duminică, 7 iunie 2009

Era Lucescu Jr. a inceput cu o victorie


Cu toti am asteptat meciul echipei nationale a Romaniei in deplasarea din Lituania din diverse motive.Primul si cel mai important a fost sa se vada noua echipa a noului selectioner.Rezultatul a fost unul cat se poate de bun tinand cont ca este prima data cand toti acesti baieti joaca impreuna,iar la fluierul de start al arbitrului suedez echipa noastra a avut 11 jucatori de la 11 cluburi diferite.Lumea fotbalului romanesc a salutat deciziile luate de Razvan Lucescu,cum ar fi neconvocarea unor jucatori care pe vremea lui Piturca nu jucau mai nimic,cum ar fi Codrea,Cocis sau Tamas.

Aseara s-a vazut ca jucatorii romani au alergat,am fost net superiori la posesie si la numarul de kilometri alergati.Am avut cele mai clare ocazii de gol si doar ghinionul a facut ca scorul sa nu fi fost mai mare.Golul lui Marica a fost unul frumos si a adus 3 puncte,care pentru calificarea aproape ca nu mai conteaza,dar este o victorie de moral pentru o noua echipa,un nou selectioner.

Toata echipa a jucat foarte bine.Defensiva formata din jucatori foarte experimentati,caliti in campionatele straine:Sapunaru-Radoi-Chivu-Rat.
Mijlocasii de asemenea au jucat excelent recuperand numeroase baloane si ajutatand atacantii sa realizeze faze periculoase.Tiberiu Ghioane a demonstrat ca este un mijlocas de clasa,genul de mijlocas care a lipsit Romaniei lui Piturca.Lucescu Jr. a demonstrat ca este un antrenor care nu poarta pica pe jucatori.Acum 4 ani Mara,care juca in Giulesti pe atunci,a fost exclus din lot de catre Razvan pentru numeoroase abateri disciplinare.Aseara actualul jucator al CFR Clujului a fost titular si a jucat foarte bine.

Se vede faptul ca acest nou antrenor chiar impune o tactica,si nu joaca clasicul "magarus in 5".Acest rezultat ne da incredere ca o echipa noua si performanta poate fi reconstruita in decursul acestor preliminarii,pentru a forma un prim "11" competitiv pentru viitoarele preliminarii la EURO 2012.

La sfarsitul acestui meci Razvan Lucescu a declarat ca nu va uita acest meci niciodata si ca baietii au avut o atitudine pozitiva.Multumim Razvan pentru ca ai facut o noua echipa,care joaca un fotbal spectaculos,modern si eficient!

Un comentariu:

Neogen spunea...

sa vazut schimbarea de atitudine.......bv baietii si bv Razvan