marți, 31 august 2010

Ultima zi de transferuri

Astazi e ultima zi de transferuri in Europa si multe dintre echipe s-au pus chiar astazi pe transferat. In Romania grupul de la Urziceni a semnat cu Steaua iar  Stanca si Dorel Stoica au mers langa Piturca la Craiova. La asta s-a mai adugat transferul lui Pacurar de la Steaua la U. C luj.

Huntelaar a plecat de la Miloan la Schalke pentru suma de 13 milioane de euro. Internationalul olandez nu s-a adaptat la Milan, la fel cum a patit si la Real Madrid, dar acum are o noua sansa sa si relanseze cariera cu Schalke in Bundesliga. El i se va alatura in ataca fostului sau coleg de la Real, Raul.

Robinho s-a transferat de la Manchester City la Milan pentru 15 milioane de euro. Atacantul brazilian a stat la Manchester City aproape un an insa in ultimul sezon a fost imprumutat in Brazilia la Santos. Nimeni nu se indoieste de talentul lui Robinho insa devotamentul pentru echipa lasa de dorit. Cincisprezece milioane de euro pe Robinho pare un pariu riscant dar cu siguranta conducerea clubului A.C Milan merita felicitata. Clubul milanez are un cvartet fenomenal in atac, format din Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Pato, Robinho si Ronaldinho.



Juventus a semnat cu Armand Traore de la Arsenal. Tanarul fundas stanga a fost a treia optiune pentru Arsenal, dupa Clichy si Gibbs, asa ca mutarea pare una normala. Transferul e un imprumut pe un sezon insa Juventus il va transfera de tot doar daca acest confirma.

Paul Konchesky s-a alaturat lui Roy Hodgson la Liverpool pentru suma de 5 milioane de euro. Fundasul stanga a fost dorit cu insistenta de catre Hodgson deoarece acest i- fist antrenor la Fulahm sezonul trecut cand au ajuns pana in finala Europa League. Emilio Insua, un alt fundas stanga al celor de la Liverpool a fost imprumutat la Galatasary pentru un sezon. Tanarul argentinian a fost aproape de Fiorentina luna trecuta dar acum i se va alatura lui Frank Rijkaard.


Alte transferuri importante de azi:
 
Camoranesi - Juventus ⇒ Stuttgart

Van der Vaart - Real Madrid ⇒Tottenham



Manuel Jurado - Atletico Madrid ⇒ Schalke 04
 
Marco Borriello - Milan ⇒ Roma (împrumut)

Drenthe - Real Madrid ⇒ Hercules Alicante (împrumut)

Asamoah Gyan - Rennes ⇒ Sunderland

Zebina - Juventus ⇒ Brescia

Hleb - Barcelona ⇒ Birmingham (împrumut)

Kaladze - AC Milan ⇒ Genoa

duminică, 29 august 2010

Premier League// Etapa a treia

Chelsea  2 - 0 Stoke

Florent Malouda si Didier Drogba o mentin pe Chelsea ca favorita la castigarea titlului. Malouda si Drogba, din penalti in a doua repriza, au adus cele trei puncte. Chelsea a ratat si un penalti prin Lampard, chiar inainte de pauza insa victoria a fost mai mult decat meritata.

   

Manchester United 3 - 0 West Ham United

Wayne Rooney a inscris primul gol in minutul 32 din penaltiul scos de Giggs. Rooney nu mai inscrise de 13 meciuri. Tot Rooney a pasat si la golul lui Nani din minutul 49 iar ultimul gol a venit de la bulgarul Berbatov in minutul 69. Acest rezultat i-a pozitionat pe cei de la West Ham pe ultmul loc.



Liverpool 1 - 0 West Bromwich

Torres, printr-o executie fenomenala a adus cele 3 puncte pe Anfield. Executia lui Torres s-a dovedit a fi prea buna pentru nou-promovata West Brom, si a fost de ajuns pentru a lua cele trei puncte. Torres nu a mai inscris din data de 28 martie. La West Brom. Tamas a fost titular si a jucat tot meciul.





Sunderland  1 - 0 Manchester City

Fundasul lui City, Kolo Toure l-a impins pe Darren Bent in careu iar arbitrul a dictat penalti, Bent inscriind golul primei victorii pentru Sunderland in campionat. Manchester City a ratat cele mai mari ocazii prin Tevez.
Sunderland nu a mai invins pe City de 10 ani.



Celelate rezultate alte etapei sunt:

Blackpool FC 2 - 2 Fulham

Blackburn Rovers 1 - 2 Arsenal Londra

Tottenham Hotspur 0 - 1 Wigan Athletic

Wolverhampton Wanderers 1 - 1 Newcastle United

Bolton Wanderers 2 - 2 Birmingham City

Aston Villa 1 - 0 Everton FC

Raul Meireles la Liverpool

Liverpool l-a cumparat pe mijlocasul celor de la F.C Porto, Raul Meireles cu suma de 14 mil de euro. Mijlocasul de 27 de ani a fost adus pentru inlocuirea lui Mascherano, care a plecat la Barcelona. Meireles a spus ca Roy Hodgson a avut un rol important in aducerea sa la Liverpool dar nu vrea sa fie comparat cu argentinianul Mascherano.

"Roy Hodgson a fost cheia venirii mele la Liverpool. Eu sunt Meireles nu Mascherano si sper ca asta sa fie clar pentru fani. Sper ca intr-o zi fanii lui Liverpool sa isi aminteasca succesele mele aici."

Meireles a castigat 4 titluri in Portugalia si a fost convocat de  38 de ori la nationala, jucand in toate cele 4 meciuri de la Cupa Mondiala. Pentru F.C Porto el a inscris 15 goluri in in 137 de meciuri. Liverpool va intalni Steaua, Napoli si Utrecht in acest sezon de Europa League.

sâmbătă, 28 august 2010

Incepe Primera Division 2010-2011// Oare va reusi Mourinho sa invinga dominatia Barcelonei ?

Astazi incepe, probabil, cel mai frumos campionat de fotbal din europa (chiar si din lume)...Primera Division sau mai nou "La Liga". Intrebarea care domina acest sezon din Spania e daca Jose Mourinho va reusi sa invinga dominatia Barcelonei.

Din 2005 pana acum Barcelona a dominat, timp in care a cucerit 2 cupe ale campionilor si 4 titluri in Spania. Real Madrid a investit foarte multi bani in sezonul precedent pentru aducerea unor jucatori cu "nume" precum Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema si Xabi Alons insa nici macar o echipa intrega de staruri nu a putut face fata Barcelonei. In aceasta vara, Real Madrid, a facut probabil cel mai bun transfer aducandu-l ca antrenor pe Mourinho. Daca exista vreun antrenor in lume, care poate produce rezultate la Real, acela cu siguranta este Mourinho, care a castigat de 2 ori Champions League si s-a luptat pentru titlu in tari precum Portugalia, Anglia si Italia.

Valencia fara David Villa si David Silva nu poate emite pretentii la titlu si doar Ateltico datorita performantelor din sezonul trecut poate intervenii in lupta pentru titlu. Sevilla, Villarreal, Espanyol, Athletic Bilbao si surpirza anului trecut, Real Mallorca, pot anima ceea ce promite a fi un sezon incantator de fotbal in Spania.

Prima etapa din Primera Division:

Hercules 0-1 Ath. Bilbao


28.08.2010 Malaga 21:00 Valencia

28.08.2010 Levante 23:00 Sevilla

29.08.2010 Espanyol  18:00 Getafe

29.08.2010 Real Sociedad 18:00 Villarreal

29.08.2010 Deportivo La Coruna 18:00 Zaragoza

29.08.2010 Osasuna 18:00 Almeria
29.08.2010 Racing Santander 20:00 FC Barcelona

29.08.2010 Mallorca 22:00 Real Madrid 

30.08.2010 Atletico Madrid 23:00 Real Sporting de Gijon

joi, 26 august 2010

Grupele Uefa Champions League 2010-2011

Astazi a fost tragerea la sorti pentru grupele Uefa Champions League. Romania va fi reprzentata anul asta de catre CFR Cluj.Inainte de tragerea la sorti au fost alesi si jucatori ianului 2010 (pe posturi):

*Portarul anului: Julio Cesar

*Fundasul anului: Maicon

*Mijlocasul anului:  Sneijder

*Atacantul anului: Milito

* Toti sunt de la Inter.

Grupele Uefa Champions League sunt:


Group A


FC Internazionale Milano (ITA)

SV Werder Bremen (GER)

Tottenham Hotspur FC (ENG)

FC Twente (NED)


Group B

Olympique Lyonnais (FRA)

SL Benfica (POR)

FC Schalke 04 (GER)

Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)


Group C

Manchester United FC (ENG)

Valencia CF (ESP)

Rangers FC (SCO)

Bursaspor (TUR)


Group D

FC Barcelona (ESP)

Panathinaikos FC (GRE)

FC Copenhaga (DEN)

FC Rubin Kazan (RUS)


Group E

FC Bayern München (GER) 

AS Roma (ITA) 

FC Basel 1893 (SUI)

CFR 1907 Cluj (ROU)


Group F

Chelsea FC (ENG)

Olympique de Marseille (FRA)

FC Spartak Moskva (RUS)

MŠK Žilina (SVK)


Group G

AC Milan (ITA) 

Real Madrid CF (ESP)

AFC Ajax (NED) 

AJ Auxerre (FRA)


 Group H

Arsenal FC (ENG)

FC Shakhtar Donetsk (UKR)

SC Braga (POR)

FK Partizan (SRB)

miercuri, 25 august 2010

Playoff Champions League// 11 goluri in 5 meciuri

Cele 5 echipe calificate azi in grupele Champions League sunt: Ajax, Auxerre, FC Copenhaga, Tottenham si Zilina. O seara cu 11 goluri, trei cartonase rosii si surprize precum calificare fostei echipe a lui Daniel Niculae, Auxerre.




Ajax 2 - 1 Din. Kiev

Ajax ajunge din nou in grupele Champions League dupa ce a invins pe Dinamo Kiev cu 2-1 (in tur scorul a fost de 1-1). Pentru Ajax au marcat Luis Suarez si El Hamdaoui in timp ce pentru ucrainiei a marcat Shevchenko din penalti. Golul al doilea al celor de la Ajax a venit dupa o faza frumoasa creata de olandezi:




Auxerre 2 - 0 Zenit

Fosta echipa la care a jucat Daniel Niculae, Auxerre s-a calificat cu scorul de 2-1 la general. Zenit, antrenata de italianul Spalletti nu a reusit calificarea desi are in lot jucatori precum Danny ( 30 de milioane de euro). Sa nu uitam si de eliminarile portarului Malafeev in min 65 si  Hubocan in min 80.


FC Copenhaga 1 - 0 Rosenborg

Desi scorul la general a fost 2-2, Copenhaga s-a calificat pe baza golului marcat in deplasare.

Tottenham 4 - 0 Young Boys

Tottenham s-a calificat in grupele Champions League invingand pe Young Boys cu scorul de 4-0 dupa ce in tur elvetienii au invins cu 3-2. Omul meciului in opinia mea a fost Gareth Bale : 3 pase de gol + penaltiul din care a inscris Crouch.

Zilina 1 - 0 Sparta Praga

MSK Zilina merge mai departe dupa ce a invins 2-0 in tur si acum 1-0. Golul de 1-0 a fost cel mai frumos gol marcat in aceasta seara de Champions League.

Goluri nebune: Ceesay M. in Zilina - Sparta Praga si Inzaghi in Barcelona 1-1 AC Milan

Inzaghi a marcat un gol frumos in amicalul jucat la Barcelona. Si cand te gandesti ca are 37 de ani...cu siguranta el va ramane o legenda a fotbalului.






Deocamdata asta este golul serii in palyoff-ul Champions League. Ceesay M a inscris golul de 1-0 pentru Zilina in meciul cu Sparta Praga printr-o foarfeca "a la Zicu".



luni, 23 august 2010

Fotbal european// Surprizele weekendului

Mainz  2 - 0  Stuttgart

Echipa la care joaca romanul Marica a pierdut in deplasare la Mainz cu scorul de 2-0. Cu siguranta asta a fost surpriza primei etape din Bundesliga...fiti atenti la golul 2 marcat cu capul aproape de pe 16 metri.




Hoffenheim 4 - 1 Werder Bremen

Desi in playofful Champions League Werder Bremen s-a descurcat foarte bine ( 3-1 cu Sampdoria), nu putem spune acelasi lucru si despre prima etapa din Bundesliga. Echipa care anul trecut a fost mult timp pe locul 1, Hoffenheim, a invins acasa pe Werder cu 4-1.



Nacional Madeira 2 - 1 Benfica Lisabona

Desi anul trecut Benfica a castigat titlul in Portugalia, anul asta dupa 2 etape are 0 puncte. Dupa ce in prima etapa a pierdut acasa 1 - 2 cu Academica Coimbra, etapa asta  a pierdut cu acelasi scor acasa la Nacional Madeira.




Galatasaray 0 - 2 Bursaspor

Despre acest meci nu putem spune ca e o surpriza, dupa ce anul trecut Bursaspor a luat titlul in Turcia insa Galatasaray are 0 puncte dupa 2 etape. In prima etapa a pierdut in deplasare la Sivasspor (2-1).








Beşiktaş 0 - 2 Itanbul B.B.

Cu achizitii rasunatoare precum Guti si Quaresma, Beşiktaş a pierdut 0-2 acasa contra anonimilor de la Istanbul B.B, care anul trecut au terminat pe locul 6. Sa nu uitam insa ca Besiktas a jucat joi in Europa League unde a invins ( 2-0) pe Helsinki.




sâmbătă, 21 august 2010

Goluri nebune: Gareth Bale in Stoke - Tottenham 1 - 2

Gareth Bale cu siguranta va ajunge un mare fotbalist (nu e prima data cad o zic). Azi a inscris 2 goluri insa cel de-al doilea intra la categoria goluri "nebune".


vineri, 20 august 2010

Poli Timisoara - Manchester City 0 - 1// Cronica meciului

Aseara in timp ce mergeam spre meci am simtit din nou forfota unui meci mare in Timisoara. Parca tot orasul traia pentru un meci, stadionul Dan Paltinisanu devenise centrul orasului iar fanii devenisera martorii celui mai important meci de pe planeta. Cozile de la portile de intrare si stadionul plin anuntau atmosfera fantastica de care va avea parte Poli. Prima parte a jocului a fost in favoarea lui Poli si scorul putea fi 1-0 daca arbitru vedea faultul in careu la Curtean. ( nu stiu sigur daca a fost sau nu...nu am vazut reluarile tv dar din tribune asa s-a vazut). Din repriza a doua "bilionarii" de la City au preluat conducerea jocului si au inscris prin Balotelli. Pana la final nimic nu s-a mai intamplat si returul se anunta foarte greu pentru Poli. Sper ca la Timisoara sa mai avem astfel de meciuri...meciuri de povestit nepotilor (insa rezultatul sa fie in favoarea lui Poli).

Poze Poli - Manchester




joi, 19 august 2010

Patru pentru Europa League

Unirea Urziceni, Vaslui, Steaua si Poli dau maine ultimul exament pentru intrarea in grupele Europa League. Toate cele patru participante in aceasta faza nu trec prin cel mai fericit moment, de vina fiind lipsa rezultatelor din acest start de sezon, conflictele interne si problemele financiare.


Steaua - Grasshopper

Cu toate ca da piept cu, probabil, cel mai usor adversar dintre toate reprezentantele noastre, Steaua se confrunta, dupa plecarea lui Piturca, cu un adevarat razboi intre fani si conducere. Anuntata lipsa a suporterilor din ghencea va fi un handicap pentru trupa antrenata ( oare pentru cat timp?)de Ilie Dumitrescu. Si daca mai adaugam ca etapa trecuta, Grasshopper a obtinut prima victorie in acest sezon (2-1) pe terenul lui St.Gallen, partida nu pare a fi floare la ureche. Pericolul principal din taraba elvetienilor vine din partea italianului Vicenzo Renela, atacantul fiind imprumutat de la Genoa.

Pronostic: 2 - 0

Unirea Urziceni - Hajduk Split

Unirea Urziceni, dupa ce a pierdut greu in fata rusilor de la Zenit, spera sa dea lovitura in dubla cu cosmarul dinamovistilor, Hajduk Split. Problemele financiare ale patronului, demisiile conducatorilor M.M Stoica Narcis Raducanu si plecarea lui Roni Levi dupa acest meci, dar mai ales rezultatele din ultima vreme fac din Unirea o victima sigura.

Pronostic: 0 - 0

Vaslui - Lille

Revitalizati dupa primul succes din acest campionat, jucatorii antrenati de "galacticul" Lopez Caro privesc cu alti ochi intalnirea cu francezii de la Lille. Acestia din urma, au scos doar un 0-0 cu PSG, o echipa de mijlocul clasamentului in ultimii ani. Cei de la Vaslui au de infruntat cel mai bun adversar posibil la tragera la sorti , o echipa puternica in campionatul francez, cu sapte jucatori din nationale diferite.

Pronostic: 0 - 2

Poli Timisoara - Manchester City

Asteptata cu mare interes la Timisoara, dubla cu milionarii de la Manchester City pare a induce optimism in tabara timisoreana. Marian Iancu a declarat ca Alexa si compania vor elimina din Europa League jucatori precum Tevez, Balotelli sau Adebayor. " O vom elimina pe Manchester City. Jucatorii sunt pregatiti, echipa a atins nivelul de maturitate necesar. Avem un antrenor matur, cu tupeu pozitiv, cunoscator al fotbalului englez. Nu imi fac probleme in privinta echipei."  Cam mult optimism...din cate tin eu minte inainte de Sahtior speram sa nu ne facem de rusine iar acum ne gandim numai la calificare.

Pronostic: 1 - 1


Primul 11 probabil:



miercuri, 18 august 2010

Fotbal european// Preliminariile Champions League ( Ziua 2)

Astazi a fost a doua zi in care sa jucat play-offul Champions League. Cum era de asteptat Basel a batut acasa ( 1 - 0 ) pe moldevenii de la S. Tiraspol.

Braga - Sevilla 1- 0

Una dintre surprizele serii a fost victoria celor de la Braga ( 1 - 0) impotriva celor de la Sevilla. Totusi nu e o asa mare surpriza deoarece anul trecut Braga a terminat pe 2 in fata celor de la Porto insa la Sevilla...poate se face simtita oboseala dupa primul tur din Supercupa Spaniei.

Werder Bremen a invins-o pe Sampdoria

Dupa cum era de asteptat (sau poate nu) Werder Bremen a invins-o pe Sampdoria cu scorul de 3-1 dupa un meci in care italienii nu au prea pus baza pe aparare. De remarcat golul lui Pazzini care face "imposibilul sa devina posibil".

Partizan - Anderlecht 2-2

La Belgrad a fost un meci frumos, cu 4 goluri .... balul a inceput dupa pauza in minutul 54 cand Anderlecht a inscris pentru 1 - 0 insa dupa patru minute Partizant a egalat si in minutul 64 sarbii aveau 2 - 1 prin autogolul de toata frumusetea a lui Lecjaks. Dupa doua minute Anderlecht stabilea scorul final 2 - 2 si returul se anunta destul de greu pentru Partizan.


Salzburg - H.Tel-Aviv 3-2

Cealalta surpriza a serii a fost victoria celor de la H. Tel-Aviv (3-2) obtinuta acasa la Salzburg. Dubla asta s-ar putea sa dovedeasca ca fotbalul a crescut pana si in Israel.



marți, 17 august 2010

Fotbal european// Preliminariile Champions League si Europa League (Ziua1)

Aseara s-au jucat primele meciuri din play-oful Champions League si Europa League. Zenit a invins acasa pe fost echipa a lui Niculae, Auxerre cu 1-0 prin golul marcat de Kerzhakov si e cu un pas in grupele ligii. Da, o mai tineti minte pe Rosenborg (fanii Stelei sigur isi amintesc) ...s-ar putea sa o vedem in grupele Champions League dupa ce a invins acasa pe Copenhaga cu 2-1. Sparta Praga a pierdut acasa cu 2-0 in fata celor de la Zilina...nimeni nu se astepta ca cei de la Praga sa aiba probleme cu Zilina insa dupa acest meci s-ar putea sa avem inca o echipa necunoscuta in grupele Champions League. Dinamo Kiev cu un om in minus din minutul 56 a scos un egal ( 1 - 1 ) contra lui Ajax. Surpriza serii in acest play-off a fost victoria celor de la Young Boys contra celor de la Tottenham ( 3 - 2) dupa ce in prim etapa Tottenham i-a "calarit" aproape tot meciul pe cei de la Manchester City.


In Europa League s-au disputat doar 2 meciuri. Surpriza a fost victoria lui Aris ( 1 - 0 ) in fata celor de la Austria Viena. Besiktas a invins ( 2 - 0 ) pe cei de la Helsinki  si dupa acest meci am ramas si cu cel mai frumos gol al serii marcat de Quaresma:




Bonus: Toate golurile din play-oful Champions League

duminică, 15 august 2010

Premier League// Prima etapa fara surprize mari

Probabil cel mai important eveniment din acest weekend fotbalistic a fost prima etapa din Premier League. Etapa in care echipa lui Tamas, West Brom, a luat 6 de la Chelsea....Manchester City a scos un punct din meciul cu Tottenham desi gazdele de la Tottenham au avut mult mai multe ocazii. Tot in prima etapa Aston Villa a castigat cu 3-0 acasa contra celor de la West Ham. Arsenal a scos un punct acasa la Liverpool, mai mult din cazua greselii din minutul 90 a lui Reina.


Tottenham - Manchester City 0 - 0

Tottenham si Man.City au ramas cu cate un punct dupa meciul fara goluri de deschidere al Premier  League. Tottenham a dominat in mare parte prima repriza si City a avut nevoie de interventiile excelente ale portarului Joe Hart care a fost in primul 11 in locul lui Shay Given. Hart a avut o serie de interventii in care a scos toate incercarile celor de la Tottenham de a inscrie prin Defoe, Huddlestone si Gareth Bale, care a dat-o in bara.
City si-a imbunatatit jocul in a doua repriza iar cea mai mare ocazie a avut-o Wright Phillips insa scorul a ramas 0 - 0 pana la final.

VIDEO// Rezumatul meciului




Chelsea - West Bromwich 6 - 0

Chelsea a inceput noul sezon la fel cum l-au incheiat pe celalalt, cu o victorie cu multe goluri. Hat-trickul lui Drogba i-a trimit pe cei de la Chelsea pe primul loc, dupa ce le-au dat 6 goluri celor de la West Bromwich. Malouda a deschid balul in minutul sase si Drogba a facut 2-0 inainte de pauza. Dupa pauza Drogba in minutul 55 si Lampard in minutul 66 au facut ca scorul sa fie de 4-0. Pe final Drogba reuseste un hat-trick si Malouda face dubla in ultimul minut. Dupa acest meci Chelsea isi confirma statutul de favorita la titlu in timp ce West Bromwich "calca" cu stangul in Premier League.





Liverpool - Arsenal 1 - 1

David Ngog a facut 1 - 0 pentru Liverpool exact la un minut dupa pauza cu un sut puternic la coltul scurt. In ultimul minut de joc Reina  a luat gol dupa ce Chamakh a reluat cu capul iar mingea a lovit bara ca mai apoi Reina sa o devieze in propria poarta. Ambele echipe au avut cateva un om in minus, Joe Cole inainte de pauza si Laurent Koscienly care a vazut cartonasul rosu undeva tarziu prin repriza a doua.






**Celelalte rezultate au fost:

Blackburn Rovers 1 - 0 Everton

Blackpool  4 - 0 Wigan Athletic

Bolton Wanderers 0 - 0 Fulham

Sunderland  2 - 2 Birmingham

Wolverhampton  2 - 1 Stoke City

** Maine se joaca Manchester Utd - Newcastle .

Sevilla - Barcelona 3 - 1

Barcelona a pierdut primul sau meci din acest sezon, aseara in fata celor de la Sevilla, care dupa acest meci sunt aproape de castigarea Supercupei. Jucand in fata proprilor suporteri pe Ramon Sanchez Pizjuan,Sevilla a invins pe Barceona cu scorul de 3-1. Sevilla a fost condusa spre victorie de catre Kanoute in minutul 73 cand gazdele conduceau cu 2-1. Dupa 10 minute acelasi  Kanoute facea 3-1 si returul de pe Camp Nou se anunta foarte greu pentru Barcelona.


Barcelona a fost la conducerea meciului si in minutul 20 Ibrahimovic a inscris pentru 1-0 si meciul parea sa se indrepte spre victoria oaspetilor. Dupa pauza Luis Fabiano a adus egalare din pasa lui Luca Cigarini ca mai apoi Kanoute sa aduca victoria prin dubla sa. In acest meci Guardiola si-a odihnit aproape toata echipa, titularii de drept fiind doar Ibrahimovic si Dani Alves in timp ce Sevilla a jucat cu un "prim 11" aproape perfect. Aceste 2 moduri diferite de abordare a meciului a facut ca Sevilla sa aiba un avantaj de 2 goluri pentru returul de pe Camp Nou. Barcelona are la dispozitie o saptamana sa isi schimbe strategia si sa incerce sa intoarca rezultatul.

Rezumat Video

sâmbătă, 14 august 2010

De pe strazile din Lisabona pe Old Trafford

Rareori mai auzi o poveste ca cea a noului transferat la Manchester Unitec, Bebe. Cand era copil, Bebe a fost crescut la un orfelinat in Loures, Portugalia. Parintii sai nu au avut posibilitatea sa il creasca asa ca au pasat responsabilitatea unui orfelinat. Cand a ajuns la maturitatea, Bebe nu avea un loc de munca si locuia pe strazi. El a fost remarcat in ultima liga din Portugalia, unde antrenamentele se rezumau la o alergare in jurul parcului, si a fost chemat sa reprezinte nationala Portugaliei la Campionatul Mondial al celor fara locuinta. Bebe a excelat la Campionatul Mondial si la intoarcere a semnat cu Estrela Amadora. Dupa un sezon, cu 4 goluri in 26 de meciuri el a semnat cu Vitoria Guimaraes, una dintre echipele de mijloc ale Portugaliei. Asta se intampla acum 5 saptamani.

Da, doar 5 saptamani dupa ce a semnat cu Vitoria Guimaraes si cativa ani in care s-a pregatit la echipa celor fara adapost, Bebe sau Tiago Manuel Dias Correia, a semnat cu Manchester United, una dintre cele mai faimoase echipe din lume. Conform zvonurilor Manchester a platit 10 milioane de euro pe Bebe. El are doar un sezon intreg la profesionisti in Portugalia. Nimeni nu poate stii sigur daca el se va adapta in campionatul englez  dar totusi ascensiunea sa e remarcabila.

Pentru Vitoria Guimaraes el a jucat doar 5 meciuri amicale.In aceste 5 meciuri el a inscris 5 goluri si a avut evolutii foarte bune la fiecare aparitie. Real Madrid a fost foarte aproape de a semna cu atacantul de 20 de ani deoarece Mourinho a aflat ca este un tanar de perspectiva. Din fericire pentru Bebe sau poate pentru fanii celor de la Man.Utd, Sir Alex Ferguson a fost in Portugalia, unde s-a intalnit cu antrenorul nationalei, Carlos Quieroz, care i l-a recomandat pe tanarul  atacant. A doua zi Sir Alex Ferguson s-a intalnit cu Bebe si l-a convins sa vine la Manchester in dauna celor de la Real.

Bebe are doar 20 de ani si poate juca ca mijlocas ofensiv sau ca atacant. Probabil ca el nu va fi o soulutie pentru prezent deoarece Manchester. Utd are foarte multe talente in atac insa pe viitor poate fi o solutie. Sir Bobby Charlton, George Best, Eric Cantona, Ryan Giggs,Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney......acum Bebe are o sansa. Aceasta poveste ne reaminteste ca visele sunt facute sa fie implinite....Bafta Bebe in visul tau !

vineri, 13 august 2010

Premier League e gata sa inceapa !

Chelsea isi apara trofeul !

Faptul ca Ricardo Carvalho, Belletti, Deco, Michael Ballack si Joe Cole au plecat de la Chelsea, si doar Ramires si Yossi Benayoun au venit, sugereaza faptul ca anul asta vor ataca titlul cu un lot mult mai slabit insa omogen. La Chelsea va reveni Essien, dupa ce a lipsit mai tot sezonul din cauza unei accidentari, Michael Mancienne, care a excelat la Wolverhampton, unde a fost imprumutat tanarul Gael Kukuta care a participat la Campionatul European U19. Chelsea, care incepe ca favorita la titlu, se asteapta ca Ashley Cole, Frank Lampard si Didier Drogba sa fie stalpii echipei, la fel ca in sezonul trecut.


Pretendentii la titlu !

Pentru Gary Neville, Paul Scholes si Ryan Giggs anul acesta poate fi ultimul lor an de glorie la Man.Utd insa din spate vin tineri precum fundasul central Chris Smalling adus de la Fulham, fratii Fabio si Rafael care doar ce au implinit 20 de ani si care par pregatiti de rigorile campionatului englez. De valoarea lui Javier Hernandez nu ne putem indoi mai ales ca United a platit 7 milioane pe el. Sa nu uitam si de atacantul Bebe, transferat de la Guimaraes pentru suma de 9 milioane €.

Arsene Wenger, care a facut psoibila ramanerea lui Fabregas la Arsenal, crede in succesul echipei sale de tineri anul acesta. Wenger crede ca daca Thomas Vermaelen,Nicklas Bendtner, Andrei Arshavin si Robin van Persie vor avea evolutii bune anul acesta, "tunarii" vor putea castiga din nou Premier League dupa 6 ani.
Liverpool, fara mirajul Champions League dar cu  Joe Cole si Milan Jovanovic spera ca anul acesta sa fie anul revenirii  dupa pauza de 20 de ani. Din cursa pentru titlu nu putea sa lipseasca si Manchester City care a cheltuit peste 100 de milioane € pentru transferuri precum : David Silva, Jerome Boateng, Yaya Toure si Alexandar Kolarov, Balotelli si maoi nou oferta pentru Ibrahimovic.

Transferuri marete !

Spaniolul David Silva, ivorianul Yaya Toure, sarbul Kolarov si germanul Boateng sunt principalele transferuri in Premier League.De mentionat ca toti acesti fotbalisti au ajuns la Manchester City. La echipa patronata de seicul Mansour s-au intors si portarul Joe Hart impreuna cu Robinho (ambii imprumutati).

Chelsea si Manchester United au facut cate 2 transferuri de fiecare: Ramires si Yossi Benayoun au ajuns la Chelsea in timp ce la Man.Utd au ajuns Smalling si mexicanul Hernandez. Liverpool i-a achizitionat pe Cole si Jovanovic in timp ce Arsenal l-a luat de la Bordeaux pe Chamakh.

Sursa foto: http://www.fifa.com/

joi, 12 august 2010

Noi talente: Giovanni Sio

Giovanni Sio este un jucator de fotbal nascut in Franta la data de 31 martie 1989. El poate juca atat ca atacant cat si ca mijlocas stanga. Giovanni Sio are 38 de prezente si un gol la nationalele Frantei U-15, U-16,U-17. Giovanni si-a inceput cariera de fotbalist in anul 2007 la juniorii lui Nantes, echipa pentru care a jucat pana in 2007 cand a fost transferat in Spania la echipa a doua a celor de la Real Sociedad, pentru care a jucat 39 de meciuri in 2 ani si a promovat in Segunda Division. Pe data de 2 septembrie 2009 echipa din Elvetia, FC Sion l-a cumparat de la Real Sociedad. Giovanni a jucat pana acum 4 meciuri, a inscris un gol si a dat patru pase de gol, ceea ce demonstreaza ca punctul lui forte e jocul de pase. In ultimul meci jucat de cei de la Sion, Giovanni a inscris un gol si a dat 2 pase de gol in victoria (3-2) contra celor de la FC Luzern.

VIDEO// Golul marcat de Giovanni (min 1:00) si cele 2 pase de gol (min 2:18 si 2:51).

luni, 9 august 2010

Fotbalistii din Islanda revin in forta

Dupa ce toate televiziunile, blogurile si toate site-urile de sport au postat acel video in care jucatorii unei echipe din Islanda sarbatoresc intr-un mod original un gol, acum "pescarii" islandezi" revin in forta:




duminică, 8 august 2010

Poli castiga derby-ul cu CFR

Poli Timisoara reuseste sa castige primul meci in aceasta editie de Liga 1. Victoria a venit in fata campioanei CFR Cluj care pana acum e pe locul 8 cu 4 puncte din 3 meciuri. Meciul a inceput cu Poli mai tot timpul in atac insa CFR a inscris prima prin Bjelanovici care profita de o greseala a lui Sepsi si deschide scorul in minutul 27. Dupa 3 minute, mai tot timpul contestatul Curtean egaleaza dupa respingerea lui Muresan. Dupa 8 minute Axente reuseste ce-l de-al 2-lea gol in Liga 1 si al patrulea de cand a revenit la Poli. Pana la pauza ambele echipe mai au cate o ocazie dar scorul ramane 2 - 1.

A doua repriza incepe cu intrarea urata a lui Muresan la Curtean, pentru care primeste cartonas galben. In minutul 55 Culio trimite un sut puternic insa Taborda respinge. In minutul 61 Curtean face dubla dupa sutul lui Axente respins de Nuno Claro direct in picioarele lui Curtean. In minutul 66 Mandorlini il schimba pe Deac cu Traore in speranta ca scandalul petrecut etapa trecuta il va motiva mai mult. In minutul 71 intra si jucatorul prezent la Campionatul Mondial, E. Kone. In minutul 79 intra si Zicu, care il inlocuieste pe Curtean. In minutele de prelungire E.Kone de dovedeste a fi o schimbare buna deoarece reuseste sa reduca din difereta printr-un lob peste Taborda. In urmatoarea etapa CFR Cluj intalneste pe Astra in timp ce Poli va juca in deplasare la Craiova.

F.C Porto a castigat Supercupa Portugaliei

F.C Porto a castigat aseara cea de-a 17 - a supercupa din istorie, in fata celor de la Benfica cu scorul de 2 - 0 dupa golurile marcate de Rolando in minutul 3 si de Falcao in minutul 67. Sapunaru a fost titular si a jucat pana in minutul 74, când a fost inlocuit de Miguel Lopes din cauza unei accidentari.Conform celor de la FC Porto, Săpunaru are un hematom la călcâiul drept.
BENFICA: Roberto; Ruben Amorim, Luisao, David Luiz si Fabio Coentrao; Airton, Carlos Martins, Cesar Peixoto si Aimar; Saviola si Cardozo.
Antrenor: Jorge Jesus

FC PORTO: Helton; Sapunaru, Rolando, Maicon si Alvaro Pereira; Fernando, Belluschi si Joao Moutinho; Hulk, Falcao si Varela
Antrenor: Andre Villas-Boas


REZUMAT VIDEO

marți, 3 august 2010

Gara "Poli Timisoara"

Pentru Poli cel mai bine ar fi ca granzii, Steaua si Dinamo sa castige cat mai multe meciuri pentru ca la sfarsitul sezonului sa descopere unde au probleme si sa cumpere jucatori la pret mic de la Poli. Anul asta de la Poli au plecat cam 7 jucatori dintre care 3 gratis ( daca il punem si pe Vrsic) si au venit 3 jucatori cumparati si 2 dupa imprumuturi pe la alte echipe.De  fapt nu are rost sa mai ne mire nimic la echipa condusa de Iancu. Obiectivul lui Poli anul asta e sa produca, si prin asta ma refer la bani. Nu conteaza ca banii vin din vanzare de jucatori, de antrenori sau chiar de club ...Iancu vrea doar bani. Daca Poli va ajunge in grupele Europa League ( bine ar fi), plecarea lui Iancu ar fi amanata probabil pana in vara inaa din vara ??!! Ce urmeaza din vara...ce urmeaza acum daca Poli nu se califica... la intrebarile astea Iancu ar fi raspuns doar in vremurie de glorie cand Poli elimina pe Sahtior si era mai tot timpul la tv insa acum nimic, nici semne de el pe la tv, prin ziare de sport..probabil isi face iesire din fotbal. Sa speram ca macar palmaresul sa revina inapoi in Timisoara si ca echipa sa reziste in prima liga.

Sezonul asta Poli va fi ca o gara, multi vor pleca, multi vor veni insa "toate trec, banii se duc dar astea se povestesc la nepoti".  Trebuie doar ca fanii sa vina la stadion, si ca totul are un inceput joi cu MYPA si duminica cu CFR Cluj as vrea sa vad stadionul plin (macar de dragul vremurilor trecute. HAI POLI !!!

duminică, 1 august 2010

Liga 1 // De-abia Etapa a 2-a si vorbim de arbitraj

E aproape sfarsit de etapa a 2-a ( mai avem CFR - Branesti) si deja vorbim de greselile arbitriilor. La Steaua cu Craiova normal ca trebuia ca cineva sa influenteze meciul si acela a fost Onicas (arbitrul). A aratat offside la golul perfect valid a lui Mihai Costea, dupa care Steaua a revenit, pe final castigand meciul. Dupa meci declaratiile normale: Mititelu "Ma retrag, ceea ce se intampla acum e o mizerie", G.B " Cu sau fara arbitrii noi trebuie sa luam titlul". Da, Steaua trebuie sa ia campionatul, asta intelegm si mai stim si ca marele Piturca nu lasa nimic la intamplare nici macar arbitrajul. Doar vorbim de Victor Piturca. Unul care a folosit pachete de tigari trucate ca sa castige la cazino. Cat putea castiga la cazino? 100-200.000 de dolari? La fotbal miza e infinit mai mare. Asa ca ne putem astepta la orice din partea lui. Chiar si sa mituiasca pe toata lumea din jurul sau si sa zambeasca larg de parca nu s-a intamplat nimic. Si o chestie nemaipomenita dupa meciul asta: Muresan de la CFR i-a tinut parte stelei zicand ca a fost doar o gresela omeneasca...oare de ce, se simte cu musca pe caciula?

Etapa asta am mai avut un Otelul - Pandurii in care Otelul a contat in atac mai tot timpul in timp de echipa de Liga a 2-a (trebuia precizat) nu a avut mai mult de 2 ocazii in tot meciul. Si am avut si un gol foarte frumos inscris de Pena.

Vaslui - TG. Mures 1-1 am vazut meciul dar ma gandesc ca galacticul Lopez nu e chiar asa de bun daca dupa 2 etape are 1 punct. Mai ales ca punctul a fost salvat in minutul 90 .
Gl. Bistrita - Astra 1-1 - Meciul pacii. Dupa acest meci atat de mult  doritul Moraes va ajunge la Brasov.
Urziceni - Rapid 0-0 - Unirea a fost obosita dupa meciul cu Zenit si a fost multumita si cu egalul in timp ce Rapid parca si-a dorit mai mult dar nu a putut. Si asta a fost tot un meci al pacii dar fara goluri.

FC Brasov- U Cluj 3-1 - Chiar daca nucleul de jucatori importanti a plecat la Rapid, Brasov are 6 puncte din primele 2 etape insa de celalta parte U Cluj a facut multe transferuri insa nimic nu se vede dupa aceste doua etape.

Gaz Metan - Poli Timisoara 2-2 - Al doilea egal a lui Poli in acest campionat, penalty usor acordat inca de la inceputul meciului, un Eric fenomenal ca si in prima etapa in timp ce Poli a avut multe ocazii insa nici norocul nu a fost de partea lor. Ma bucur ca Axente a reusit inca un gol dupa cel din Europa League, iar despre titularizarea lui Pantilimon nu am ce sa zic decat ca la Poli se vrea bani, nu conteaza ca din vanzarea de jnucatori,  dintr-o viitoare calificare in Europa League ...se vrea bani si nu conteaza cum se obtin ( performanta...daca e sa fie bine daca nu de la vara probabil ca pleaca).


Dinamo - Sportul 5-3 - Un meci cu multe goluri, Dinamo de la meciul cu Hajduk mi s-a parut ca se deschide cat mai mult..incearca sa joace la spectacol. Sportul nu mai e aceasi gasca nebuna de acum cateva sezoane, poate doar Balan,Varga, Ferfelea sau Curelea putand sa schimbe ceva.