duminică, 31 mai 2009

Girondins Bordeaux este noua campioana a Frantei


La inceputul acestui sezon de Ligue 1 toata lumea zicea ca va fi din nou anul lui Lyon,ca echipa preluata de Claude Puel va realiza iarasi eventul si "suprematia lyoneza" va continua.In primele 20 de meciuri cei de la Lyon s-au mentinut pe primul loc,insa se vedea clar ca Liga Campionilor i-a epuizat si nu au putut sa tina pasul cu contracanditatele O.Marseille si Bordeaux.

Bordeaux a facut inca de la inceputul sezonului o miscare foarte inspirata la decizia antrenorului Blanc,cel care este considerat artizanul acestui succes.Aceasta miscare a fost imprumutul pe un an al tanarului mijlocas francez Yoann Gourcuff,jucator format la Rennes.Acesta a avut un sezon fantastic impreuna cu Bordeaux,inscriind 12 goluri in 36 de partide disputate.De curand Gourcuff a refuzat sa revina la A.C Milan si a decis sa ramana la echipa lui Blanc,care a trebuit sa plateasca in jur de 15 milioane de euro pentru transferul acestui.

In cupele europene girondinii au disputat meciuri in in grupa lui CFR Cluj,in Liga Campionilor alaturi de AS Roma si Chelsea.Au terminat pe locul 3,loc ce a dus in Cupa UEFA.

In ultima etapa Bordeaux avea nevoie mare de victorie pentru a-si asigura titlul de campiona.Golul lui Gouffran a retrogradat fosta sa echipa,Caen,insa a adus un titlu nesperat pentru girondini.Podiumul a fost completat de O.Marseille(77 pct) si Lyon(71 pct).

vineri, 29 mai 2009

Hanescu il invinge pe Simon si se califica in optimile de la Rolland Garros


Victor Hanescu a obtinut astazi un rezultat mare la turneul de grand slam francez,invingadu-l in minim de seturi pe favoritul publicului,Gilles Simon,scor 6-4,6-4,6-2.Hanescu a avut un start modest de meci,insa nici Simon nu a parut in cea mai buna forma,facand numeroase greseli nefortate.In optimi tenismenul roman il va intalni pe Fernando Gonzales,numarul 12 ATP.Prin aceasta victorie Victor si-a asigurat 180 de puncte ATP,precum si un cec de aproape 70.000 euro.

Celelalte rezultate ale meciurilor disputate astazi:

N.Almagro-Fernando Verdasco 2-6,6-7,6-7

F.Gonzales-J.Ouanna 7-5,6-3,7-5

S.Stakhovski-N.Djokovic 3-6,4-6,1-6

N.Davydenko-S.Wawrinka 6-3,4-6,6-3,6-2

P.Kohlschreiber-J.C Ferrero 6-4,2-6,6-4,6-7,6-3

R.Stepanek-M.Cilic 1-6,6-7,3-6

R.Nadal-L.Hewitt 6-1,6-3,6-1

joi, 28 mai 2009

NHL Play-Off ... Finale

227px-2009_stanley_cup_playoffs_svg.png


Aseara s-a jucat ultimul meci din finala Vestului, Red Wings vs Blackhawks, castigat de baietii din Detroit cu 2-1 in prelungiri.
Iata tabloul complet al finalelor :
Conferinta de Est:
052609_pit_car_widget.jpg

Pittsburgh Penguins - Carolina Huricanes 4-0
Penguins au trecut lejer de Huricanes, intr-o serie de patru meciuri cu un scor sec de 4-0 si merg in a doua finala consecutiva de Stanley Cup.
Pittsburgh s-au impus in primul meci cu 3-2, prin golurile lui Satan, Malkin si Boucher. In meciul doi Malkin reuseste un hattrick si Penguins castiga cu 7-4. Meciul trei a adus din nou un festival de goluri, scor 6-2, Malkin inscriind de doua ori. Ultimul meci din serie aduce o victorie cu 4-1 celor de la Pittsburgh, care devin campioni in Conferinta de Est si merg in finala Stanley Cup.
Conferinta de Vest:

untitled-crop.jpg
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4-1
Detroit ajungea in finala dupa o serie nebuna cu Anaheim Ducks, 4-3 in 7 meciuri, si se pregateau sa intalneasa adversara din Central Division, Chicago. Acestia veneau dupa duelul cu Vancouver Canucks, incheiat in 6 meciuri, scor 4-2.
Primul meci a debutat cu o victorie la scor a celor din Detroit, 5-2, goluri Cleary(2), Franzen, Samuelsson si Zetterberg. Red Wings s-au impus si in meciul doi, cu 3-2, in prelungiri, gol Samuelsson. Chicago a revenit in meciul trei, printr-un jucator in mare forma, Patrick Sharp, autor a doua goluri, ultimul in prelungiri, care a adus victoria cu 4-3. Detroit a raspuns rapid in meciul patru cand a castigat cu 6-1 chiar pe terenul adversarei, intr-un meci presarat cu multe duritati din partea celor din Chicago. Meciul cinci a incheiat seria pentru Detroit, care a castigat cu 2-1, cu golul marcat in prelungiri de Helm. Astfel Red Wings devine campioana Conferintei de Vest si se pregateste de duelul cu Penguins in finala Stanley Cup.
Ce urmeaza ?
Finala Cupei Stanley
Detroit Red Wings vs Pittsburgh Penguins
Primul meci in 30 mai in Joe Louis Arena din Detroit.

miercuri, 27 mai 2009

Barcelona - Manchester 2-0



Barca deschide scorul prin golul lui Eto'o venit in minutul 10.




In minutul 70 Messi face 2-0 din centrarea lui Xavi.

Interviu Lioonel Messi

Lionel Messi a vorbit despre finala din aceasta seara pentru Uefa:

marți, 26 mai 2009

Gladiatorii

Miercuri seara va avea loc finala Champions League pe stadionul Olimpico din Roma (ora 21.45, transmisă de ProTV). Batalia se va da intre Barcelona si Manchester United. Sezonul acesta se implinesc 54 de ani de la infiintarea celui mai important trofeu european inter cluburi. Un duel interesant de urmarit este cel dintre Messi şi Ronaldo.

Barcelona

Dupa ce a castigat Primera Division si Copa del Rey 2009, Barca vrea sa faca tripleta de aur si pentru asta trebuie sa castige Champions League. Un eventul succes al echipei antrenate de Pep Guardiola ar aduce Cupa Campionilor pentru a treia oara la Barcelona, dupa succesul din 1992 si finala castigata impotriva lui Arsenal, in 2006. Barca vrea sa isi ia revansa in fata lui Manchester, dupa ce sezonul trecut, englezii i-au eliminat pe spanioli in semifinale. Cel mai spectaculos jucator de la catalani este Lionel Messi, care se lupta cu Cristiano Ronaldo pentru titlul de cel mai bun fotbalist al planetei.




Manchester United

Dupa ce s-au impus in finala Champions League sezonul trecut, iar anul acesta au castigat si titlul in Anglia , Manchester spera sa fie prima echipa din Champions League care isi apara titlul. Un alt lucru care-i va motiva pe cei de la Manchester va fi faptul ca nu au mai fost invinsi in Cupa Campionilor de 25 de meciuri. Cel mai important jucator de la Manchester este portughezul Cristiano Ronaldo, detinatorul Balonului de Aur.



luni, 25 mai 2009

F.C. Porto-SC Braga 1-1

In ultimul meci din Portugalia, F.C. Porto a facut egal, 1-1 cu SC Braga. Meciul nu a avut o mare importanta deoarece Porto a castigat campionatul pentru a patra oara consecutiv inainte cu o etapa de finalul sezonului. In pauza de dinaintea meciului, jucatorii de la Porto au prezentat trofeul celor 50.000 de fani prezenti pe Dragao. Jucatorii au iesit de la vestiare cu parul vopsit in alb-albastru, ca sa celebreze titlul castigat.



Primul gol a venit in minutul 42, inscris de Farias si F.C Porto a preluat conducerea. In a doua repriza, gazdele au ratat mai multe ocazii, iar in minutul 56 Edimar a restabilit egalitatea.

FC. PORTO: Helton; Sapunaru, Rolando, Bruno Alves «cap», Cissokho, Mariano, Fernando, Raul Meireles, Lisandro, Farías, Rodríguez.

Dupa meci, cei de la Porto au facut turul de onoare intr-un autobuz decapotabil si asteapta finala cupei ce sa va juca duminica, contra celor de la FC Paços de Ferreira.

duminică, 24 mai 2009

Finala Conferinţei de Est

Magic a trecut la conducerea finalei Conferinţei de Est, după ce în această dimineaţă a învins cu 99 la 89 pe Cleveland Cavaliers. Pe Amway Arena din Orlando, gazdele au dus scorul general la 2-1, după o partidă în care favoritul fanilor, Dwight Howard, a marcat 24 de puncte. De partea cealaltă, MVP-ul sezonului, LeBron James, şi-a încununat seara cu cele 41 de puncte şi 7 recuperări.

Orlando poate să majoreze scorul la 3-1 în cel de-al cincilea meci al finalei (miercuri, de la ora 3.30).

Mîine dimineaţă, Lakers se deplasează la Denver, pentru meciul cu numărul 4 al finalei Conferinţei de Vest (ora 4.00).

Finalul EPL 08-09


EPL Sezonul 08/09 : Manchester United Campioana !

Anglia . Etapa 38 :
Aston Villa - Newcastle 1-0 (Duff '36 -aut.)
Hull City - Manchester United 0-1 (Gibson '24)
Sunderland - Chelsea 2-3 (Richardson '54, Jones '90 / Anelka '47, Kalou '74,'86)
West Ham - Middlesbrough 2-1 (C.Cole '33, Stanislas '56 / O'Neil '50)
Arsenal - Stoke 4-1 (Beattie '10 -aut., Van Persie '16, '41-pen., Diaby '18 / Fuller '31 -pen.)
Manchester City - Bolton 1-0 (Richards '11)
Wigan - Porsmouth 1-0 (Rodallega '26)
Fulham - Everton 0-2 (Osman '45, '88)
Liverpool - Tottenham 3-1 (Torres '31, Hutton '62-aut., Benayoun '81 / Keane '77)
Blackburn - WBA 0-0

-------Clasament Final-----------
Echipa Jocuri Puncte
Man United 38 90
Liverpoll 38 86
Chelsea 38 83
Arsenal 38 72
Everton 38 63
Aston Villa 38 62
Fulham 38 53
Tottenham 38 51
West Ham 38 51
Man City 38 50
Wigan Ath. 38 45
Stoke City 38 45
Bolton 38 41
Portsmouth 38 41
Blackburn 38 41
Sunderland 38 36
Hull City 38 35
Newcastle 38 34
Boro 38 32
WBA 38 32

|||| - Grupele Uefa Champions League
|||| - Preliminari UCL
|||| - Europa League
|||| - Retrogadare

Arsenal 4 - 1 Stoke City

Arsenal : A. Diaby, A. Arshavin, A. Song, B. Sagna, C. Fabregas, Denilson, K. Gibbs, K. Toure, R. van Persie, T. Walcott, V. Mannone
Stoke City: Abdoulaye Faye, C. Dickinson, G. Whelan, J. Beattie, L. Lawrence, R. Delap, R. Fuller, R. Shawcross, S. Diao, S. Simonsen, A. Wilkinson

Dupa un meci fara miza, Arsenal a reusit totusi ceva: sa termine sezonul 08-09 intr-o nota semi-optimista, aceasta partida aratandu-le faniilor ca la anul pot ataca titlul. Dupa ce in tur Stoke a prins si executat un Arsenal mort, dupa doua goluri trase la indigo ambele venite de la aruncari extrem de lungi de la margine marca Delap. Istoria de pe Britannia Stadium insa nu avea sa se repete, trupa galezului Pulis vazandu-se condusa inca din minutul 10 cand J. Beattie si-a bagat mingea in poarta dupa o centrare ratata. Nu trecuse mai mult de sase minute, iar Arsenal primise o lovitura de departajare la un fault comis asupra olandezului Robin Van Persie, acelasi persie trimite mingea la semi-inaltime, langa bara . 2-0. Dupa inca 2 minute Diaby inscrie cu o superba lovitura de cap dupa o centrare din lovitura libera a aceluiasi Robin Van Persie. Minutul 31 avea sa aduca un penalty si pentru oaspeti care si-au inscris golul de onoare prin Fuller. 10 minute dupa RVP avea sa inchida tabela acestui meci : 4-1. 41 de minute de fotbal, 49 de relaxare. Din minutul 41 pana la finalul jocului s-a simtit gustul vacantei, jucatorii celor doua echipe asteptand parca terminarea meciului pentru a iesi la o bere impreuna.

Aston Villa 1 - 0 Newcastle United

Aston Villa: S. Petrov, A. Young, B. Friedel, C. Cuéllar, C. Davies, C. Gardner, G. Agbonlahor, G. Barry, J. Carew, J. Milner, N. Shorey.
Newcastle U. : D. Duff, D. Guthrie, F. Coloccini, K. Nolan, M. Viduka, . Butt
O. Martins, P. Løvenkrands, S. Harper, D. Edgar, S. Taylor

O zi neagra pentru Newcastle, si nu numai. Sezonul 09-10 o va gasi pe frumoasa echipa din nordul Angliei in Championship. Alan Shearer inainte cu 3 etape spera la o salvare eleganta din zona "rece". Newcastle a jucat foarte frumos in meciul cu Boro, demonstrand ca isi merita locul in prima divizie. A urmat un joc la fel de sec si de slab, la fel ca cel de azi, 0-1 cu Fulham, cand echipa nu a jucat nimic desi pe teren era alineata cea mai ofensiva echipa posibila. Ultimul tren avea sa vina azi contra celor de la Vila care ii linisteau pe cei de la Hull anuntand ca isi vor apara sansele corect. Asa si avea sa fie, Villa jucand doar pentru 500 de mii de euro, aceasta fiind diferenta de bani acordata de Premier League intre locul 5 si 6. Pana la urma avea sa piarda si acesti bani, dar asta e o alta poveste. Fanii cotofenelor plangeau la sfarsitul meciului, dar degeaba, echipa lor nu a jucat nimic azi, Shearer nu i-a putut determina pe jucatori sa joace "macar" cu inima. Nici o schema tahtica, nici o idee, nimic! "Asta nu e Newcastle !" si-au spus fanii cotofenelor si sunt deacord cu ei, dar asa e cand schimbi 3 manageri pe parcursul unui an, intr-un campionat in care continuitatea e litera de lege. Agbonlahor in minutul 3, Taylor in minutul 10, Gordon in 80 sau ocazia antologica a lui Carew din ultimele minute au scapat-o pe Newcastle de o rusine si mai mare. Singurele ocazii de gol ale lor au fost consumate in minutul 8, de un Viduka greoi si de Duff in minutul 12, printr-o deviere în propria poartă.

Button victorios la Monte Carlo

Pilotul britanic al celor de la Brawn GP, Jenson Button, a obtinut o noua victorie in acest sezon de F1 castigand pentru prima data in cariera sa pe circuitul din Monaco. Button a dominat de la un cap la altul aceasta cursa, terminand cu un avans considerabil in fata coechipierului sau, Barrichello care a terminat pe locul 2. Cei de la Brawn GP reusesc astfel o noua "dubla" si sunt principalii favoriti la castigarea titlului mondial la constructori.

Cei de la Ferrari se pare ca au iesit din pasa neagra prin care au trecut in ultimul timp. Cu masini practic noi fata de cursa anterioara de la Barcelona si cu noul sistem KERS instalat pe monoposturi, Ferrari a facut cea mai buna cursa a acestui sezon: Kimi Raikkonen pe locul 3 si Felipe Massa pe 4.

Cei de la Red Bull au avut mare ghinion pentru ca Vettel a fost nevoit sa abandoneze in prima parte a cursei. Totusi, Red Bull a reusit sa obtina puncte prin Mark Weber, care a terminat pe locul 5. O surpriza a acestei etape o constituie clasarea in puncte, pe locul 8, a lui Sebastian Bourdais, pilotul celor de la Torro Rosso. Fernando Alonso nu a facut o cursa stralucita, insa obtine doua puncte valoroase, terminand pe locul 7. Castigatorul de anul trecut al acestei curse, Lewis Hamilton, a terminat doar pe 12.

Pilotii retrasi au fost:(15-20) Nakajima, Kovalainen, Kubica, Vettel, Piquet Jr., Buemi.

Clasarea pilotilor(impreuna cu punctajul total acumulat pana acum)
1.J.Button---Brawn GP--51 pct
2.R.Barichello---Brawn GP--35 pct
3.K.Raikkonen---Ferrari--9 pct
4.F.Massa---Ferrari--8 pct
5.M.Weber---Red Bull--19.5 pct
6.N.Rosberg---Williams--7.5 pct
7.F.Alonso---Renault--11 pct
8.S.Bourdais---Toro Rosso--2 pct
9.G.Fisichella---Force India--0 pct
10.T.Glock---Toyota--12 pct
11.N.Heinfeld---BMW Sauber--6 pct
12.L.Hamilton---McLaren Mercedes--9 pct
13.J.Trulli---Toyota--14.5 pct
14.A.Sutil---Force India--0 pct

Clasament Constructori:
1.Brawn GP---86 pct
2.Red Bull---42.5 pct
3.Toyota---26.5 pct
4.Ferrari---17 pct
5.McLaren---13 pct
6.Renault---11 pct
7.Williams---7.5 pct
8.BMW Sauber---6 pct
9.Toro Rosso---5 pct
10.Force India---0 pct

Urmatoarea etapa de F1 se va desfasura in Turcia, pe circuitul de la Istanbul.

Lakers cîştigă pe terenul celor de la Nuggets

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 103-97 (meciul 3 - scor general: 2-1)

Los Angeles şi-a luat revanşa după meciul pierdut pe teren propriu în faţa lui Denver. Cu 41 de puncte marcate, Bryant şi-a condus din nou echipa către victoria 103 la 97, de pe arena Pepsi Center. Anthony şi Billups au reuşit împreună să înscrie 39 de puncte, insuficient pentru a prelua conducerea finalei Conferinţei de Vest.

Meciul cu numărul 4 se va disputa marţi, de la ora 4.00 (ora României), pe terenul celor de la Nuggets.

Mîine dimineaţă, la ora 3.30, Cleveland va da piept cu echipa lui Howard, Magic, în meciul cu numărul 3 (scor general 1-1).

Cristiano Ronaldo v Lionel Messi



Bătaie pentru "Balonul de aur" : RONALDO v MESSI

Inainte de finala de la Roma ne-am gandit sa atasam blogului un poll unde puteti sa va alegeti favoritul: Messi sau Ronaldo. Anul trecut, Ronaldo a castigat "Balonul de aur" in dauna argentianului, iar pe locul 3 s-a aflat atacantul cormoranilor, spaniolul Fernando Torres. 2008 a trecut, a venit 2009, dar pentru "Balonul de aur" se bat aceiasi jucatori, Ronaldo si Messi. Portughezul si argentinianul i-au lasat mult in spate pe jucatori ca: Lampard, Gerrard, Torres, Fabregas, Ibrahimovic, Pato, Kaka, Benzema sau David Villa .
-------------------------------------------------------------------------------------------------
- - - - - Cristiano Ronaldo - - - - -
Data nasterii : 5 Februarie 1985 (24 ani)
Locul nasterii : Funchal, Madeira, Portugalia
Inaltime : 1,85 m
Pozitie : Extrema
Club : Manchester United
Numar : 7
- - - - - Manchester United - - - - -
Meciuri : 196
Goluri : 84
- - - - - Portugalia - - - - -
Meciuri : 64
Goluri : 22
-------------------------------------------------------------------------

- - - - - Lionel Messi - - - - -
Data nasterii : 25 Iunie 1987 (21 ani)
Locul nasterii : Rossario , Argentina
Inaltime : 1,69 m
Pozitie : Extrema
Club : FC Barcelona
Numar : 10
- - - - - FC Bacelona - - - - -
Meciuri : 109
Goluri : 54
- - - - - Argentina - - - - -
Meciuri : 36
Goluri : 12
-------------------------------------------------------------------------






sâmbătă, 23 mai 2009

Fericire sau Tristete ?


686 km de sperante

Se iau doua echipe: Newcastle United (Anglia) si Borussia Monchengladbach (Germania). Se bat bine tot campionatul iar dupa 17 respectiv 19 batai se lasa la copt inca un an . Placinta germana e gata, dar cum ramane cu varza britanica !?

Daca e sa facem o lista cu diferentele si asemanarile dintre cele doua echipe , cu singurata lista deosebirilor ar fi cvadrupla . Dar , hai sa le tragem putin de coada si sa spunem si asemanarile total neimportante. Asemanarea culorilor de pe stemele (ambele avand alb-negru ) sau capacitatea stadioanelor. Cotofenele au un stadion de 52.000 de locuri in timp ce Borussia-Park are nu mai putin de 54.000 de locuri. In schimb, diferentele sunt prea multe si prea evidente pentru a fi specificate, incepand de la simplul fapt ca fanii din insula nu ii inghit pe nemti si viceversa.

Am lungit-o mult fara sa ajung la ideea de baza . Exista o asemanare enorma din punct de vedere fotbalistic . Newcastle vrea ajung la fericirea Borussiei de azi, asa ca i-am desenat bucuriei un traseu lung de 686 de km pentru a ajunge macar maine pe strazile din Newcaslte daca tot sezonul nu a trecut prin nordul Angliei. Bucuria care s-ar putea implini azi ar fi doar o palida consolare a unui sezon ratat in totalitate. Gladbach acum 24 de ore, visa la un punct cu Dortmund care sa o salveze de retrogradare in timp ce Newcaslte inca spera intr-un joc al rezultatelor pentru a ramane in EPL, fiind obligati sa nu piarda pe Villa Park. Multe calcule , multe statistici si doar 90 de minute ramase de jucat pentru fiecare echipa din Premier League . Intr-un caz fericit, echipei lui Alan Shearer i-ar fi de ajuns si egalul asta doar daca echipa de rezerve a lui Sir Alex Ferguson nu pierde cu tigrisorii mai motivati ca niciodata a lui Phill Brown . In hora retrogradari ar mai intra si Sunderland care are un meci dificil in dauna celor de la Chelsea, echipa care-l va avea ultima data pe banca pe Guus Hidink, batranul care spera la locul 2 in cazul in care Liverpool pierde cu Spurs . Newcastle , care este una dintre cele mai iubite echipe din Anglia termina in genunghi un an in care nu le-au iesit nimic .

Bucuria si tristetea , sunt doua antonime care maine in jurul orei 19:50 vor calatori, dar in directi diferite . Au trei posibilitati : Newcastle , Hull sau Sun'land. Pentru mine e o ruleta ruseasca jucata cu bere si lacrimi . In joc intra trei orase, dintre care numai doua-s norocoase. Suporterii britanici care probabil la ora asta dorm , maine pe vremea asta destinul le va oferi ori rauri de bere ori tristetea unu-i an fara a intalni bine cunoscutul big four . Asa cum Gladbach s-a salvat azi , asa Dortmund a ratat un loc in cupele europene dupa un meci cu miza dubla . Ca si in cazul britanicilor, e un joc intre fericire si tristete.

Precum in povestea cotofenelor, Karlsruher a depins de meciul Borussiei Monchengladbach . Desi Karlsruher a zdrobit-o pe Herta Berlin cu 4-0, s-a dovedit a fi fara folos chiar daca si-a asigurat cele trei puncte. Asa e in fotbal cand nu mai conteza doar meciul tau , poti bate cu 4-0 o echipa buna ca dupa sa afli ca ai facut-o fara nici un folos , fiindca contracandidata ta Gladbach si-a asigurat acel punct esential care te trimite in divizia secunda. Newcastle a ajuns sa nu mai depinda doar de fortele proprii, depinde si de altii . Dar asta nu-i un lucru care sa-i macine pe fanii cotofenelor chiar daca e momentul cand nu mai conteaza deloc cele 37 de etape ce au ramas si iti joci soarta in doar 90 de minute . Pentru mine fanii cotofenelor fac cea mai frumoasa atmosfera din fotbalul englezesc si sunt totodata cei mai optimisti . Chiar daca un an ne-ar parasi, St James' Park tot plin meci de meci ar fi, iar ei tot ar canta 90 de minute pe meci. Sa recapitulam :

Germania :
Sambata / Monchengladbach - Bucurie
Sambata / Karlsruher - Tristete enorma
Duminica....ora 18...etapa a 38-a din Premier Legue....asteptam raspunsuri .


Sa pun si niste poze, pentru a intregi tabloul .
Karlsruher :

Monchengladbach:

Wolfsburg o spulbera pe Werder si castiga primul sau titlu din istorie!!!

A fost un campionat fantastic in Germania care a tinut sa gazduiasca numeroase suprize si foarte mult spectacol.Dupa cele 34 de etape VFL Wolfsburg este noua campioana a Germaniei.Magath a reusit sa formeze o echipa puternica,solida si spectaculoasa care a adus primul titlu de campioana pentru Wolfsburg din istorie.Bayern castiga cu Stuttgart insa bavarezii sunt doar vicecampioni.

Bayern Munchen-VFB Stuttgart 2-1 Bayern termina pe locul 2,Stuttgart pe 3.
Acest meci se putea dovedi decisiv pentru oricare dintre cele doua echipe,in cazul in care Wolfsburg ar pierdut cu Werder Bremen.Castigatoarea acestui meci ar fi devenit campioana.Insa lucrurile nu au stat asa:Wolfsburg a invins iar victoria lui Bayern nu a facut decat sa ii asigure locul 2 in Bundesliga.In minutul 16 Boulahrouz inscrie un autogol iar in minutul 59 Van Bommel inscrie golul de 2-0.In minutul 88 Gomez marcheaza golul de onoare al oaspetilor.Astfel bacarezii devin vicecampioni,iar Stuttgart prinde locul 3 care duce in Liga Campionilor.

Energie Cottbus-Bayer Leverkusen 3-0 Jula inscrie o "dubla"
Chiar daca cei din Cottbus nu au avut un sezon prea grozav,urmand sa joace la baraj pentru evitarea retrogradarii,au jucat foarte spectaculos.Gazdele au umilit o echipa ce a dezamagit foarte mult in acest sezon si anume pe Bayer Leverkusen.Jula a marcat in minutele 50 si 69,celalalt gol fiind marcat de catre Rivic(min.64).

Karlsruhe-Hertha Berlin 4-0 Hertha rateaza Liga Campionilor
Misiunea celor de la Berlin parea simpla:o victorie cu ultima clasata si asteptarea rezultatului meciului dintre Bayern Munchen si VFB Stuttgart.Bavarezii castiga iar locul 3 parea prada usoara pentru Hertha.Insa echipa lui Max Nicu a pierdut lamentabil contra unei echipe ce juca doar pentru orgoliu.Golurile gazdelor au fost marcate de Freis(min.32),Franz(min.40) si Kennedy(min.62 si 72).Hertha Berlin termina astfel pe 4,loc ce duce doar in Europa League.

Wolfsburg-Werder Bremen 5-1 Wolfsburg castiga titlul in stil de mare echipa!!!
Wolfsburg a avut un meci aparent dificil cu finalista de anul acesta a Cupei UEFA.Insa elevii lui Magath au facut legea pe teren si au marcat de nu mai putin de 5 ori prin:Misimovic(min.6),Grafite(min.15 si 56),Prodl(min.26 autogol) si Dzeko(min.74).Golul de onoare al oasptetilor a fost marcat de catre Diego,jucator care sezonul viitor va evolua la Juventus Torino.Astfel Magath aduce la Wolfsburg primul titlu de campioana din istoria acestui club,implicit si calificarea directa in grupele Ligii Campionilor.

Golul 5 marcat de Dzeko,al 26-lea sau gol din acest sezon:

Celelalte rezultate au fost:

FC Koln-VFL Bochum 1-1(Yahia-autogol min.24/Klimowicz min.18)

Arminia Bielefeld-Hannover 96 2-2 (Eggiman min.3 autogol,Wichniarek min.90/Stajner min.57,Pinto min.84)

Eintracht Frankfurt-Hamburg SV 2-3(Meier min.61,Caio min.63/Jarolim min.22,Olic min.58,Trochowski min.90)

Borussia Monchengladbach-Borussia Dortmund 1-1(Dante min.57/Blaszczykowski min.64)

Schalke 04-TSG Hoffenheim 2-3(Krstajic min.30,Farfan min 34/Ba min.26,Eduardo min.49 si 89 din penalty).

Se retrage Paolo Maldini !


GRAZIE PAOLO !

20 Ianuarie 1985 . Udinese - AC Milan . Pauza meciului . De aici a inceput sa se scrie istoria . Paolo Maldini , fiiul fostului capitan al Milanului Cesare Maldini avea sa intre pe teren dupa pauza in locul accidentatului Battistini . La momentul respectiv , pentru sustinatorii Milanului , Paolo era doar un pusti crescut in pepiniera clubului care avea avantajul de a-l avea tata pe cunoscutul Cesare Maldini . De atunci au trecut 26 de ani in care Paolo a imbracat acelasi tricu al rossonerrilor . Ajuns o legenda , Paolo a devenit unul dintre cei mai mari fotbalisti din lume . Capitan al Milanului din 1997 , Maldini se retragere la sfarsitul sezonului (din care mai sunt doua etape) dar maine va fi o zi speciala pe San Siro , arena cui Maldini ii spune "acasa" inca din '78 pe cand el era la grupa de juniori , pentru el va fi ultimul meci pe frumoasa arena , unde cu siguranta vor fi prezenti 80 de mii de oameni pentru a-i face o retragere fastuoasa . Paolo are un palmares la fel de sclipitor ca si activitatea sa de fotbalist , ia sa-i vedem rubrica "Onoruri" in care el are cele mai titrate trofee din lume :
Pentru AC MILAN :

Echipa Nationala

Individuale

Grazie Paolo !

Button obtine pole position-ul in Monaco


Britanicul Jenson Button continua sa confirme forma fantastica in care se afla.Astazi a obtinut cel mai bun timp in calificarile de pe circuitul din Monaco,de 1.14.902.Chiar pe ultimul tur a obtinut acest rezultat care a invins timpul lui Kimi Raikkonen(1:14.927).In primul sfert al calificarilor Lewis Hamilton a fost nevoit sa abandoneze sesiunea in urma unei tamponari cu un perete lateral,in urma careia roata stanga spate a fost avariata grav.

Astfel maine pozitia la grila de start va fi urmatoarea:
1.J.Button---Brawn GP
2.K.Raikkonen---Ferrari
3.R.Barichello---Brawn GP
4.S.Vettel---Red Bull
5.F.Massa---Ferrari
6.N.Rosberg---Williams
7.H.Kovalainen---McLaren-Mercedes
8.M.Weber---Red Bull
9.F.Alonso---Renault
10.K.Nakajima---Williams
11.S.Buemi---Toro Rosso
12.N.Piquet Jr.---Renault
13.G.Fisichella---Force India
14.S.Bourdais---Toro Rosso
15.A.Sutil---Force India
16.L.Hamilton---McLaren-Mercedes
17.N.Heinfeld---BMW Sauber
18.R.Kubica---BMW Sauber
19.J.Trulli---Toyota
20.T.Glock---Toyota

Desi Fernando Alonso stabilise cel mai bun timp la probele libere,pilotul spaniol va porni abia de pe locul 9 pe grila de start.Modificarile aduse de Ferrari la monoposturile sale au imbunatatit foarte mult performantele lui Raikkonen si Massa.Finlandezul spera sa obtina astfel prima sa victorie in acest sezon de F1,insa va fi greu sa lupte contra unui Button aflat in mare forma.

Marele Premiu al oraşului Monte Carlo

La antrenamentele de sîmbătă dimineaţă, Alonso a stabilit cel mai rapid tur de pistă şi se anunţă o sesiune de calificări interesantă (astăzi, de la ora 15.00, transmisă de TVR 1). Mîine, Marele Premiu al oraşului Monte Carlo va începe la aceeaşi oră, 15.00 (ora României) şi va transmis de TVR 1.

Înaintea acestei curse, Button se află pe prima poziţie în clasamentul piloţilor, cu 41 de puncte, urmat de Barrichello (27) şi Vettel (23). Clasamentul constructorilor este dominat clar de Brawn-Mercedes, 68 de puncte, cu 29,5 mai multe decît RBR-Renault.

Cleveland recupereză diferenţa

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 95-96 (meciul 3 - Finala Conferinţei de Est)

La capătul unui meci extraordinar pentru ambele echipe, Cleveland a ieşit învingătoare pe propriul teren, egalînd scorul la general: 1-1. Partida a fost decisă în ultima secundă prin coşul de 3 puncte reuşit de LeBron James, care şi-a condus formaţia spre victorie, cu un total de 39 de puncte.

Următoarea întîlnire între Magic şi CAVS va avea loc luni dimineaţă, cu începere de la ora 3.30, pe terenul celor de la Orlando.

Mîine se va disputa meciul cu numărul 3 dintre Lakers şi Nuggets, de la ora 3.30 (scor la general: 1-1).

vineri, 22 mai 2009

Care echipa va fi campioana Germaniei?

A fost un campionat spectaculos in prima liga germana de fotbal din care s-au disputat 33 de etape. Maine se va juca ultima etapa care va decide campioane Germaniei,unde Wolfsburg pare favorita. De asemenea o lupta stransa se da si pentru evitarea retrogradarii intre Borussia Monchengladbach, echipa unde Vlad Munteanu este imprumutat, Arminia Bielefeld si echipa romanilor Jula si Burca, Energie Cottbus.

Bayern Munchen va avea cu siguranta un meci dificil acasa contra celor de la VFB Stuttgart, echipa care a avut un start modest de sezon dar care si-a revenit treptat. Nu le va fi usor celor de la Bayern sa castige, mai ales ca momentan au doar un antrenor interimar, anume pe Jupp Heynckes. Pentru ca cei din Munchen sa redevina campion trebuie sa ia toate cele 3 puncte puse in joc iar cei de la Wolfsburg sa piarda in deplasarea de la Bremen.

Wolfsburg va juca pe teren propriu un meci istoric,care ar putea consemna titlul de campioana in Germania,implicit o participare directa in grupele Ligii Campionilor. Adversara este Werder Bremen, echipa care in campionat se afla pe un modest loc 10 si care recent a pierdut Cupa UEFA, castigata de Sahtior-ul lui Mircea Lucescu. Echipa lui Magath are nevoie de minim un egal pentru a fi siguri de castigarea titlului.

Hertha Berlin desi este iesita din lupta pentru titlu,inca spera la participarea in Liga Campionilor. Desi teoretic au o deplasare facila contra celor Karlsruhe,depinde de rezultatul meciului Bayern Munchen si VFB Stuttgart,meci de care pe care. Cea care va castiga are sanse pentru titlu si isi asigura un loc de Champions League iar cea care va pierde risca sa joace in Europa League.

TOP 5 Bundesliga dupa 33 de etape:

1.VFL Wolfsburg---66 pct
2.Bayern Munchen---64 pct
3.VFB Stuttgart---64 pct
4.Hertha Berlin---63 pct
5.Borussia Dortmund ---58 pct

Ramane de vazut cine va castigat titlul in Bundesliga.

In sfarsit o nationala cu “cap”! Lucescu Jr. nu i-a mai convocat pe Codrea si Cocis!


Noul antrenor al nationalei, Razvan Lucescu, a anuntat vineri jucatorii convocati pentru meciul cu Lituania, de pe 6 iunie, la Marijampole. Pe lista celor 7 nu se afla doua nume esentiale din proiectul lui Victor Piturca. Acestia sunt Codrea si Cocis. Primul, inconstant in timpul mandatului lui Piturca, alternand partidele bune cu cele foarte proaste, iar al doilea jucand absolut lamentabil, erau considerati piese de baza in nationala gandita de fostul antrenor.

In locul lor au fost convocati cel mai bun fundas stanga din campionatul olandez, Mihaita Nesu, si jucatorul care anul acesta a evoluat titular in Champions League pentru Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane.

Orgoliul lui Piturca transformat intr-o prostie, de a chema de fiecare data jucatorii care au reusit un meci bun, chiar si atunci cand nu erau in forma, si de a lasa acasa jucatori de calibrul lui Ghioane si Danciulescu, se pare ca a disparut de la carma nationalei odata cu venirea noului selectioner. Speram ca perioada buna prin care trece familieia Lucescu, tatal castigand ultima Cupa Uefa si fiul fiind numit noul selectioner, sa continue si la nationala, formandu-se o noua generatie de care sa fim mandri.

joi, 21 mai 2009

Targovistea, din nou campioana!



Joi, echipa de baschet feminin, MCM Targoviste avea nevoie de inca o victorie, dupa 2-o la general. A castigat, dupa 2 ani de asteptare, cel de-al 8 titlu de campioana din istorie!

Impinsa de la spate de o galerie extraordinara, fetele lui Marian Tanase si-au adjudecat primul sfert: 19-16, desi jucatoarele de la Sf. Gheorghe se instalasera la conducere in primele minute.

Sfertul 2 a fost castigat tot de Targoviste, diferenta la pauza fiinde de 4 puncte, 35-31.

Monica Brosvovski-Boriga si compania au marit in startul reprizei a 3-a diferenta la 10 puncte, si, desi jucatoarele de la Sf. Gheorghe au incercat din rasputeri sa se apropie, diferenta a ramas neschimbata si la sfarsitul reprize, 61-51.

Constiente de importanta partidei, gazdele au marit diferenta inca din primele minute din ultimul sfert, la 16 puncte. Inteligente, au tinut de rezultat pana la final, 84-65, iar trofeul ajunge din nou dupa 2 ani la Targoviste!