marți, 28 septembrie 2010

CFR retraieste visul de acum 2 ani...Oare?

CFR Cluj se intoarce pe Olimpico dupa 2 ani de la victoria ( 2- 1 ) obtinuta cu ajutorul "dublei" reusite de Culio.

Juan Culio descrie acea victorie ca fiind " un vis" insa victorie de acum 2 ani cu siguranta a fost reala si se poate repeta chiar in seara asta. Inainte de succesul cu Roma CFR Cluj nu reprezenta nimic pentru fotbalul european insa dupa revenirea de la 1-0 prin golurile marcate de Culio  cu totii se mirau de aceasta debutanta in Liga Campionilor.


A fost o seara memorabila pentru Culio care la 19 ani, inainte sa ajunga fotbalist a lucrat in constructii insa a fost descoperit de un scouter de la Flandria din liga a treia din Chile. Prima etapa din Champions League a adus si prima victorie in grupele Champions league de anul acesta pentru CFR Cluj ( 2 - 1 ) in fata celor de la Basel. " Destinul a facut ca eu sa ma reintorc din nou pe Olimpico dupa 2 ani de la acea seara memorabila. Ceea ce s-a intamplat acum 2 ani a fost ca un vis si sunt bucuros ca lucrurile reusite de mine si de echipa sunt mereu amintite. Sunt sigur ca acum suntem mult mai puternici fata de acum 2 ani si ca putem obtine cel putin ca in 2008."

Dupa esecul cu CFR, Roma a castigat grupa in timp ce Cluj a terminat pe ultimul loc cu patru infrangeri, un egal cu Chelsea si victoria cu Roma. Dupa infrangerea suferita in fata celor de la Bayern Munchen, AS Roma nu isi permite sa mai faca pasi gresiti cu CFR. Claudio Ranieri ( antrenor AS Roma) : " Toate echipele care joaca putin in Champions League joaca cu multa determinare si motivatie. Chiar daca echipa are mai multe calitati tehnice si joaca intr-un campionat puternic, in UCL acest lucru nu are importanta"

Capitanul celor de la CFR Cluj, Cadu, prezent si la victoria din 2008 a vorbit despre participarea CFR-ului in cupele europene: " Am avut oportunitatea sa joc pentru CFR in 3 grupe europene - 2 in Champions League si una in Europa League si ambitiile noastre devin din ce in ce mai mari. Suntem mult mai puternici ca in 2008 si avem sansa sa demonstram ca ceea ce am reusit in 2008 nu a fost doar " noroc chior".

PRONOSTIC:  AS Roma - CFR 2 - 1

duminică, 26 septembrie 2010

Mastile “profesionistilor”

' articol scris de newsted de pe mysport '

In urma cu 14-15 ani, cand intamplator mi-a fost coleg la Liceul Traian Demetrecu din Craiova, Cristi Chivu era un baiat cu bun-simt. Nu era fitos ca majoritatea colegilor lui de la clasa sportiva care prinsesera un meci sau doua in postura de copii de migi la meciurile Univeristatii si acum erau deja cu o clasa peste prostime. Era un baiat simplu, nu i se cunostea prezenta. Asa a fost cand a debutat la echipa mare a Universitatii si tot asa a continuat si la Ajax , a fost pus capitan al Nationalei , in cele din urma ajungand in Italia, la Roma. Prin ziare nu citeam de tampenii si fite d-ale lui…erau Mutu si Lobont care faceau si pentru el.

Dupa descinderea in Italia insa a inceput sa-si faca de cap. Privea de sus cand venea la Nationala, i-a facut “fricosi si bagatori cu fundul in poarta” pe cei care s-au clasat cel mai sus in istoria fotbalului romanesc la nivel de echipa nationala, au inceput sa scrie ziarele despre escapade nocturne cu el in prim-plan. In ultimul timp e mai mereu cel mai slab de pe teren, la Nationala se iau goluri pe greselile lui, in Italia e criticat, a intrat in silenzio stampa ( cam ciudata atitudinea asta fiind capitalui Nationalei ). Ultimele boacane sunt legate de meciurile Roma-Inter, adica meciurile dintre fosta si actuala echipa a sa.

Ieri-seara a cerut cu impertinenta arbitrului sa opreasca jocul pentru ca el era fluierat si injurat de catre suporterii Romeni. Pai Cristi, tata…ce vrei sa faca? Suporterii nu pot fi “profesionisti”, cum sunteti voi. Ei nu schimba echipele si nu pot accepta ca tu sa pleci la una dintre rivalele de moarte. Chiar sunt de condamnat pentru statornicia lor si aversiunea fata de unul care le tradeaza increderea pleacand la rivali? Tu esti “profesionist”, e adevarat, dar esti profesionist pe bani. Oamenii aia isi iubesc echipele, isi consuma mare parte din viata pe iubirea fata de o echipa. Dar tu, ca “profesionist” ar trebui sa stii ca nu trebuie sa scuipi acolo unde odata ai mancat. Si ma refer la gesturile pe care le-ai facut catre ei, la ultimul meci direct. Acum nu-ti convine ca te injura. Am o veste proasta pentru tine: ai putea avea pretentiile astea daca ai juca de placere. Pana una-alta joci pe bani grei, i-ai tradat, plecand la o rivala si i-ai mai si batjocorit la ultimul meci direct. Profesionistule, joaca in orice conditii! Asta ai vrut, asta ai!

Tu Cristi…si voi ceilalti “profesionisti”, pricepeti odata ca nu puteti sa va ascundeti dupa vorba asta. Cand plecati la o rivala a echipei la care ati jucat e normal sa va asteptati la aversiune. Voi sunteti nevestele ce si-au lasat barbatii pentru altii , burtosi dar mai bogati. Incasati-le peste fata, asa cum le incaseaza si un director ce pleaca la o firma rivala, asa cum le incaseaza si un inginer de la Mercedes plecat la BMW. Incasati-le, ca sunteti niste privilegiati, le incasati pe bani multi. Macar aveti decenta sa faceti asta, plangaciosilor! Si, din cand in cand, mai dati si cu piciorul serios in basica aia, ca aveti o gramada de oameni dispusi sa faca orice pentru a le da voi cate o mica bucurie. Voi insa, de la inaltimea “profesionism-profesionalismului” cadeti ca spicele la cea mai mica atingere, simulati in draci, incercati sa pacaliti pe oricine, dati goluri din offside sau cu mana, de rad fetele de la handbal de voi. Vreti sa vedeti antrenamente si meciuri dure? Antrenati-va odata cu ele! Apropos, au ajuns in finala Cupei Mondiale!

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Goluri nebune: Ciro Capuano in Milan - Catania si Berbatov in Man.Utd - Liverpool ( 3 - 2)

Berbatov a fost omul meciului in Man.Utd - Liverpool ( 3 - 2), reusind un hat-trick insa cel mai frumos gol dintre cele trei e acesta:



Un voleu perfect de la o distanta aproape imposibila.Si sa nu uitam ca vorbim despre campionatul Italiei.

vineri, 17 septembrie 2010

Zlatan Ibrahimovic - nervos, nebun sau a fost doar o gluma?

Poate asta e unul dintre motivele pentru care a plecat cu scandal de la mai toate echipele.


Asta e momentul in care Ibrahimovic se prezinta noului sau coleg, Rodney Strasser, in timpul unui antrenament cu noua sa echipa, AC Milan. Din aceste imagini poate rezulta ca Ibrahimovic se juca sau ca isi arata maiestria la  karate. Oricare ar fi fost motivul Zlatan  Ibrahimovic ramane un om foarte arogrant, asta vazandu-se foarte mult si in jocul sau. Daca la AC Milan Ibrahimovic va inscrie cat mai multe goluri si isi va demonstra calitatile poate ca Rodney Strasser insa daca nu...cine stie poate gasesete seicul Mansour un loc pentru el la Manchester City.
                         
                          

miercuri, 15 septembrie 2010

Grupele Uefa Champions League - Ziua 1

Meciurile din grupele Uefa Champions League continua azi cu meciurile unor echipe precum  Real Madrid, AC Milan, Chelsea, AS Roma, Bayern Munchen, Arsenal dar si cu reprezentanta Romaniei, CFR Cluj.

Un rezultat surpriza produs aseara a fost egalul (2-2) dintre Tottenham si Werder Bremen. In  grupa A toate echipele au 1 punct, dupa egalul similar a lui Inter cu Twente (2-2). In grupa A oaspetii au jucat mai bine insa asta nu le da niciun avantaj pentru meciurile viitoare.

In Spania, Barcelona a invins cu 5 - 1 pe Panathnaikos. Messi a reusit o dubla in minutele 22 si 45 iar restul golurilor pentru Barca au fost inscrise de Pedro, David Villa si Dani Alves. Pentru Panathinaikos a inscris francezul Sidney Govou.

Reactia jucatorului lui Rangers dupa faultul la Valencia.  foto// http://www.daylife.com/
In derby-ul serii dintre Manchester si Rangers ambele s-au multumit cu un egal (0-0). Vestea proasta pentru cei de la Manchester este ca Antonio Valencia  nu va mai putea juca pentru tot restul sezonului dupa o accidentare grava in care si-a rupt glezna. Dupa meciul asta puteam spune ca inceputul de cosmar al celor de la United continua. Cu lipsa unor jucatori "cheie" precum Carrick si Valencia este putin probabil ca Manchester sa castige vreun trofeu anul asta.

Tot aseara Benfica a invins  ( 2-0 ) pe H. Tel-Aviv, Lyon a invins ( 1-0 ) pe Shalke, Valencia a invins (4-0) in deplasare la Bursaspor iar Copenhaga a invins acasa (1-0) pe Rubin.

Meciurile zilei de azi sunt:

Bayern - Roma

CFR Cluj - Basel

Marseille - Spartak Moskva

Zilina - Chelsea

Real Madrid - Ajax

Milan - Auxerre

Arsenal - Braga

Shakhtar Donetsk - Partizan

duminică, 12 septembrie 2010

Inter castiga iar Milan si Roma sunt infrante

Echipa promovata anul asta din Serie B, Cesena a reusit sa invinga pe A.C Milan cu scorul de 2-0. In acest meci a debutat si Ibrahimovi, care insa a ratat un penalti. In acelasi tip AS Roma a fost umilitata acasa la Cagliari cu scorul de 5-1. Campioana Italiei si castigatoarea Champions League, Inter a castigt cu scorul de 2-1 meciul cu Udinese. O alta surpriza s-a produs la Torino, unde Juventus a facut egal ( 3-3) cu Sampdoria.

Milan a pierdut 2-0 acasa la Cesena, care a jucat primul sau meci acasa de la promovarea in Serie A. Golurile inscrise in prima repriza de Erjon Bogdani si Emanuele Giaccherini s-au dovedit de ajuns pentru o victoria celor de la Cesena. In finalul meciului Ibrahimovic si Robinho si-au facut debutul la A.C Milan, primul ratand si un penalti.

AS Roma a fost umilita acasa la Cagliari cu scorul de 5-1. AS Roma a jucat in 10 oameni inca din minutul 22 cand Burdisso a fost eliminat dupa ce a facut un penalti din care Matri a inscris si a facut 2-1 pentru gazde. Cagliri si Cesena au adunat 4 puncte pana acum, exact ca Inter, care a invins 2-1 acasa pe Udinese. Samuel Eto'o a adus golul victoriei pentru Inter in minutul 67.


Juventus a scos un punct din egalul 2-2 cu Sampdoria. Nicola Pozzi a deschis scorul pentru Sampdoria in minutul 36 pentru ca 7 minute mai tarziu Marchisio sa egaleze. La 5 minute dupa pauza Pepe face 2-1 pentru Juventus. In minutul 64  *Antonio Cassano egaleaza la 2.  In minutul 67 Quagliarella face 3-1 insa Pozzi reuseste dubla pentru Sampdoria in minutul 73 si scorul final ramane 3-3.

Restul rezultatelor in etapa a 2-a din Serie A :

 Inter 2 - 1 Udinese

 Cesena 2 - 0 Milan

 Cagliari 5 - 1 Roma

 Brescia 3 - 2 Palermo

 Catania 2 - 1 Parma

 Genoa 1 - 3 Chievo Verona

 Juventus 3 - 3 Sampdoria 

 Lazio 3 - 1 Bologna

 Lecce 1 - 0 Fiorentina



VIDEO// Toate golurile inscrise in etapa 2 in Serie A ( via http://www.marsania.blogspot.com/ )

VIDEO/Remember - Gol Bunica in Gloria Buzau - Steaua 1-1 + " Steaua, zici că-i Barcelona"

"Cand joacă Steaua, zici că-i Barcelona, iar Dumitrescu zici că-i Guardiola" - Cu tot cu jucatoii adusi in "masa" in ghencea, aseara Steaua a pierdut ( 1 - 0 ) acasa la Urziceni. Urziceni, o echipa formata din cativa jucatori ramasi si altii adusi de pe la Steua 2 si alte echipe. Cu Brandan in echipa Steaua chiar a aratat ca Barcelona...numai ca Unirea nu il are pe Trezegue, dar sa fim seriosi ...nici Brandan nu prea "da" a Messi.

Si asa de final, ca un fel de remember - Mai tineti minte golul marcat de Bunica in Gloria Buzau - Steaua 1-1, atunci cand Steaua putea lua titlul cu acele 2 puncte pierdute. Dupa acel meci Bunica a ajuns undeva prin Liga 4 insa momentul ala ramane nepretuit ( pentru restu exista mastercard ).

VIDEO/Remember - Gol Bunica in Gloria Buzau - Steaua 1-1 ( Dupa gol veti vedea si ceea ce crede el acum despre acel gol).

RAPID 2-0 CFR Cluj // Absentele au facut diferentele

In ultimele minute ale meciului de la Medias, parca ne turnasem cenusa in cap singuri. Herea, golgeterul RAPIDului si unul din cei mai buni jucatori ai inceputului de campionat, facea un fault prostesc care ii aducea un rosu si implicit o suspendare. Insa Rapiduletul nu s-a oprit aici. Tragand cu dintii pentru cele 3 puncte, jucatorii pareau ca nu fac fata presiunii si tineretea lui Sburlea isi spune cuvantul cu doua faulturi consecutive. Alt eliminat, alta piesa importanta din compartimentul cel mai slab al echipei lipsea urmatoarea etapa. Doua saptamani de pauza, doua saptamani de gandire pentru Sumudica.

Si iata ca a venit ziua meciului. De fapt, a venit ziua de vineri, zi oficiala de fotbal in Giulesti. RAPIDul alinia o echipa cu Raduta in atac si cu Cesinha revenit dupa o accidentare. CFr-ul revenea in Bucuresti dupa ce plecase in urma cu doua etape cu tolba plina(de goluri) din cartierul vecin, Regie.

Si incepe meciul, cu RAPIDul calare peste CFR. Bozovici ara terenul pe flancul stang, insa centrarile sale se opresc in zidul ingramadit al clujenilor. Raduta este un "David" pe langa "Goliat" Picolo. Dupa doua dueluri cu acest zid puternic al clujenilor, Raduta nu mai are vlaga sa loveasca mingea cu incredere spre poarta adversa.

Sumudica isi da seama ca fizicul lui Raduta nu ii permite sa faca prea multe in atac si in minutul 35 il introduce pe puternicul Cassio. De aici incepe recuperarea dezavantajului provocat in meciul de la Medias.

Lipsa lui Herea si a lui Sburlea din atac lasa o singura posibilitate mijlocasilor RAPIDisti.. Ei trebuiau sa arunce mingiile catre singurul varf veritabil, Cassio. O alta mutare tactica buna, N. Grigore-> Frunza, da jocului o viteza in plus. Astfel se naste si primul gol al meciului. Frunza da o pasa pe stanga lui Spadacio, acesta centreaza si Cassio marcheaza cu capul....specialitatea casei. Al doilea gol fiind opera lui Lazar, care da o pasa magistrala oportunistului Cassio.

2-0 meci castigat de RAPID. Cassio un atacant castigat de Sumudica.

Ce ar avea echipa de invatat dupa acest meci?? Felul in care sa il puna in valoare pe Cassio in meciurile urmatoare.

by AMICU'

vineri, 10 septembrie 2010

Goluri nebune: Hamit Altintop in Kazakhstan-Turkey 0-3

Mai intai Marco Van Basten in  Olanda - USSR de la Campionatul European din 1988 apoi Zidane in finala Champions League din 2002 iar acum Altintop in meciul din preliminariile Euro 2012...ce au toate aceste 3 goluri in comun - au fost inscrise din voleu insa executiile de genu asta raman mereu in mintea fanilor.


joi, 9 septembrie 2010

Seara magică marca Inter

Au trecut mai mult de trei luni de cand Inter a castigat trofeul Champions League insa nerazzurri s-au reintalnit cu trofeul inainte de Supercupa Europei, disputata la Monaco. Jucatorii au roit in jurul trofeului, au facut poze si au dat de inteles ca nu vor uita niciodata seara magica de la Madrid.
" Mi-l amintesc pe Jose Mourinho spunand ca suntem in finala deoarece meritam asta si ca nu ne vom intoarce la Milano fara satisfactia finala ( trofeul Champions League ) "  a spus Maicon pentru uefa.com.

Fundasul si colegii sai au avut grija ca portughezul sa plece fericit de pe stadionul Santiago Bernabeu. Italienii au reusit sa inscrie in minutul 35 dupa un un-doi intre Sneijder si Milito, ultimul reusind sa si inscrie.
"Este greu de explicat. A fost un gol frumos. Prima a fost pasa venita de la Sneijder; Nu am avut mult timp sa ma gandesc ce sa fac si am decis sa nu şutez imediat. Am vazut portarul miscandu-e si am decis sa sutez. Din fericire, am inscris."

Sneijder a continuat povestea: " Imi amintesc foarte bine acel moment. Am primit mingea cand eram cu spatele la poarta si m-am intors foarte repede. L-am vazut pe Milito pe spatiu liber si i-am dat pasa potrivita la momentul potrivit, cu intensitatea potrivita. Acela a fost un moment fantastic."


Golul inscris de Inter putea fi inutil la inceputul reprizei a doua cand Thomas Muller nu a putut inscrie desi era in pozitie de 1 la 1 cu portarul  Julio Cesar: " A fost o situatie de 1 la 1 in care eu am avut o interventie care ne-a mentinut in avantaj."

Milito a adaugat : " Inima mi-a stat in loc pentru o secunda, dar Julio Cesar a avut o interventie exceptionala, care ne-a asigurat victoria. Cu 20 de minute inainte de fluierul final Milito a inscris golul de 2 - 0. Atacantul a primit pasa de la Eto'o, a intrat in careu si l-a driblat pe Van Buyten ca mai apoi sa inscrie cu o executie "ca la carte".
"Am fost asa de obosit incat nu am avut puterea sa ma gandesc la ceea ce am realizat, insa dupa cateva momente am realizat ca finala era jucata."



Aceleasi ganduri erau si in mintea lui Maicon : " M-am uitat spre cer,apoi spre familiam mea care era pe stadion si dupa aceea spre Milito. El a meritat acele momente, deoarece a muncit foarte mult pentru asta. Al doilea gol a decis meciul." Sneijder a continuat : "Dupa al doilea gol am simtit ca totul s-a terminat si cred ca si cei de la Bayern au simtit la fel. "


Maicon : " Pentru un jucator ca mine, care a avut multe dificultatia la inceputul carierei, sa ajunga la un club asa de mare ca Inter, care are ca scop castigarea titlului in Italia si mai apoi sa castig trofeul Champions League.....a fost cel mai fericit moment din viata mea."

Julio Caesar : " Cand Mourinho a venit la echipa, i-am spus ca la sfarsitul sezonului vreau sa ridic trofeul Champions League. A fost cel mai frumos moment din viata mea. Orice jucator vrea sa ridice trofeul Champions League si eu impreuna cu colegii mei am reusit asta."

Pentru Mourinho finala Champions League era sfarsitul unei ere : " Am plans deoarece stiam ca e finalul la Inter. Este cel mai bun mod de a parasi un club. Cu emotia castigarii trofeului plus emotia finalului, a fost o seara incredibila pentru mine - una dintre cele mai frumose experiente din fotbal. "

luni, 6 septembrie 2010

Noi romanii

Am pornit o noua lupta pentru un loc la Campionatul European. Am castigat aceasta lupta acum 4 ani, dupa ce am dat si am primit multi pumni. Insa pumnii primiti nu au fost de la adversarele noastre, ci de la sustinatorii echipei nationale. Asta a durut si a avut repercursiuni la Euro, unde am fost mult prea umili si asta din frica de a nu primi si alti pumni.
Acum nationala Romaniei a inceput campania de calificare, dupa o serie de lovituri dureroase. Multi specialisti analizeaza ceea ce nu este de analizat. Multa lume comenteaza ceea ce nu e de comentat. Toti vorbesc, toti se cred destepti dar uita sa gandeasca.

In primul rand, cine suntem noi ca tara????

Suntem nimeni. Nu demult a fost o intrunire a oficialitatilor statelor din UE, la care a participat si presedintele tarii Traian Basescu, Sunt binecunoscute imaginile in care acesta se plimba si incerca sa se bage si el in seama, insa nimeni nu se uita la el si il evita. Nu vreau sa intru in politica, insa si asta demonstreaza cine suntem noi ca tara in Lume. Suntem nimeni.

Cine suntem si am fost noi in fotbal????

Suntem pe nicaieri, am fost candva undeva. Noi acum avem pretentia sa castigam meci de meci, sa ne calificam la turnee finale, insa noi demult nu mai avem cu cine. Inainte aveam un centru de copii si juniori care furnizau echipei nationale multi jucatori talentati. Batranii vorbesc de anumiti jucatori de prin anii 70-80 ca de niste zei, insa nu vad nimic in palmaresul echipei nationale din acei ani. La alte sporturi intr-adevar am fost adevarati zei, dar in fotbal niciodata, cu precadere la echipa nationala.
In anii 90 am avut multi jucatori buni, care au explodat la echipele de club din Europa, insa la nationala am fost cam la acelasi nivel. Nici un trofeu, doar calificari. Daca e sa ne ducem la extrema rautacioasa pe care o adopta acum presa, ma intreb si eu: ce trofee sau cate finale a jucat nationala pe vremea marelui Dobrin, pe vremea Craiovei Maxima, a Stelei 86 sau a lui Dinamo 90???? Oare nu am fost noi in fotbal mereu pe aceeasi linie?

Ne bucuram de acel sfert de finala de parca am fi luat trofeul. Fasss!!!Ucraina ne-a egalat performanta la prima ei participare la o Cupa Mondiala. Grecia,Danemarca au castigat un trofeu.
Deci si in concluzie…de unde atatia nervi, de unde atatea pretentii?

Acest articol a fost scris de noul membru Golden Football, "amicu" (de pe mysport).

vineri, 3 septembrie 2010

Tricolori, naţionala nu înseamnă şpriţuri şi manele, duceţi România la Europene !

Romania a inceput campania de calificare pentru Euro 2012 cum nu se putea mai rau (defapt se putea...). Dupa un joc asa si asa ... (nu putem spune ca a fost rau deoarece au fost unele momente in care am pasat destul de bine) am reusit doar un egal cu Albania. Am reusit sa inscriem undeva prin minutul 80 ca peste cateva minute sa luam gol dintr-o centrare la care Muzaka a reusit sa reia cu capul din fata "capitanului" nostru ...arabul Mhirel Rhadoi. De data asta nu au mai fost de vina arbitrii ci ghinionul...ce sa-i faci, niciodata noi nu suntem de vina. Mie nu mi-a placut faptul ca nu avem un numar 10 valoros,  unii jucatori precum Marica nu au dorinta de a invinge iar cel mai deranjant lucru e tactica de dupa gol....de ce intotdeauna dupa ce inscriem ne retragem in aparare? Zi domnule Lucescu ?

Am vazut ca nou motto al nationalei e " 22 milioane de suporteri, o singura inima" nu cred ca e bun ....cel putin in meciul asta nici macar cei 15.000 de suporteri nu au fost "o singura inima", dovada fiind "DEMISIA, DEMISIA" de la finalul meciului. Cum nici macar cu tricourile de culoare rosie nu ne identificam eu cred ca nici nou motto nu e bun, mai bun ar fi acesta: " Tricolori, naţionala nu înseamnă şpriţuri şi manele, duceţi România la Europene ! "

Concluzia e ca dupa acest meci nimic nu e pierdut dar nici castigat. Urmeaza marti meciul cu Belarus, care a invins Franta chiar acasa la ea in Paris. Hai Romania !

miercuri, 1 septembrie 2010

Morientes s-a retras

Fostul atacant al Spaniei, Fernando Morientes s-a retras din fotbal la varsta de 34 de ani. Morientes a pus capat unei cariere pline de succes, in care a castigat 16 trofeee majore.

Cunoscut pentru perioada sa glorioasa la Real Madrid, Morientes si-a facut debutul la doar 17 ani la echipa Albacete ca mai api in 1995 sa ajunga la Real Zaragoza. De acolo a plecat 2 ani mai tarziu la Real Madrid unde acesta s-a bucurat de cea mai glorioasa perioada a sa. In 8 ani, cat a stat la Real, a castigat trofeul Champions League de 3 ori, Primera Division de 2 ori, supercupa spaniei de 3 ori si supercupa europei in 2002. In sezonul 2003/04, Morientes s-a transferat sub forma de imprumut la Monaco, unde a jucat in finala Champions League pierduta in fata celor de la F.C Porto.

Dupa cele 72 de goluri reusite in 182 de meciuri la Real Madrid, el s-a transferat la Liverpool, echipa cu care a castigat Supercupa Europei si F.A Cup. Dupa 1 an si jumatate petrecut pe Anfield, Morientes s-a intors in Spania, langa David Villa la Valencia. In cei 4 ani petrecuti in Spania el a castigat Cupa Spaniei in sezonul 2007–08. Ultimul an din cariera sa plina de sucese si l-a petrecut in Franta la campioana Olympique Marseille, unde a castigat campionatul si cupa frantei. Lipsa din primul 11 al francezilor probabil l-a facut sa se retraga, in ciuda numeroaselor oferte.

Atacantul si-a aratat măiestria si la nationala Spaniei, pentru care a marcat 27 de goluri in 47 de meciuri. El a participat la Cupa Mondiala din 1998 si la cea din 2002 iar ultimul sau turneu final a fost Campionatul European din 2004.

 Multumim Morientes pentru demonstratia de fotbal din intrega ta cariera !