joi, 29 iulie 2010

MYPA - Poli 1 - 2 ! Cronica meciului si rezumatul video

Poli Timisoara a invins echipa finlandeza MYPA cu scorul de 2 - 1 prin golurile marcate de Iulian Tames in min 35 si Axente in min 74. In minutul 8 Poli a avut prima ocazie prin Dorin Goga care a sutat in transversala din 12 metri. Pana la golul de 1 - 0, Poli a mai avut cateva ocazii prin Chiachi si Magera insa si MYPA a avut o bara prin Saxman. Jucatorul venit de la F.C Arges, Iulian Tames a inscris in min 35 dupa o lovitura libera batuta scurt de Magera catre Chiacu care a centrat in careu de unde Tames a punctat.

La pauza Petrovici a facut 2 schimbari: Au iesit Curtean si Chiacu, inlocuiti de Contra si Axente. In min 48 Axente a avut prima ocazie pentru alb-violeti cu un sut de la 14 metri pe langa poarta pentru ca un minut mai tarziu MYPA sa egaleze prin Rickketts dupa gaza lui Pantilimon, la care se vede ca nu le are cu iesirile pe centrare. Dupa golul egalizator Poli a fost mai tot timpul in atac si a avut o multime de ocazii prin Goga, Magera si Mera. In minutul 74 a venit si golul victopriei inscris de tanarul Axente din 12 metri, dupa pasa lui Tames. Dupa greseala de la primul gol marcat de finlandezi, "Panti" devine "ingerul pazitor" dupa ce a scos un sut al finlandezilor venit undeva aproape de ultimul minut.


Poli Timisoara 29.07.2010
Încărcat de cyb0org. - Check out more sports and extreme sports videos.


De mentionat ca la stadion au fost si zece polisti. Duminica Poli intalneste pe Gaz Metan in etapa a II -a a Ligii 1 si trebuie neaparat sa invinga pentru un moral mai bun dupa punctele pierdute acasa cu Gloria Bistrita.

Primul 11 Poli Timisoara: Pantilimon - Luchin, Mera, Cisovsky, Scutaru - Chiacu, Alexa, Tameş, Curtean - Goga, Magera.

Schimbari:
Axente pentru Curtean (min 45)
Contra pentru Chiacu (min 45)
Bourceanu pentru Tameş (min 84)

miercuri, 28 iulie 2010

Ghid practic de arbitrat pe CFR Cluj

Principalul subiect al Ligii1 e arbitrajul ( mai ales cand e vorba de CFR Cluj).In urma scandalului (al catelea?!?!) de la Severin cred ca ar fi util acest indrumar pentru cum trebuie arbitrat CFR-ul. Prin metoda aceasta MAJORITATEA ar fi multumita.



Video realizat de albusibiu

P'asta o stiati?

Cu siguranta nu o stiati. Doar spaniolii  cu Tiki-taka lor pot reusi asemenea faze.Ieri s-a disputat semifinala campionatului european sub 19. Spania a invins Anglia cu 3 -1 insa faza meciului a fost o lovitura libera din care Canales a inscris.


marți, 27 iulie 2010

De la rusi vine semnalul


Nu voi vorbi despre meciul in sine deoarece nu l-am vazut. Avem 5 televiziuni de sport in Romania insa nici una nu a luat drepturile tv pentru partida din preliminariile Champions League, Unirea Urziceni - Zenit. Cinci televiziuni de sport mari si late: DigiSport, Sport.ro, GspTV, Telesport, BoomSport ( chiar sase daca includem SportKlub) dar nici una dintre aceste televiziuni nu si-a aratat interesul pentru a transmite un meci ce conta pentru Champions League. Si ca sa demonstram ca suntem profesionisti, B1TV a cumparat drepturile tv de la o televiziune din Rusia inainte cu cateva minute de inceperea partidei. Din cate am inteles meciul s-a transmis mai mult in repriza a doua dar si atunci cu stream-ul luat de pe net. Nu mai bine am avea o televiziune de sport mare si lata cat toate existente pana acum. O televiziune profesionista, fara cancan-uri...doar sport. Dar la noi in Romania e pe principiul: mai bine mult si prost decat putin si de calitate.

Video// Cum s-a vazut meciul la tv



P.S: Si meciul lui Poli cu MYPA are sanse mici sa fie televizat. Jocul MyPa – Poli e joi, de la ora 19, iar transmisiunea va fi pe frecvenţa de unde medii 630KHz la Radio Timisoara.


Sursa foto si video: http://www.relansat.ro/

Informatii despre Myllykosken Pallo –47 (MYPA)

Joi de la ora 19:00 Poli va intalni echipa finlanedeza MYPA ( Myllykosken Pallo –47 ).
MYPA a fost fondata in anul in anul 1947 in satul Myllykoski care in 1975 a devenit parte din orasul Anjalankoski si din 2009 se numeste Kouvola. Clubul a fost fondat de catre un ziar local, care a construit stadionul Saviniemi (4,167 de locuri).
MYPA a castigat un titlu in Finlanda in anul 2005 si 3 cupe in anii 1992, 1995 si 2004.





 Informatii:

- Cel mai titrat fotbalist care a jucat pentru MYPA a fost Sami Hyypia intre anii 1992-1995
- Singurul roman care a jucat la MYPA a fost Vasile Marchis in anul 2007 (el e singurul roman care a castigat campionatul finlandez)
- In clasamentul Uefa clubul MYPA ocupa locul 281
- Dupa 14 etape, MYPA ocupa locul 12 cu 17 puncte.
- In ultimul meci din campionat, MYPA a facut 2-2 cu Honka
- Cea mai titrata echipa intalnita de MYPA in cupele europene a fost Liverpool
-Au încheiat campionatul pe locul 9, dar au primit de la UEFA locul de cupe europene pe baza criteriului de fair-play.


Foto// Stadionul celor de la MYPA 47




                              

luni, 26 iulie 2010

Multumim "Raul Madrid"

Dupa 18 ani petrecuti la Real Madrid, Raul Madrid cum il alinta fanii, si-a luat adio de la clubul la care a facut istorie. In cei 18 ani petrecuti la Real Madrid, Raul a castigat o multime de trofee printre care: Champions League de 3 ori, titlul in Spania de 6 ori, supercupa spaniei de 4 ori, supercupa europei si multe altele pe plan individual cum ar fi: cel mai bun atacant al Cupei Campionilor de 3 ori, golgheterul Champions League de 2 ori, cel mai bun atacant al europei de 3 ori, prezenta in echipa deceniului, cel mai bun jucator din campionatul spaniol de 5 ori, cel mai bun marcator al spaniei cu 44 de goluri si multe altele.

"Este o zi foarte grea şi dificilă pentru mine. Iubesc fotbalul mai presus de orice şi să fiu fotbalist al echipei Real Madrid este cel mai mare vis pe care mi-l pot imagina. Am încercat să fac totul pentru acest club. Astăzi toţi ştiu că în fiecare meci am încercat să dau tot ce-i mai bun din mine. Mulţumesc clubului, tuturor celor care m-au susţinut în toţi aceşti ani, celor care au fost alături de mine.Nu vă voi uita niciodată. Real Madrid a fost casa mea. Astăzi începe o nouă etapă. Am fost foarte fericit la Real Madrid şi voi fi întotdeauna dispus să ajut clubul cu tot ce pot", a declarat Raul.


Raul avea o finete nemaivazuta in executiile sale, asta il face unic. El facea fotbalul mai frumos, il facea unic, il transforma dintr-un banal sport in arta. Pentru devotamentul aratat clubului madrilen fanii i-au dat porecla "el ángel de Madrid" sau "Raul Madrid". Multumim Raul Gonzales pentru ca ai transformat fotbalul in arta, multumim ca ai fost unic si speram ca oriunde vei ajunge sa ne incanti cu executiile tale de geniu.
       Multumim "Raul Madrid" !


 
Video// Raul si-a luat adio de la fanii realului

 
Video// Primul gol marcat de Raul pentru Real Madrid

vineri, 23 iulie 2010

Caldura mare, fotbal putin

Tocmai ce s-a terminat primul meci din acest sezon. Otelul lui Doinel a invins cu 1 - 0 pe Sportul prin golul marcat de Iorga in minutul 4. In prima repriza ambele echipe au avut ocazii de gol  insa doar Otelul a inscris prin Iorga inca de la inceputul primei reprize. In repriza a doua am mai avut o incercare de foarfeca a lui Varga, cteva ocazii pentru Sportul si.....atat. Deseara avem Rapid - Vaslui si singurul lucru la care sper e sa vedem FOTBAL.

VIDE// Cele mai importante faze

1. Ciupe, făcut knock-out de Patriche, cu o minge în figură!



2. Gol Iorga! Sportul - Oţelul 0-1

joi, 22 iulie 2010

Capitala cu foste glorii, provincia cu strainii

Sezonul trecut a fost unul dintre cele mai disputate din istoria Ligii întâi, având în vedere numărul mare de echipe care s-au bătut pentru titlu până pe finalul campionatului. Nici noua ediţie nu va face notă discordantă, fiind de aşteptat un nou episod palpitant din războiul dintre provincie şi capitală.

Echipele bucureştene sunt disperate după trofee, ultimele lor succese înregistrându-se în 2007, când Dinamo a devenit campioană, iar Rapid a cucerit Cupa României. Pentru noua stagiune, toate cele trei reprezentante de seamă ale capitalei se prezintă cu antrenori noi, foste glorii ale lor.

La fel ca Dorinel Munteanu şi Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă revine la Steaua după ce la ultima experienţă plecase pe uşa din dos. Ca şi pe vremea când era selecţioner, a demonstrat că este expert în partidele amicale. Acum rămâne de văzut dacă noul lot al “roş-albaştrilor”, constituit în cea mai mare parte din jucători fără experienţă, va face faţă meciurilor cu miză.

La Dinamo s-a întors Ioan Andone, care va avea multe bătăi de cap, ţinând cont de prestaţiile modeste ale elevilor săi în cele două stagii de pregătire. Rapid a efectuat achiziţii interesante, dar s-a zgârcit la bani la capitolul antrenor. L-a instalat pe Marius Şumudică, cel care nu a realizat mai nimic la echipele de ligă secundă, iar la primul contact cu primul eşalon, sub aripa lui Jean Pădureanu, a salvat Bistriţa de la retrogradare.

Dacă bucureştenii mizează pe elementul autohton, cele mai puternice grupări din provincie au intrat pe mâna unor antrenori străini. Şi în cazul lor avem parte, în mare, de nume noi. Doar CFR Cluj şi Unirea Urziceni, formaţii care s-au calificat în Liga Campionilor, şi-au păstrat băncile tehnice. Practic, realizarea eventului, în cazul italianului Andrea Mandorlini, respectiv locul secund, în cazul israelianului Ronny Levy, le-a salvat postul, căci, altfel, jocul echipelor lor nu a impresionat.

La adăpostul banilor pe care îi vor primi de la UEFA, din participarea în faza grupelor Champions League, clujenii au făcut, din nou, transferuri remarcabile. În schimb, la ialomiţeni s-a ajuns la fundul sacului, principalele achiziţii fiind doi ex-stelişti, Petre Marin şi Rică Neaga, aflaţi în preajma “pensionării”.

Cu siguranţă, FC Vaslui se va număra printre protagonistele noii ediţii de campionat. S-a întărit cu jucători experimentaţi şi şi-a adus antrenor din Spania, noua campioană mondială, Lopez Caro fiind un fost antrenor la Real Madrid şi naţionala de tineret a ibericilor.

Antrenor nou găsim şi la Poli. Din păcate, sârbul Vladimir Petrovic, al treilea antrenor străin al bănăţenilor, a venit la Timişoara într-o perioadă nefastă, în care patronul clubului nu mai pare interesat să investească în echipă. Achiziţiile sunt puţine şi constau numai în jucători liberi de contract, iar restanţele salariale sunt din nou la ordinea zilei. Cât va mai rămâne Marian Iancu la Poli nu poate şti nici celebra caracatiţă Paul.

miercuri, 21 iulie 2010

Cine castiga cursa pentru Mesut Ozil ?

O data cu terminarea Campionatului Mondial o multime de cluburi mari din Europa s-au inscris in cursa pentru jucatorul de origine turca, Mesut Ozil. Printre aceste echipe se afla: Man.Utd,  Man. City, Arsenal, Real Madrid, Chelsea. E cert ca cei de la Werder Bremen vor multi bani pe el  insa destinatia finala nu se stie. Dupa ultimele informatii Manchester United ar fi favorita la achizitionarea tanarului mijlocas care a inscris 1 gol in cele 7 partide la de Mondial.  Dupa United, City ar putea veni cu o oferta buna insa mai e timp si de o oferta de la Real Madrid (mai ales daca Mourinho il doreste). Arsenal e interesata de el deorece se stie interesul lor pentru jucatorii tineri insa din punct de vedere financiar are cele mai putine sanse sa il achizitioneze. Pana la urma cei de la Werder il vor ceda la echipa care ofera mai multi bani deci Ozil va deveni "noul Diego" (speram ca el sa confirme la viitoarea sa echipa).

Cine credeti ca va castiga cursa pentru Ozil ?


marți, 20 iulie 2010

Florin Bratu a reusit o dubla pentru Lovech//Vezi toate rezultatele din preliminariile Champions League/Turul 2



Renova 0-2 Omonia 
Scorul total : 0-5

Dinamo Tirana 1-0 Sheriff
Scorul total : 2-3

HB Tórshavn 1-0 Salzburg
Scorul total : 1-5

TNS 4-0 Bohemians
Scorul total : 4-1

Rudar 0-3 Lovech ( Dubla Florin Bratu in minutele 74 si 90 )
Scorul total : 0-5


*** Ultimele stiri despre stranieri http://twitter.com/stranieriromani .

luni, 19 iulie 2010

Kabore, noul "Toure" al Barcelonei

Mijlocasul lui Olympique Marseille de 22 de ani, are contract pana in 2013, desi evolutiile sale spectaculoase i-au facut pe oficialii echipei sa-i mareasca salariul la 50.000 euro pe luna. In principiu Marseille nu intentioneaza sa il vanda pe Kabore, dar daca oferta Barcelonei va fi destul de interesanta s-ar putea lua în considerare un transfer. In cazul unui transfer, Marseille are ca inlocuitor pentru Kabore pe mijlocasul lui Bordeaux, Alou Diarra.

duminică, 18 iulie 2010

Va mai amintiti de Ronaldinho ?

Va mai amintiti de acel Ronaldinho care facea spectacol la Barcelona......care juca "samba" la nationala, care  acum are "burta" si joaca fobal pe plajele din Brazilia ?

VIDEO// Ronaldinho pe scena cu 50Cent


marți, 13 iulie 2010

Bucurie sau prostie ? Video// Gestul lui Pique

Probabil Pique era prea bucuros ca sa mai gandeasca ce face sau poate era de la betie ( desi nu exclud ca a facut-o si din prostie). Gestu lui nu se cuvine unui campion insa chiar daca ai castigat Campionatul Mondial nu inseamna ca esti "campion".


duminică, 11 iulie 2010

Marsul REGAL// Spania noua Campioana Mondiala




Aseara Spania a devenit Campioana Mondiala dupa ce in 2008 au fost campioni europeni. Cu 8 goluri in 7 meciuri, cu David Villa in mare forma, cu stilul lor arogant de joc ei au devenit campioni mondiale si astfel au confirmat statutul de favorita a acestui Campionat Mondial. In marea finala Olanda s-a vazut mai mult prin Robben care a cateva ocazii 2-3 ocazii foarte mari dar la conducerea jocului mai mereu a fost Spania. Parcursul Spaniei la acest Mondial a fost ca un "mars regal", cu un joc nu foarte frumos dar productiv acestia au detronat echipe precum Portugalia,Germania si in finala Olanda care fara staangul lui Robben si greptul lui Sneijder nu ar fi reusit sa ajunga atat de departe.

Dupa acest Campionat Mondial am ramas in cap  cu vuvuzele, jabulani, caracatita Paul si mai nou Jimmy Jump care aseara a iesit din nou in evidenta. S-a terminat Campionatul Mondial, incepe Liga 1 care anul asta promite mult prin venirea lui Andone si Piturca la "marile" echipe din Bucuresti deci in curand o sa avem iarasi "fotbal".







Campionii Mondiali sunt:






Cel mai bun sa castige !!

In seara asta e finala .... marea finala, asteptata de milioane de oameni din intreaga lume. Pe de o parte avem Spania care era favorita tuturor inca dinainte de inceperea Campionatului Mondial iar de cealalta parte avem Olanda care fara stangul lui Robben si dreptul lui Sneijder nu ar fi ajuns asa departe. Doua echipe cu un atac letal dar stiluri diferite de joc. Doua echipe care nu s-au mai intalnit intr-o competitie finala. Doua echipe care nu au castigat niciodata Cupa Mondiala. Ce finala. Ce Cupa Mondiala! Nu mai ramane decat ca cel mai bun sa castige!




Cupa Mondiala  2010: OLANDA VS SPAIN

12--------------Golori-----------------7

74---------Suturi la poarta---------89

46--------Suturi pe poarta--------44

98--------Faulturi comise---------62

98--------Faulturi suferite---------106

15----------Cartonase galbene-----------3





Cupa Mondiala 2010 : WESLEY SNEIJDER VS DAVID VILLA

5----------Goluri marcate----------5

0---------Goluri inscrise in prima repriza------2

5---------Goluri inscris in repriza a 2-a------3

10---------Suturi pe poarta--------16

13---------Faulturi comise---------2

10---------Faulturi suferite--------13

1---------Cartonase galbene------0


Bonus: IMAGINEA ZILEI :

sâmbătă, 10 iulie 2010

Finala mica?! Le place bronzul

Germania a castigat si anul asta bronzul dupa un meci frumos in care atat Germania cat si Uruguay si-au dorit sa termine Mondialul pe podium. Un meci cu 5 goluri in care Uruguay dadea semne ca poate castiga meciul, la un momentdat avand 2 - 1 pe tabela insa aceasta echipa tanara a germaniei si-a revenit prin golurile marcate de Jansen si Khedira. Trebuie amintit golul lui Forlan care reuseste sa ajunga la 5 goluri marcate la acest Mondial. Forlan la cei 31 de ani a reusit un sezon fabulos, dupa castigarea Europa League reuseste sa ajunga atat de departe cu echipa nationala desi nimeni nu se gandea la Uruguay ca la o semifinalista. Pentru Germania viitorul suna bine iar despre Uruguay .... "jos palaria" pentru performanta reusita.

Olanda - Spania 3 - 3! Daca e sa ne luam dupa predictiile animalelor

Cu totii probabil ati auzit de caracatita Paul insa nu e singurul animal care prezice castigatoarea Cupei Mondiale. Daca ar fi sa ne luam dupa predictiile lor am fi nelamuriti deoarece 3 dintre cele 6 animale au ales Spania iar 3 au ales Olanda. Caracatita Paul, care a prezis corect toate meciurile jucate de Germania la acest Mondial a ales Spania ca invingatoare in marea finala de maine, in timp ce papagalul Mani, sobolanul Jimmy si cimpanzeul Pino au ales Olanda ca fiind noua Campioana Mondiala. Caracatia Paul nu a fost singurul animal care a prezis o victorie a Spaniei,  crocodilul Harry si ursul panda Ping Ling din  din Thailanda avand aceasi precictie ca Paul. Daca ar fi sa ne luam dupa aceste predictii scorul este de 3-3 ..... pana maine poate va mai aparea vreun animal "minune" care sa prezica, daca nu poate vom intra in prelungiri.


Caracatia Paul a ales Spania ca invingatoare in finala.

Sobolanul Jimmy nu a fost de acord cu Paul.

Dupa caracatia Paul, ursul panda Pin Ling a ales si el Spania.



Papagalul Mani nu a stat mult pe ganduri pana sa aleaga Olanda ca fiind noua Campioana Mondiala.

marți, 6 iulie 2010

duminică, 4 iulie 2010

Dezamagirile mele la acest Mondial

     Cu siguranta inaintea sferturilor de finala nu ma asteptam ca Argentina si Brazilia sa plece acasa insa daca ma gandesc mai bine Brazilia a dat cu fotbalul frumos de pamant si a adaptat stilul "Mourinho" crezand ca poate cuceri titul mondial cu un joc nemaifolosit in istoria Braziliei asa ca Dunga isi merita soarta, deoarece el a impus stilu "italian" desi in echipa Braziliei se afla jucatori precum Robinho,Kaka etc. Probabil si neconvocarea lui Ronaldinho si Pato de la Milan in dauna lui Nilmar si Grafite e una din cazuele nereusitei. Infrangerea venita in fata Olandei a venit dupa pauza. Pana in minutul 54 Brazilia a controlat meciul  insa dupa pauza  brazilienii se vedeau campioni mondiali iar Sneijder i-a adus cu picioarele pe pamant cu ajutorul lui Felipe Melo care a deviat in poarta proprie o centrare venita de la Sneijder iar in minutul 73 la scorul de 2-1 a luat rosu. Dupa acest meci aventura lui Dunga la nationala a luat sfarsit iar Brazilia spera sa cucereasca titlul mondial in 2014 chiar la ea acasa.


                                                    
   Despre Argentina nu prea am multe de zis. Erau favoritii mei la acest turneu dar anul asta nu a fost sa fie. Maradona a demonstrat ca mai degraba e un psiholog decat antrenor, Messi nu a prins un turneu foarte bun desi a avut evolutii destul de bune in mai toate meciurile insa nu a reusit sa inscrie, dar dupa atatea meciuri in Spania si in UCL trebuie sa intelegem ca si oboseala a fost un factor. Meciul pierdut in fata Germaniei a fost un soc dupa ce la acest turneu au castigat grupa B iar in sferturi au invins Mexic cu 3-1 insa acest meci a fost un duel al antrenorilor. Pe deoparte l-am avut pe Maradona care la un momentdat avea pe teren 4 atacanti iar Germani l-a avut pe Joachim Loew care a asezat perfect echipa germaniei care a facut presing inca din primul minut si a reusit sa inscrie inca din min 3 prin Mueler, cel despre care Maradona zicea ca nu sta cu acest copil de mingi la o conferinta de presa, ei bine acest "copil de mingi" poate-i va da un autograf lui Maradona peste cativa ani.
    









   Imi pare rau de Mradona dar in acelasi timp cred ca ar trebui respectat deoarece a avut curajul sa preia nationala desi multa lume din Argentina l-a contestat si chiar Pele a zis ca Maradona a preluat nationala doar pentru bani insa cine e Pele?! Un fotbalist care a inscris 1 000 si ceva de goluri insa nu a mai avut curajul sa se implice in fenomen, poate doar in campanii. Poate contesta pe oricine, dar atata timp cat pentru el fotbalul mai inseamna doar cateva campanii nu are dreptul sa judece pe nimeni. Maradona va fi unic pentru nebunia aratata atat ca jucator cat si ca antrenor insa sambata aroganta l-a costat cel mai mult.
Surse foto: http://www.fifa.com/ si http://www.daylife.com/

joi, 1 iulie 2010

Concert cu vuvuzele la opera din Berlin

Noroc ca nu a fost cu public.

Bonus: Eboue asculta de antrenorul Coreei in timpul meciului Coreea de N - Coasta de Fildes