marți, 30 noiembrie 2010

Guus, king of the world


În ciuda faptului că Guus Hiddink a câştigat ca antrenor Cupa Campionilor Europeni cu PSV Eindhoven în 1988, el a devenit un nume de legendă al băncii tehnice în decada cuprinsă între 1998 şi 2008.
După ce a jucat peste 350 de meciuri la modesta De Graafschap, Hiddink a debutat în cariera de antrenor cu mare stil. Ulterior câştigării treofeului european suprem, cu echipa din Eindhoven a intrat într-un mic con de umbră. Dar la zece ani distanţă a renăscut, creând o echipă naţională olandeză, cum batavii nu mai avuseseră de pe vremea lui Van Basten. Un mandat de patru ani, în care a reuţit să ducă Olanda în primele patru echipe ale lumii. Doar primele patru, fiindcă în semifinalele Cupei Mondiale din Franţa, Brazilia i-a eliminat la loviturile de departajare.
Apoi a plecat. La Real Madrid. A stat doar un sezon, în care nu a câştigat nimic. De neacceptat din partea reprezentanţilor unui club cu o asemenea tradiţie. Olandezul pleacă şi de aici, stă puţin pe la Betis, iar apoi o ia din nou de jos. În 2000 ajunge pe banca modestei naţionale a Coreei de Sud, una dintre gazdele Cupei Mondiale ce avea să se desfăşoare peste doi ani.
Hiddink pregăteşte exemplar o echipă, care avea să fie introdusă în manualele de istorie din care li se predă în şcoli tinerilor sud-coreeni. Motivul? Echipa antrenată de batav, devine prima selecţionată asiatică ce atinge semifinalele unei Cupe Mondiale! Guus, loveşte din nou, dar cu o echipă de un calibru mult inferior celei a Olandei.
La fel ca în 1998, Hiddink pleacă rapid şi de aici, întorcându-se la prima lui dragoste din cariera de antrenor: PSV Eindhoven. Urmarea? În 2004, PSV, depăşeşte pentru prima dată faza grupelor din UEFA Championţs League. În 2005 urcă şi mai mult, ajungând până în semifinale, de unde este cu greu eliminată de AC Milan. La Eindhoven se conturează un gigant fotbalistic, dar Cupa Mondială bate la uşă. Impresionată de CVul antrenorului, federaţia australiană doreşte să îl aibă pe olandez pe bancă la turneul final. Hiddink acceptă, iar din 2005 antrenează în paralel echipa de club şi selecţionata Australiei.
După cum ne-a obişnuit şi la acest mondial face minuni. Nu, de data aceasta nu mai duce echipa până în semifinale şi asta pentru că în optimi îi vine de hac Italia, însetată de revanşă după sfertul din 2002 (vezi Coreea de Sud - Italia). Viitoarea campioană mondială a fost pusă la respect de selecţionata de la Antipozi tot meciul. De fapt până în prelungiri, când fundaşul stânga al Squadrei Azzura, Fabio Grosso, pătrunde în careu. Urmează un duel cu un fundaş advers, în urma căruia Grosso cade. Deşi nu se impunea, arbitrul arată penalty! Italienii marchează şi merg mai departe, dar Australia rămâne cu satisfacţia că s-a calificat dintr-o grupă cu două naţionale mai experimentate: Croaţia şi Japonia.
Guus Hiddink pleacă din nou. Primeşte o ofertă de la Rusia, căreia îi dă curs. O lasă şi pe Eindhoven. Pleacă să pregătească EURO 2008. Rusia este repartizată în grupă cu Spania, Grecia şi Suedia. După un meci de debut de coşmar în faţa Spaniei, soldat cu o înfrângere la trei goluri, selecţionata est-europeană câştigă celelalte două partide şi ajunge în sferturi. Aici, ca o ironie a sorţii, Rusia, cu un antrenor olandez pe bancă, întâlneşte naţionala Olandei. O naţională, care până în acel moment părea a fi cea mai în formă de la turneul final. Trei victorii în grupă, golaveraj de 9:1. Ce pretenţii ar fi putut avea ruşii? Dar geniul tactic al lui Hiddink se cunoaşte încă odată. Da, pentru că echipa condusă de el bate cu 3-1, după prelungiri, la capătul unuia dintre cele mai frumoase meciuri ale fotbalului contemporan. Aţi citit bine! Cum poate fi altfel, un meci în care se trag nu mai puţin de 63 de şuturi (distirbuite cvasiechitabil)?!
În semifinale Rusia întâlneşte iar Spania şi din nou pierde la trei goluri diferenţă. Dar nu mai contează... Hiddink şi-a făcut treaba. Atipic, dar de această dată nu mai părăseşte corabia. Mai mult, în paralele se angajează să o pregătească şi pe Chelsea Londra. Doar pentru sezonul de primăvară 2009 al Ligii Campionilor. Echipa londoneză, în mare formă, ajunge în semifinale. Aici joacă împotriva Barcelonei. Un 0-0 pe “Nou Camp”, de care albaştrii au tras cu dinţii prefaţa un meci interesant la Londra. Dar Barcelona a fost acum cea care a stat la cutie. Essien a făcut rapid 1-0, cu o execuţie asemănătoare celei din care Zidane înscria în finala Ligii din 2002, iar Chelsea ataca încontinuu. Un arbitraj dezastrous i-a privat pe englezi de trei penaltyuri. Dar calificarea părea jucată. Este minutul 90. O fază mai închegată a Barcei, Iniesta prinde un şut de senzaţie şi este gol! Chelsea – Barcelona 1-1! Guus Hiddink este învins pentru a patra oară în semifinale! O înfrângere dureroasă, care va fi punctul de plecare al unei mari echipe catalane.
Antrenorul olandez se ţine de cuvânt şi pleacă de la Chelsea. Ratează apoi cu Rusia calificarea la Cupa Mondială din 2010, în favoarea Sloveniei. Trebuie să o ia din nou de la zero, dar nu este nicio problemă, fiindcă un om care e capabil să facă în timp record performanţe în Olanda, Coreea de Sud, Australia, Rusia şi Anglia, poate să aducă mari succese şi pentru fotbalul turc. Turcia, fiind noua bornă a carierei sale. Un nou capitol care a început în vara lui 2010, printr-un meci amical câştigat cu 2-0, împotriva României.

La manita tika-taka

Barcelona-Real, un clasico mult asteptat de intreaga planeta si-a respectat renumele. Chiar daca de aceasta data se astepta la un meci foarte echilibrat, din prisma loturilor dar mai ales a tehnicienior care preagatesc cele doua echipe, Barcelona lui Guardiola nu a fost de-acord cu acest lucru. Cu un orgoliu ranit, dupa ce toate privirile erau atintite spre Jose Murinho, bascii a pornit ca din tun El Clasico.


Morisca de pase odata pornita, nu a mai putut fi oprita pana la fluierul de final. Apararea mult laudata a Realului, a fost punctul slab in prima repriza. Pedro si Dani Alves s-au distrat cu Marcelo, iar Messi a tras primul semnal de alarma, cand a executat un lob superb din marginea careului, lateral dreapta, tintind bara portii aparate de Casillias. Si golul nu s-a lasat mult asteptat. Pasa magistrala a lui Iniesta, Xavi ramas singur cu Casillias,dupa ce Marcelo care il scosese din offside a alunecat stupid cand sa loveasca mingea, il executa cu un lob perfect. Era 1-0, iar elevii lui Murinho erau din ce in ce mai nervosi. Pe o ploaie sacaitoare, acestia isi tineau cu greu echilibrul. Marcelo alunecand in cateva faze, punandu-i pe catalani in situatii bune de gol,. Si golul doi a picat dupa o balbaiala in apararea madrilena, Villa lipeste mingea de piept, patrunde in careu, centreaza, Casillias nu izbuteste nici de data aceasta sa devieze mingea, iar Petro nejenat introduce sigur cu latul in plasa.
Cristiano Ronaldo, fara nici o realizare pana atunci, reuseste sa se faca remarcat pe teren, prin bruscarea antrenorului gazda, la un banal aut de linie. Spiritele se incing, insa arbitrul se rezuma a acodra un cartonas galben lui Cristiano, dar si lui Valdes care a venit intr-o suflare a-i lua apararea profesorului Guardiola. O lovitura libera a lui Ronaldo si un sut din prima a lui Di Maria, au fost singurele ocazii ale Realului in prima repriza.

Repriza a doua a inceput la fel de tare ca prima. Cu Barcelona la conducerea si in minutul 55 Villa primeste o pasa excelenta de la Messi si isi trece si el numele pe tabela de marcaj. Era 3-0, Realul la pamant. Morisca de pase se intesifica, acompaniata de oleurile a o suta de mii de suflete, magicienii blau-grana trec la “floricele” si morisca de pase se trasnforma in morisca de calcaie. Galacticii sunt impasibili, iar tika-taka ii enerveaza la culme. Cu nervi intinsi la maxim, acesta recurg la anumite faulturi destul de dure incurajati de faptul ca arbitrul a lasat meciul liber.

Guardiola le face un serviciu marcatorilor si ii schimba pe rand, pentru ca astestia sa primeasca elogiile suporterilor. Si fara un Xavi, Villa sau Pedro, Barcelona a ramas aceeasi. Iar pustiul Jeffren, ultimul intrat, pune si cireasa de pe tort.
Un 5-0, care egaleaza cea mai mare infrangere a Realului in fata Barcelonei. O mana de goluri meritate, dupa felul in care s-a jucat. Un 5-0 care poate fi si diferenta dintre Barcelona si Real in acest tur de campionat.

Felicitari castigatorilor!

Jucatorul meciului: Messi (chiar daca nu a marcat, a facut toate fazele de gol si a tras echipa dupa el)

By amicu

luni, 29 noiembrie 2010

Umilinţă supremă pentru "The Special One"



Fără nicio urmă de ironie, consider că Jose Mourinho este cel mai mare antrenor din lume la ora actuală şi cred că poate ajunge cel mai mare din întreaga istorie a fotbalului. Aceasta este însă o altă poveste.
Acum vorbim despre meciul din 29 noiembrie 2010 de pe "Camp Nou". 100 de mii de oameni au văzut cum Barcelona, favorita lor, învinge Real Madrid cu 5-0. Nu, nu este o glumă, Real Madridul lui Jose, cel neînvins de când venise în Spania a fost spulberat de o echipă venită parcă din altă lume.
Şcoala de fotbal catalană a învins. Din nou! După 6-2 anul trecut, chiar pe "Bernabeu", Barca defilează iar, având în componenţă în primul "11", opt fotbalişti crescuţi de club: Valdes, Puyol, Pique (care a avut timp şi de o scurtă "escală" la Manchester United, deşi are doar 23 de ani), Pedro, Busquets, Iniesta, Xavi, dar şi superstarul argentinian Messi, jucător ce a debutat la Barcelona când avea doar 16 ani.
Pe bancă se află un alt catalan pursânge: Josep Guardiola, care după ce a jucat 384 de meciuri pentru Blau - grana în decursul a 11 ani, a ajuns pe banca tehnică a echipei. A început de la echipa de tineret, ca acum să bifeze deja al treilea sezon la echipa mare. În primul dintre ele a câştigat şase trofee: Cupa Spaniei, Primera Division, Supercupa Spaniei, UEFA Champions' League, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor.
Acum, a fost artizanul unui succes istoric pe care Barcelona nu l-a mai gustat, de pe timpul când pe "Nou Camp", făcea legea "Dream Teamul" condus din teren de Johan Cruyff. Iar ca fapt divers să mai spunem că al cincilea gol al Barcelonei, venit în prelungirile meciului a fost înscris de Jeffren, din pasa lui Bojan Krkic, care au intrat din postura de rezerve şi ghiciţi ce? Da, exact şi ei sunt doi dintre jucătorii crescuţi de club.
O frumoasă performanţă a unei mari echipe, care are nişte relaţii de joc atât de bine sudate, încât în minutul 68, Iniesta şi Busquets şi-au permis să facă un - doi din două... pase cu călcâiul!
În urma acestui joc rămâne şi un record încă nedoborât: Messi n-a reuşit să marcheze în faţa unei echipe conduse de Jose Mourinho. Dar când dai trei pase de gol, mai are asta vreo importanţă? Nu prea. Nici măcar pentru antrenorul lusitan, a cărui privire de la finalul meciului nu trăda vreo suferinţă, ci doar o expresie glacială, specifică de altfel.
De aceea este "The Special One". Mulţi cred că acest meci a reprezentat pentru el cea mai mare umilinţă a carierei. Statistic, probabil că aşa este. Pentru el însă n-a fost decât un meci pierdut. De mâine va uita tot şi o va urca înapoi pe Real Madrid pe pediestalul performanţei. Pare incredibil acum, dar cu siguranţă echipa lui Florentino Perez poate câştiga multe trofee în acest sezon.
Iată, aşadar, dragă Cristiano, că Barca nu v-a dat opt, ci doar cinci. Mai este timp în retur... Dar Mourinho va fi cu siguranţă mai puternic atunci! La fel şi echipa din capitala Spaniei...

Ziua Z in Primera Division // Preview El Clasico 29.11.2010

In seara asta Real Madrid merge pe Nou Camp si Mourinho spera sa incheie insuccesele din El Clasico din ultimele sezoane. Statisticile nu mint. Din 2008 pana acum, Real Madrid a pierdut majoritatea derby-urilor si umilinta suprema a fost acel 6-2 din mai 2009.

Fotbalistul care si-a facut un obicei din a marca impotriva celor de la Real e "baiatul minune" Lionel Messi. La doar 23 de ani Messi e deja o legenda in Barcelona si este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni fotbalisti care au evoluat pe Nou Camp. Atacantul argentinian a inscris in fiecare El Clasico in care a jucat.
Acest meci este intre cele 2 mai puteri din Spania insa pe teren va fi si o batalie intre Ronaldo si Messi, fiecare avand sanse bune sa castige Balonul de Aur si cine stie....poate meciul asta poate fi factorul decisiv.

Real Madrid e pe locul 1 in La Liga si este neinvinsa de cand a venit Mourinho. Barca e la un punct de locul 1. Cristiano Ronaldo si Messi conduc topul golgheterilor cu 18, respectiv 19 goluri. Deci dupa cum puteti vedea pana acum nu-i desparte mare lucru insa nici meciul din seara asta nu puteam spune ca e decisiv.

In ultimele 8 meciuri de campionat Barca a castigat 7 si a facut un egal in timp ce Real a castigat 6 si a facut egal in 2.

"Am batut Barcelona cu Chelsea si Inter si acum sunt atrenorul celei mai mari rivale si toate astea combinate o primire "de pomina" pe Nou Camp." Mourinho

De la acel 6-2 de pe Bernabeu cred ca ei au o dorinta mare sa ne bata, mai ales cu noile achizitii si cu noul antrenor" Messi



duminică, 28 noiembrie 2010

Steaua 2-2 CFR Cluj

Ardelenii au inceput meciul din Ghencea cu gandul clar de a se intoarce cu un rezultat pozitiv in Gruia dupa meciul de la Basel si au pus presiune in preajma careului advers inca din start. Iar dupa numai 10 minute clujenii au deschis scorul. Hora a patruns frumos pe dreapta in careu, l-a fentat pe Latovlevici si a pasat in centru la Culio, al carui sut din prima l-a lasat fara sanse pe Tatarusanu.

Stelistii au reactionat rapid si au declansat asediul in careul lui Nuno Claro, elevii lui Lacatus ajungand tot mai amenintator la poarta acestuia. Iar dupa un sfert de ora de dominare, Pantelis Kapetanos a obtinut un penalty, in urma unui fault al portarului campioanei. Bogdan Stancu a sutat de la 11 metri in dreapta, Claro a sarit in partea opusa si echilibrul s-a restabilit pe tabela.

Din acel moment s-a echilibrat si jocul. Ambele echipe si-au creat faze de poarta, mai intai Traore ratand pentru CFR, pentru ca apoi, in finalul primei reprize, Stancu si Surdu sa fie aproape de a marca, insa sutul celui din urma a fost parat excelent de Claro.

Steaua a iesit mai concentrata de la vestiare si la 5 minute de la startul reprizei secunde, Bogdan Stancu a reusit dubla, in urma unei faze superbe a ros-albastrilor. Tanase a pasat lung din banda stanga pentru Surdu, acesta a trimis de la bara a doua in centru la Stancu, iar golgheterul Stelei l-a invins pentru a doua oara pe Claro cu un sut puternic.

Trupa lui Lacatus putea sa-si majoreze avantajul pe tabela in minutul 58, cand acelasi Bogdan Stancu a fost gasit complet singur in careul advers, insa, in loc sa trateze faza cu calm si sa-si aseze mingea, a preferat sa traga din prima si l-a luat la tinta pe portarul clujenilor. La cateva minute distanta, Kapetanos si Surdu au ratat alte doua mari sanse ale stelistilor de a se desprinde.

Spre finalul meciului, ros-albastrii s-au retras tot mai mult in propria jumatate, permitandu-le ardelenilor sa atace tot mai mult, dar nu si mai periculos, Tatarusanu neavand emotii mari la atacurile oaspetilor. Mai periculosi s-au aratat tot stelistii, in minutul 81 Stancu ratand incredibil din careul mic al clujenilor. Atacantul a incercat inexplicabil sa preia mingea din pasa lui Tanase de pe stanga, in loc sa suteze, si mingea i-a sarit din picior pe langa poarta.

La faza imediat urmatoare, clujenii au urcat in viteza pe contraatac, Culio a primit in stanga de unde a centrat excelent pentru Peralta, iar acesta a marcat cu un sut din alergare. Tatarusanu a atins mingea, dar nu a reusit s-o indeparteze de pe cadrul portii.

Ultimele minute ale intalnirii au fost incendiare la ambele porti. Kapetanos si Bilasco, pentru Steaua, si Bastos si Traore, pentru CFR au stat la baza unor mari ocazii de a inscrie golul victoriei pentru una dintre cele doua echipe.


Borussia Dortmund continua lupta pentru titlu

A fost etapa cu multe goluri in Bundesliga unde Borussia Dortmund a restabilit diferenta de 7 puncte in fruntea clasamentului, in timp ce Schalke 04  a pierdut (5-0) in fata celor de la Kaiserslautern.
                    
Borussia Dortmund a restabilit diferenta de 7 puncte in fruntea clasamentului cu victoria (4-1) obtinuta impotriva celor de la Mönchengladbach dupa un joc foarte bun. Marco Reus a deschis scorul pentru Mönchengladbach in min 33 insa Dortmund a egalat in prelungirile primei reprize prin Subotic iar in min 52 scorul era 2-1 pt Dormund dupa golul inscris de Kagawa. In min 76 Kevin Grobkreutz face 3-1 pentru ca in min 88 Barrios sa inchida tabela.

Tot 4 goluri a inscris si  Bayern Munchen in victoria (4-1) obtinuta impotriva celor de la Eintracht Frankfurt si Nayern trece pe locul 5 gratie golurilor marcate de Muller, Mario Gomez si dubla lui Timoshchuk. Dupa acest meci Bayern e la 2 puncte in spatele celor de la Hannover, care au invins (3-0) impotriva lui Freiburg.
Bayer  Leverkusen e la 4 puncte de locul 2 ocupat de Mainz, care a invins (3-0) pe Nurnberg.

Dupa ce in etapa trecuta Schalke 04 parea ca isi revine din declin dupa ce a invins (3-0) pe Werder Bremen, etapa asta Schalke a fost umilita (5-0) in deplasare la Kaiserslautern. Schalke 04 ocupa locul 15 cu 13 puncte, la 2 puncte distanta de Stuttgart care a pierdut (2-4) in deplasare la Hamburg. Marica a egalat scorul la 1 in min 9 iar in minutul 15 a luat rosu pentru ca a protestat la adresa arbitrului.

Clasament Bundesliga - Etapa 14

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Fanii Barcelonei canta imnul Realului si invers

Da, va puteati imagina vreodata ca fanii Barcelonei sa canta imnul celor de la Real sau cei de la Real imul Barcelonei....ei bine o televiziune din Spanioa a facut ca asta sa fie posibil chiar inainte de marele El Clasico de luni.


vineri, 26 noiembrie 2010

In Apararea lui Cartu

Cata inversunare si martirizare a lui Cartu in presa romaneasca. Ce sa spun - a stricat imaginea Romaniei. Pai imaginea e ultima problema a Romaniei. Cu fondul ce facem, monser? Ca niciodata nu am auzit sa zica cineva ca avem probleme de fond. Cu atat mai putin sa se preocupe serios de acestea. Intotdeauna avem probleme de imagine noi. Poate sa fie duhoarea cat de mare ca niciodata nu vom folosi un sapun,fie el si din ala ieftin, de casa. Intotdeauna vom cauta sa dam cu cat mai mult parfum ca sa acopere mirosul de transpiratie - daca se poate si cat mai scump.


Cartu e ultimul vinovat aicea. S-a enervat si a bagat un picior in plexiglasul ala nenorocit din exasperare. Exasperarea vine din faptul ca a incercat ceva, a pus suflet. Atat cat poate s el - mai cu autobaza, mai cu treningul pe el.

                                      

Nimic despre managementul falimentar: transferurile tuturor expiratilor din Portugalia si Italia, despre manevrele cu arbitrii.

L-au gasit ei repede vinovat pe Cartu ca e imbracat in trening si sparge geamuri.
Ce sa faca Sorinaccio - sa intre pe teren sa joace? Probabil ar vrea dupa cum se vede, dar e prea tarziu sa mai fie legitimat la 55 de ani.
Cum sa fii altfel decat exasperat cand fotbalul adevarat - cel de pe vremea Craiovei Maxima a lui Cartu a fost cumparat de toti securistii, comunistii si bisnitarii de atunci. Gestul lui Cartu este perfect firesc. Prefer sa fiu injurat laolalta cu e decat sa ma bat pe burta cu groparii fotbalului romanesc.

La noi nu se mai joaca fotbal adevarat cam de vreo 10 ani. A fost confiscat de Dragomir, Becali, Borcea sau Paszkany. Echipele sunt doar jucariile lor - nu mai sunt demult ale noastre, ale suporterilor sau iubitorilor fotbalului. Nici nu stiu daca au fost vreodata.

by Aceto Balsamico

joi, 25 noiembrie 2010

Liga Campionilor- rezultate

Inter Milano, Tottenham Hotspur, Barcelona, Valencia, Manchester United si Shalke 04 s-au calificat in optimi, cu o etapa inainte de incheierea grupelor.

Grupa A

Echipa lui Cristi Chivu, Internazionale Milano, s-a calificat in optimile Champions League, dupa ce a castigat la limita in fata olandezilor de la Twente, scor 1-0.

Fara capitanul echipei nationale, accidentat, Inter s-a impus prin golul lui Cambiasso din minutul 55 si merge mai departe alaturi de Tottenham, care a invins Werder Bremen cu 3-0, golurile au fost marcate de Kaboul '6, Modric '45+1 si Crouch 79.

Grupa B

Shalke04 si-a asigurat calificarea in optimi, dupa ce s-a impus 3-0 in derbyul cu Olympique Lyon prin golurile marcate de Frafan in minutul 13 si Huntelaar in min. 20 si 89. Francezii se bat pina la capat cu Benfica Lisabona, care a cedat la acelasi scor contra lui Hapoel Tel Aviv.

Grupa C

Valencia a facut scorul serii in grupa C, 6-1 acasa cu Bursaspor (Mata '17p, Soldado '21, '75, Aduriz '30, Joaquin '37, Domonguez '78 / Batalla '69) si merge mai departe alaturi de Manchester United, invingatoare 1-0 in fata lui Glasgow Rangers prin golul marca de Rooney in minutul 87 din penalty.

Grupa D


FC Barcelona si-a asigurat prezenta in optimi printr-o victorie, 3-0 pe terenul grecilor de la Panathinakos (Pedro '27 si '69, Messi '62). Rubin Kazan a invins cu 1-0 pe FC Copenhaga, iar inaintea ultimei runde cele doua echipe sunt despartite de un singur punct in lupta pentru locul doi.


luni, 22 noiembrie 2010

Grupele Uefa Champions League// Penultimul "foc"

Maine si miercuri se joaca penultima faza a grupelor care poate decide echipele calificate mai departe sau cele ce vor merge in Europa League. Bayern Munich, Chelsea si Real Madrid sunt singurele echipe sigure de calificarea mai departe in 16-zecimi, ceea ce ar putea aduce la multe surpize.

Una dintre cele mai echilibrate grupe e Grupa B, unde doar 3 puncte le despart pe Lyon, Schalke si Benfica iar meciul decisiv poate fi Schalke - Lyon. In doua dintre duelurile tari ale acestei faze  UCL, Marseille viziteaza capitala Rusiei pentru duelul cu Spartak Moscow  pentru locul 2 in Grupa F,n timp ce A.C Milan  trebuie sa fie "in garda" in meciul lor contra fostei echipe a lui D.Niculae, Auxerre, daca vrea sa ramana in lupta pentru calificare.

Marti, 23 Noiembrie

Grupa E: Roma-Bayern Munich, Basel-Cluj


Grupa F: Spartak Moscow-Marseille, Chelsea-Zilina

Grupa G: Ajax-Real Madrid, Auxerre-AC Milan

Grupa H: Braga-Arsenal, Partizan-Shakhtar Donetsk
 
Miercuri, 24 Noiembrie
 
Grupa A: Inter Milan-Twente, Tottenham Hotspur-Werder Bremen


Grupa B: Schalke-Lyon, Hapoel Tel Aviv-Benfica

Grupa C: Rangers-Manchester United, Valencia-Bursaspor

Grupa D: Rubin Kazan-Copenhagen, Panathinaikos-Barcelona
 
Meciurile zilei:
 
Marti: Spartak Moscow-Marseille, Grupa F si Ajax-Real Madrid, Grupa G
Miercuri: Tottenham Hotspur-Werder Bremen, Grupa A si Inter Milan-Twente, Grupa A
 
Jucatori de urmarit:
 
Raul: dupa hat-trickul din campionat cu siguranta multi sunt interesati de ceea ce va reusi in Champions League.
 
 
Gareth Bale: dupa prestatia din toate meciurile din grupele UCL si dupa victoria celor de la Tottenham in campionat (3-2) pe terenul lui Arsenal realizata cu ajutorul golului lui Bale.
 
Cléo: Brazilianul lui Partizan poate face minuni in meciul cu Donetsk, mai ales ca el a fost principalul om care a adus calificarea in grupe in meciul cu Anderlecht.

duminică, 21 noiembrie 2010

13 goluri inainte de El Clasico

Da, tocmai ce marile puteri din Spania au jucat meciurile etapei a 12-a iar victorile amandurora, atat Barcelona cat si Real Madrid au fost la scor.

Messi a inscris un hat-trick in victoria 8-0 obtinuta de Barcelona in deplasare la Almeria insa Real Madrid ramane in fruntea clasamentului dupa victoria 5-1 obtinuta acasa impotriva celor de la Athletic Bilbao . Golurile Barcelonei au fost inscise de: Messi (3), Bojan (2),Pedro si Iniesta. Pentru Real a inscris: Ronaldo (2), S.Ramos, F.Lorente si Higuain. Meciul dintre Villarreal si Val;encia s-a terminat 1-1 iar podiumul este incheiat de Villareal cu 24 de puncte.

Amandoi au inscris cate un hat-trick in victoriile la scos obtinute de Real si Barca.

Mourinho a vazut victoriaechipei sale din tribuna din cauza unei suspendari.
Inainte de El Clasico din data de 29 Real ocupa primul loc cu 32 de puncte, la un punct diferenta de locul 2 ocupat de Barcelona.

Real Madrid - Ath.Bilbao 5-1



Almeria - Barcelona 0-8


vineri, 19 noiembrie 2010

Pamfletaru': Ep IV: MM s-a intors ! Traiasca MM !!!

Acum sincer, numai eu is deranjat de faptul ca la asa zisele televiziuni de sport din Romania vedem numai informatii despre Steaua si mai nou despre reintoarcerea lui MM ?  Apropo de MM, voi va mai amintiti cum sprinta el spre tribuna de sub loja ca sa loveasca un "fan" ? (eu imi amintesc).



Pamfletaru': Ep IV: MM s-a intors ! Traiasca MM !!!

joi, 18 noiembrie 2010

Oare e de ajuns ?

Tocmai ce s-a jucat Romania - Italia, scor 1-1 intr-un meci in care Romania a aratat "altfel". Putem defini altfel ca fiind un joc mult mai bun deca in toate celelalte meciuri ale lui Lucescu la nationala sau putem spune ca "Asta e Romania, dar aia nu e Italia". Oricum am analiza acest meci nu trebuie sa uitam ca aseara nationala a aratat altfel fata de alte meciuri precum cele 2 din calificari.


Pana la urma aseara nu am realizat nimic, doar un joc bun la care lumea spera si in meciul cu Bosnia, deoarece acel meci e cu adevarat un test insa teste tot au fost.....reusite mai putine. La meciul cu Bosnia e vremea sa il vedem si pe Mutu la lucru dupa mult timp de absenta, sa il vedem si pe Marica ca inscrie si el nu numai in amicale tari....sa vedem cat de priceput e Razvan Lucescu si mai ales sa dovedim aceasi pofta de joc ca in meciul de aseara.

luni, 15 noiembrie 2010

Ultras de meserie: Liga 4 Serbia

O dovada cu adevarat de "suport" al unei echipe din partea unor fani ai unei echipe ce joaca in Liga 4 din Serbia.

Radnicki Valjevo vs Loznica (02.10.2010)














                                                      VIDEO// Radnicki Valjevo vs Loznica
                             

duminică, 14 noiembrie 2010

Galatasaray - Manisaspor 0 - 2

A auzit cineva de Hikmet Karaman? Nici eu. Dar este un antrenor mai bun ca Hagi.

În această seară am avut un meci tipic pentru SüperLig. Se ştie că echipele de provincie se mobilizează exemplar doar pentru meciurile cu granzii. Este singura şansă pentru jucătorii lor să fie remarcaţi şi transferaţi la o echipă mai mare. Din păcate aşa se şi întâmplă. O dată ajunşi la echipele mari – nu fac faţă la acest ritm întreg sezonul. Puteţi adăuga la aceasta şi viaţa de noapte din Istanbul şi tabloul e complet.
Este vorba de fapt de un meci între fotbalistul turc de dinainte şi după transferul la echipa mare de Istanbul. De data aceasta foamea provincialilor a învins blazarea parveniţilor.
În anii trecuţi cei mari băteau cu mult chin şi cu ajutorul arbitrilor. Dar în ultimii ani a înţărcat bălaia. Aşa că avem podiumul Trabzon-Bursa-Kayseri, Bursa devenind campionă în premieră sezonul trecut.

Tactica provinciei este patentată: apărare pe două linii, joc dur la limita regulamentului, contra-atacuri cu mingi lungi pe atacantul-central care pune mingea jos şi şutează sau pasează către un coechipier aflat într-o poziţie mai bună.
Nu a fost cazul în acest meci, dar dacă joacă pe teren propriu- râul,ramul şi dâmburile din teren le sunt prietene, iar echipelor tehnice duşmane.
Până aici nimic nou, ce este mai trist e faptul că Galata nu a arătat nimic. Praful s-a ales de proiectul lui Rijkaard.Ce să fii înţeles jucătorii din: ‘să dăm mingea în faţă, să avem posesie’ ? Exact asta: au urcat mingea până în la marginea careului de la 16 m de unde a şutat cine s-a nimerit. Dacă e indicaţia tactică a lui Hagi – e grav. Dacă nu – iar e grav pentru că e fie un act de indisciplină , fie o lipsă de coeziune între coechipieri. Un alt semn al neîncrederii reciproce au fost nepermis de multele pase nesincronizate.

Ayhan a cedat mijlocul permiţând unul dintre rarele atacuri ale oaspeţilor după dominarea cvasi-sterilă a Galatei. O pasă filtrantă l-a găsit pe portughezul Makukula, golgheterul ediţiei trecute de campionat. Acesta l-a depăşit pe Servet,care a făcut o nouă ( a câta ? ) greşeală de marcaj şi golul Manisei a venit logic după un şut puternic la colţul lung. Restul meciului a însemnat lipsă de idei şi o cădere în depresie a Galatei. Doar schimbările parcă au trezit echipa, însă doar pentru perioade nu mai lungi de 5 minute.

Batdal în locul lui Kewell sau Misimoviç în locul lui Ali Turan nu au reuşit să schimbe nimic semnificativ în jocul echipei.Manisa putea marca în alte câteva rânduri pe contraatac ,după ce a sesizat demoralizarea gazdelor. Au făcut-o dintr-un penalty rezultat dintr-o astfel de fază. Şi cam asta a fost istoria acestui meci. Nici o schemă de joc, nici un traseu şi deprimare totală. Un joc absolut anost.

Hagi încă are scuza timpului. Echipa arată de parcă de abia acum ar începe pregătirile pentru noul sezon, dar campionatul marchează deja etapa a 11-a.
Deja şansele la titlu sunt compromise – nu din cauza diferenţei de puncte, ci din cauza jocului prost. Trebuie neapărat salvate ultimele meciuri până în pauza de iarnă.

By acetobalsamico

Zenit si-a asigurat titlul in Rusia

FC Zenit St Petersburg a castigat titlul in Rusia dupa victoria ( 5-0 ) obtinuta impotriva celor de la Rostov si cu 2 etape inainte de final are 8 puncte in fata locului 2 ocupat de CSKA Moskvoa.
                  

Victoria celor de la Zenit (5-0) in fata celor de la Rostov combinata cu egalul (1-1) reusit de FC Spartak Nalchik acasa cu CSKA Moskvoa i-a asigurat titlul echipei lui Spaletti si echipa e la al doilea titlu in Rusia dupa cel din 2007.

CSKA inca mai spera la titlu dupa victoria (3-1) in fata celor de la Zenit din etapa trecuta insa minunea a tinut doar patru zile. In timp ce CSKA era egalata de Nalchik prin golul lui Arsen Goshokov din minutul 88, Zenit invingea cu 5-0 si stadionul Petrovsky celebra ce-l de-al doilea titlu din istoria lui Zenit.
Danko Lazović  a deschis scorul petru Zenit in minutul 40 din penalty insa Zenit nu s-a multumit cu atat si a majorat scorul prin Sergei Semak (min 75) si Aleksandr Kerzhakov (min 82). Aleksandr Bukharov  a inscris si el doua goluri in ultimele minute si titlul e la Zenit.

Cu 66 de puncte in dreptul lor si mai 2 etape ramase de jucat, Zenit are 8 puncte in fata locului 2 ocupat de CSKA iar podiumul este intregit de Rubin Kazan.

vineri, 12 noiembrie 2010

Ziarul de Fotbal într-un nou format - Nr 19

Astazi Ivan Goncearuc impreuna cu BDF a lansat numarul 19 al Ziarului de Fotbal insa intr-un nou format cu mai multe pagini, ceea ce ineamna si mai multe articole de calitate. Nu am cum sa remarc faptul ca pe prima pagina a Ziarului de Fotbal e articolul cu Top10 - Cei mai valorosi tineri fotbalisti. Daca v-am facut curiosi puteti citi "Ziarul de Fotbal" nr 19 cu doar un clik pe imagine.

joi, 11 noiembrie 2010

Cupa Turciei: Galatasaray - Denizlispor 3 - 1

Cupa Turciei este o competiţie cu un regulament stupid. Se joacă într-un sistem de grupe, o regulă care ucide spiritul Cupei – o competiţie cu meciuri eliminatorii prin natura sa. Farmecul său vine tocmai din şansa acordată echipelor mici care vin de nicăieri şi pot ajunge până în finală – aşa cum s-a şi întâmplat recent în Franţa sau Germania. În culise se zvoneşte că acest sistem a fost impus la presiunile echipelor mari,mai ales Fenerbahçe, care nu a cucerit Cupa de 23 de ani.


Denizlispor este liderul ligii secunde, neînvins de o lună. Tânarul şi ambiţiosul lor antrenor, fost jucător la Galata, a pus promovarea pe primul plan şi a odihnit titularii.

Deobicei în meciurile de Cupă,mai ales contra rezervelor unei echipe de ligă secundă, fie ea şi lider, într-un meci care nu e decisiv – se utilizează rezervele. Galata a început surprinzător cu titularii . Apoi Lorik Cana a fost folosit ca fundaş central, deşi este închizător de meserie.
Hagi vrea să cunoască mai bine echipa şi experimentează jucătorii pe posturi diferite. La fel Sabri şi Pino au trecut pe alte poziţii după schimbările efectuate de-a lungul meciului.
Probabil nu a vrut nici să rişte un rezultat acum, la început de drum.Este straniu totuşi că a lăsat trei fundaşi centrali pe bancă pentru Cana, retras tocmai din compartimentul-problemă al Galatei. Doar ce ne bucurasem meciurile trecute că problema s-a remediat.

Este absolut necesar ca Galata să cumpere un închizător cu ceva calităţi tehnice. Partea defensivă a mijlocului este rana deschisă a Galatei de 3 ani încoace. E adevărat că acest fel de jucători sunt greu de găsit în general,nu doar în Turcia. Liverpool l-a dat pe Xabi Alonso la Real Madrid pentru 40 de milioane de euro, crezând că face o afacere. Rezultatul a fost însă dezastruos – practic această decizie i-a fost fatală lui Benitez. Aducerea lui Davids la Barcelona într-un moment critic al construcţiei echipei a fost decizia fără de care nu ar mai fi existat astăzi Barcelona tiki-taka. Din păcate Rijkaard nu a reuşit să insiste suficient pentru acelaşi lucru şi la Galata, iar acum a fost demis.
Revenind la meci – Gimbom a dominat partida, lăsând impresia că dacă ar insista – ar face scor. Însă experimentele lui Hagi, lipsa automatismelor a generat incoerenţa sau lentoarea execuţiilor. Ba chiar şi Denizli a ajuns periculos în careul lor de câteva ori şi a reuşit să şi marcheze dintr-un corner.

Alte lucruri pozitive ar fi revenirea lui Kewell,care jucând tot mai des îşi poate reintra în formă. Elano a fost folosit pe postul de la Manchester City – mijlocaş central ofensiv şi s-a văzut că acolo îi este locul. De altfel a şi marcat. Iar eterna speranţă, Aydın Yılmaz, a jucat binişor – contra unei echipe mult sub nivelul lor – e adevărat. Pino, în schimb, a jucat excelent,a fost foarte activ, un pic egoist, a ratat mult, dar a reuşit o dublă. Tot la capitolul câstiguri este Emre Çolak (19 ani), produs al Galatei. A jucat cu multă încredere în sine – iar incursiunea sa finalizată cu o centrare l-a ajutat pe Pino să dea un gol din voleu de generic.

Un meci util pentru Hagi – a avut ocazia să îşi limpezească ideile asupra jucătorilor. Deasemenea pentru cei întorşi la prima echipă dupa accidentări a fost un prilej ideal de reintrare în formă fizică şi relaţii de joc.
Cu fiecare meci în plus vom vedea un Galatasaray mult mai coerent şi mai puternic.

Hagi ar trebui să ştie deja cam cine rămâne în echipă şi pe ce post anume, cine pleacă şi mai ales unde este nevoie de întăriri. Eu spun mijlocaş defensiv tehnic gen Pirlo şi un atacant de careu autentic - Traore ar fi bun. Iar în funcţie de ofertele venite pentru Servet – un fundaş central. Eu oricum l-aş da afară pe Servet pentru comportamentul său neprofesionist, dar asta e o altă poveste.

Deocamdată prioritară este depăşirea situaţiei cu pierderi minime.Pauza de iarnă va fi decisivă.
Galatasaray

Ufuk Ceylan 6, Sabri Sarıoğlu 6, Lorik Cana 6,5, Servet Çetin 6, Insua 5,5, Barış Özbek 6, Aydın Yılmaz 5,5 (‘46 Ali Turan 5,5), Ayhan Akman 5,5, Elano 6,5 (‘76 Mehmet Batdal 6), Kewell 6 (‘68 Emre Çolak 6,5), Pino 7.

Denizlispor

Yakup, İsmail Konuk, Braga, Roberts, Ali, Levent, İsmail Baydil (‘89 Erhan Kartal), İbrahim, Koffi (‘72 Yasin Çakmak), Murat, Okan (‘51 Serdar Eylik)


By acetobalsamico

miercuri, 10 noiembrie 2010

Brasov merge mai departe in semifinale

Dupa un meci in care mai tot timpul Brasov a fost la conducerea jocului a venit si inevitabilul, adica golul din prelungiri. Marian Cristescu a adus victoria Braşovului în minutul 90+3 cu un şut din cîţiva metri. Mijlocaşul braşovean se afla în poziţie afară din joc insa nu mai conteaza foarte mult asta ci faptul ca Poli nu a jucat nimic in seara asta si ca jucatorii nu au inteles ca intrarea in semifinale se joaca pe teren si nu in "valoare" ci in spiritul de sacrificiu aratat pe teren.

Echipele de start:

FC Braşov: Mincă - Voicu, Oros, Majernik, Williams - Martinovici, Viveiros, Ilyeş, Cristescu - Chipciu, Dedu


Poli Timişoara: Taborda - Scutaru, Luchin, Cisovsky, Sepsi - Alexa, Burcă - Helder, Tameş, Goga - Nikolici


In seara asta mai avem Dinamo - Craiova, meciul la care eu sper sa vad cat mai multe goluri si fotbal iar maine avem Cfr - Bistrita si reeditarea derby-ului din campionat si anume Rapid - Steaua sau batalia "portilor".

Video// Rezumat Brasov - Poli 1 - 0



"Mi-am dorit să ajungem în finală, iar acest eşec e o dezamăgire mare pentru mine. Sper să avem de învăţat din această înfrîngere." Cosmin Contra.

luni, 8 noiembrie 2010

Rapid 0-0 Steaua

Rapid a terminat la egalitate partida din Giulesti cu Steaua, scor 0-0, niciuna dintre echipe nereusind sa inscrie. Giulestenii au avut ocazii de gol mai mari in prima repriza prin Spadacio si Marcos Antonio, dar Steaua a avut cele mai mari ocazii in repriza secunda, la cele doua bare ale lui Cristi Tanase si Romeo Surdu.

In prima repriza Steaua a ajuns de foarte putine ori la poarta lui Bornescu, de cealalta parte Rapidul a atacat mai mult, dar nu a reusit sa creeze ocazii clare de gol, doar Spadacio a fost mai aproape de gol in minutul 20 cand a trimis din lovitura libera putin pe langa vinclu si Marcos Antonio a trimis o lovitura de cap scoasa fara probleme de Tatarusanu.

Steaua a inceput foarte bine a doua repriza si dupa 10 minute Cristi Tanase a trimis un sut periculos si Bornescu a fost salvat de bara. Marile ocazii au continuat, insa tot la poarta rapidista. In minutul 67 Surdu a primit o pasa ideala in careu, singura si fara marcaj a trimis direct in bara transversala. Steaua a continuat meciul bun si ocazile au continuat, Martinovici si Bicfalvi au trimis spre poarta lui Bornescu, insa fara probleme pentru acesta.

Portarul rapidist a reusit apoi sa-si lanseze colegii pe un contraatac supranumeric, mingea a ajuns la Mihai Roman, a carui sut de la 25 de metri a fost respinsa de Tatarusanu in fata, stelistii scotand apoi mingea din careu. Jocul s-a mutat la cealalta poarta, unde Rapid a avut in minutele de final trei ocazii in aceeasi faza. Mai intai sutul lui Cesinha a fost deviat la Sburlea, acesta a trimis cu capul dar Tatarusanu a respins pana la Roman, al carui sut din intoarcere a trecut peste poarta.

Cele doua echipe se vor intalni si joi in Cupa Romaniei.
foto//gsp.ro

duminică, 7 noiembrie 2010

O Classico - F.C Porto vs Benfica

F.C Porto vs Benfica sau O Classico este  unul dintre cele mai importante meciuri din fotbalul portughez. Multi vad in acest meci 2 combatante, F.C Porto ( noua forta in Portugalia) vs Benfica ( o forta traditionala a fotbalului portughez).
Desi echipa cu o mai mare traditie in fotbalul portughez e Benfica, in ultimii 20 de ani F.C Porto a castigat campionatul de 14 ori si Cupa Portugaliei de 8 ori plus trofeul Champions League in 2004 si Cupa Uefa in 2003.

Un episod al derby-ului dintre cele 2 echipe a avut loc in 1997 cand presedintele celor de la Bnefica a declarat razboi intre cele 2 echipe in presa. Pe teren, colegi la nationala  Joao Pinto (Benfica) si Paulinho Santos (Porto) au declarat deschis ura unuia fata de celalalt iar in timpul meciului cei doi au fost eliminati deoarece s-au lovit reciproc si cartonasele au "inflorit" in acel meci.
Rivalitatea dintre cele 2 echipe a crescut recent cand mijlocasul celor de la Benfica Cristian Rodriguez, care era la sfarsitul contractului, a semnat cu Porto.

In competitile oficiale din Portugalia Benfica a invins  de 65 de ori in timp ce Porto de 60 de ori.
In competitile internationale Benfica a invins de 3 ori in timp ce Porto s-a impus in 6 meciuri.

F.C Porto si Benfica s-au intalnit in meciurile oficiale de 216 ori. Porto a invins in 82 de meciuri, Benfica in 81 iar meciul s-a terminat egal de 51 de ori. In toate meciurile dintre cele 2 echipe Benfica a inscris 351 goluri in timp ce Porto a marcat de 314 ori.


Preview F.C Porto vs Benfica

F.C Porto

Porto are un parcurs excelent in ultimele luni. Ultimul meci oficial pierdut a fost in data de 21.03.2010 contra celo de la Benfica (3-0) in cupa. De la acea data Porto a disputat 27 de meciuri din care a invins in 25 si a facut egal in 2. Ultima infrangere acasa suferita de Porto a fost in data de 25.10.2008 ( 3-2 ) in fata celor de la  Leixoes. Falcao si Hulk sunt cei mai in forma jucatori de la Porto, primul inscriind 4 goluri in ultimele 4 meciuri de acasa.

Benfica

Benfica pe de alta parte nu e asa de buna in deplasare, avand 2 victorii si 5 infrangeri in ultimele 7 meciuri din deplasare. Echipa a jucat saptamana asta in Champions League, unde a invins cu greu pe Lyon desi echipa portugheza a condus cu 4-0, scorul final fiind 4-3. Ultimele 14 intalniri dintre Porto si Benfica s-au terminat cu 10 victorii, 3 egaluri si doar o infrangere pentru Porto. Daca Porto invinge astazi diferenta dintre ei si ocupanta locului 2 ( Benfica) devine de 10 puncte.

Jucatori de urmarit: F.C Porto: Hulk
                                  Benfica: Fabio Coentrao

*Meciul este in aceasta seara de la 22:15 pe DolceSport.

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Top 10 - Cei mai valorosi tineri fotbalisti

Cel mai scump tanar fotbalist e..... ? FutebolFinance, un site specializat in date economice despre fotbal tocmai a facut un top 10 a celor mai valorosi tineri fotbalisti in 2010.

Topul este alcatuit din 10 tineri fotbalisti sub 21 de ani care au o valoare foarte mare la varsta lor. Conform topului de anul asta cel mai valoros tanar fotbalist joaca la A.C Milan si e Brazilian, e vorba de Alexander Pato. Alaturi de Pato in top 10 mai este prezent si brazlianul Neymar, pe locul 8. Topul este alcatuit din 8 europeni si 2 fotbalisti sud-americani. Mai jos aveti Top 10 - Cei mai valorosi tineri fotbalisti :


1. Alexandre Pato (21, Milan) Val min: 25 mil. Val max: 40 mil.

2. Mario Balotelli (20, Manchester City) Val min. 22 mil. Val max: 33 mil.

3. Tomas Mueller (21, Bayern Munich) Val min: 18,5 mil. Val max: 28,5 mil.

4. Stevan Jovetic (21, Fiorentina) Val min: 14 mil. Val max: 21 mil.

5. Eden Hazard (19, Lille) Val min: 13 mil. Val max: 19 mil.

6. Bojan Krkic (20, Barcelona) Val min: 12 mil. Val max: 18 mil.

7. Marko Marin (21, Werder Bremen) Val min: 11 mil. Val max: 17 mil.

8. Neymar (18, Santos)  Val min: 11. Val max: 17 mil.

9. Gareth Bale (21, Tottenham) Val min: 10,5 mil. Val max: 16,5 mil.

10. Javier Pastore (21, Palermo) Val min: 10 mil Val max: 15 mil.

* Sumele sunt exprimate in euro.

miercuri, 3 noiembrie 2010

UEFA Champions League Grupa C : Valencia - Rangers



Stadionul "Mestalla" , 26821 de spectatori au asistat la o noua victorie a liliecilor in grupele celei mai importante competitii intercluburi.
Valencia nu era intr-o forma prea grozava, venind dupa o serie de rezultate mai putin reusite : 1-2 cu Barcelona, 1-1 cu Rangers, 1-2 cu Mallorca si 1-1 cu Zaragoza. Aici facand exceptie victoria din Copa del Rey cu CD Logrones.
De partea cealalta Rangers venea dupa o serie buna de rezultate : 3-1 cu Celtic in Old Firm Derby, 2-0 cu Kilmarnock si un semiesec cu Iverness.
Antrenorul Valenciei, Unai Emery a trimis in teren urmatorul 11 : Cesar - Mathieu, Navarro, R.Costa, Miguel - Mata, Albelda, Banega (T.Costa"70"), Joaquin (Pablo Hernandez"85") - Aduriz, Soldado (M.Fernandes"77")
Oaspetii , antrenati de Walter Smith au folosit urmatorea formula de start : McGregor - Whittaker, Broadfoot, Weir, Papac - Bougherra, McCulloch, S.Davis, Edu (Lafferty"83") - K.Miller, Naismith
Liliecii au deschis scorul in min 33 prin Roberto Soldado, dupa un corner in care apararea celor din Rangers nu a reusit sa respinga mingea din centrul careului .
Gazdele si-au dublat avantajul in min 77 printr-un sut la coltul lung al aceluiasi Soldado, care a fructificat excelent pasa venita de la J.Mata.
Tabela s-a inchis in min 90, dupa golul noului intrat Tino Costa, care a fructificat excelent centrarea de pe partea dreapta a lui Miguel.
Dupa aceasta victorie Liliecii urca pe locul 2 al clasamentului, la 3 puncte de liderul Manchester United, care a invins cu 3-0 pe Bursaspor.

Descarcati meciul full :
http://www.megaupload.com/?d=PJSMHDB0

UEFA Champions League- etapa 4

In aceasta etapa se pot decide cateva echipe care o sa fie calificate in optimi.

Una din cele mai complicate grupe, este grupa E unde AS Roma, CFR si Basel se lupta pentru un loc un optimi. In acesta seara se joaca:
FC Basel-AS Roma
CFR- Bayern.

Grupa F ne prezinta meciurile:
Chelsea Londra-Spartak Moscova
Zilina-Marseille

In grupa G avem meciul serii: AC Milan-Real Madrid (madrilenii pot ajunge in seara asta la cota 700 de goluri marcate un Liga Campionilor)
Auxerre-Ajax, este un meci aproape decisiv pentru Ajax. Daca nu castiga o sa-i fie foarte greu in ultimele doua meciuri pentru ca o sa joace cu AC Milan si Real Madrid.

Ultimele doua meciuri, in grupa H sunt:
Sahtior-Arsenal
Partizan-Sporting Braga

luni, 1 noiembrie 2010

Bundesliga Etapa 10 : Hoffenheim vs Hannover 96


Stadionul Rhein-Neckar-Arena a gazduit duminica seara 28450 spectatori , martori ai unei victorii categorice a favoritilor.
Hoffenheim avea nevoie de o victorie pentru a se mentine in partea de sus a clasamentului, victorie pe care a obtinut-o lejer in fata unei echipe care a jucat cu un om in minus inca din minutul 19.
Ralf Rangnick a inceput cu urmatoarea formula : Starke - Compper,Vorsah,Gustavo(Gulde "67"),Beck - Weis,Rudy,Sigurdsson - Obasi(Eichner "58"),Ba(Tagoe "81"),Mlapa
Hannover a trimis urmatorul XI : Fromlowitz - Djakpa,Haggui,Schulz,Rausch(Beasley "77") - Pinto(Stindl "46"),Cherundolo,Schmiedebach,Stoppelkamp - Konan,Abdellaoue(Chahed "65").
"Hoffe" venea dupa un 1-0 in DFB Pokal cu Ingolstadt , in timp ce Hannover invinsese pe Fc Koln cu 2-1 in etapa precedenta din Bundesliga.
Golurile partidei au fost marcate de : Sigurdsson ("45" , "48 pen"), Demba Ba ("51"), Mlapa ("71").
TSG urca pe pozitia a 3-a a clasamentului dupa aceasta victorie , in timp ce Hannover coboara pe 6. Etapa viitoare "Hoffe" joaca in deplasare cu HSV , in timp ce Hannover joaca acasa cu liderul Borussia Dortmund.


Descarcati meciul full :
1 Repriza :
http://www.fileserve.com/file/Eea3ee8

Ronaldinho se intoarce la nationala

Jucatorul celor de la A.C Milan, Ronaldinho a fost chemat in lotul Braziliei pentru amicalul cu Argentina de peste o luna. Este prima oara cand Ronaldinho va juca pentru Brazilia din aprilie anul trecut cand a jucat la calificarile pentru Cupa Mondiala.
Dupa un sezon bun la Milan, era normal ca Dunga sa il cheme la nationala pentru Cupa Mondiala insa fostul atacant brazilian l-a lasat acasa, spre suprinderea tuturor.

Cu 87 de aparitii si 32 de goluri la nationala, Ronaldinho are acum sansa sa demonstreze ca merita chemat la nationala si poate cine stie sa ajunga la 100 de aparitii pentru Brazilia. In cautarea primului 11 antrenorul  Coach Mano Menezes i-a chemat la nationala si pe debutantii Rafael ( Manchester United ) si Sandro ( Tottenham).

Brazilia are un record deceniul asta si anume faptul ca nu au mai fost invinsi de Argentina de 9 ani. Daca ar fi sa ne luam dupa statistica meciul asta ar trebui sa fie inca o victorie pentru Menezes deoarece actualul antrenor nu a pierdut de cand l-a inlocuit pe Dunga si nu cred ca ar vrea sa inceapa acum, mai ales cu rivalii din Argentina.