marți, 21 iulie 2009

Interviu cu Bogdan Machedon



Probabil cand ati citit titlul majoritatea v-ati intrebat cine este Bogdan Machedon.El este unul dintre cei mai buni (poate cel mai bun) practicanti de freestyle football din Romania.Pentru a face cunoscut acest sport in Romania,Bogdan Machedon si Dinu Alin au facut un site: ww.freestylers.ro .


Ce te-a inspirat sa te apuci de freestyle football ?

Motivul propriu zis pentru care m-am apucat de freestyle football s-a datorat pasiunii mele pentru fotbal. Desi mi-am dorit mereu sa ajung fotbalist, din diverse motive acest lucru nu a fost posibil. Asa ca m-am decis sa-mi canalizez energia catre acest sport, care initial era “similar” cu fotbalul. Abia mai tarziu mi-am dat seama ca legatura cu fotbalul nu exista si ca ceea ce faceam era un sport cu totul diferit. Un mare imbold a fost constituit si de anturaj, dar si de videoclipurile de pe internet, care m-au ajutat sa-mi stabilesc noi obiective.
Avand in vedere talentul tau la freestyle football,ai fost sustinut de cineva ca sa ajungi cat mai sus?

In primul rand, dupa parerea mea, talentul nu exista. Este vorba doar de perseverenta si de ambitia de a ajunge la un nivel ridicat, prin munca. Am primit sustinere intotdeauna din partea parintilor si a prietenilor mei, care mereu au apreciat cu sinceritate ceea ce faceam. Este foarte important sa simti ca esti apreciat si respectat pentru munca ta, acest lucru te motiveaza permanent sa te perfectionezi.

Care crezi ca a fost momentul care te-a facut cunoscut in fotbalul freestyle?
Este greu de spus, pentru ca acest sport traieste foarte mult prin internet, inca nu exista atat de multe competitii sau o promovare puternica ca sa poti devenii o “celebritate”. Lumea a inceput probabil sa auda de mine in momentul in care am scos primele clipuri de freestyle.

Care crezi ca este cea mai grea schema pe care ai facut-o?
Sunt multe trickuri dificile si este greu de numit unul anume. Pot spune doar ca am fost foarte fericit in momentul in care am invatat latw (lemmens around the world).

Avand in vedere ca esti foarte bun in domeniul tau, se poate trai din aceasta activitate? sau este doar un hobby?
In Romania anului 2009 este pierdere de timp si naivitate sa crezi ca poti avea satisfactii materiale marete de pe urma acestui sport. A fost mereu o pasiune, si uneori un mod de a mai face rost de ceva bani de buzunar.

Care crezi ca este cel mai bun freestyler din Romania ?
Nu stiu daca pot spune ca sunt cel mai bun freestyler din Romania, dar cred ca am cele mai mari realizari in acest sport, lucru de care sunt foarte multumit.

Ce poti spune despre subiectul « fotbal » ?
Imi place foarte mult fotbalul, mereu mi-a placut, si sa-l practic, si sa-l privesc.

Cand mergi pe strada te recunoaste « lumea « ?
Foarte rar, dar mi s-a intamplat de cateva ori.

Esti mai bun decat Messi la jonglerii ?
Fireste, eu sunt freestyler, iar el este fotbalist, lumea nu ar trebui sa mai faca confuzia intre fotbal si freestyle.




miercuri, 1 iulie 2009

Unde am fost si unde sunteM!

In 86 Steaua a ajuns sa castige Liga Campionilor o performanta care inimaginabila in zilele noastre. Cand ne uitam asa simpu prin jur vedem ca Grecia, Rusia Ucraina si Turcia misca serios in lumea fotbalului, facand performanta la cel mai inalt nivel, transferand cu adevarat valori, luand antrenori cu rezultate si performante anterioare si investind in infrastructura stadioanelor a bazei de pregatire si a juniorilor.

In ultimul tim am vazut ca isi fac apariti in estul Europei o multitudine da valori( Djirbril Cisse, Melberg, Paulsen, Gilberto Silva, Danny si lista poate continua) care dau consistenta campionatului. Din pacate va mai trece un sezon de transferuri si ne vom multumi cu jucatori gen Grajelak ori Thiago ori fel de fel de astefel de jucatori care in Europa nu pot face fata, si iar ne vom mira ca nu trecem nici macar de un tur in EUROPA LEAGUE.