joi, 11 iunie 2009

Premier League - cel mai puternic campionat din Europa

Pentru sondajul despre cel mai puternic campionat din Europa au fost selectate campionatul Anglei, campionatul Spaniei, campionatul Italiei si cel al Germaniei.
Conform voturilor a 72 de persoane pe blogul www.golden-sport.blogspot.com , cel mai puternic campionat din Europa este cel englez. Premier League a depasit clar orice alt campionat, avand peste 65% din totalul de voturi. Prea multe cuvinte nu sunt de spus despre Premier League, fiind vazute rezultatele echipelor englezesti in Champions League, chiar daca Manchester a pierdut finala acestei competitii.
Locul doi este ocupat la egalitate de campionatul Spaniei si cel al Germaniei cu 14% din voturi.
Campionatul Spaniei "gazduieste" castigatoarea Champions League, in timp ce in Germania titlul a fost castigat de Wolfsburg, dupa ce o buna perioada revelatia Hoffenheim, nou promovata, a ocupat primul loc.
Pe ultimul loc s-a clasat campionatul Italiei, primind doar 6% din totalul de voturi. Se pare ca in ultimii ani a scazut considerabil in ochii suporterilor fotbalului. Odata cu scandalul Calciopoli, cand mai multe echipe au fost retrogradate, printre care Juventus si echipe precum AC Milan sau Fiorentina au fost depunctate sever, campionatul Italiei a intrat intr-un regres care inca nu se opreste. 

Un comentariu:

bergodi spunea...

vad ca sunteti lansati in cautarea unor noi colaboratori, as fi tentat.scriu pe mysport, rar userul de acolo este bergodi.