luni, 28 iunie 2010

Olanda - Slovacia 2 -1// Cronica de la "tv"


Olanda: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, De Jong, Sneijder, Robben, Van Persie.

Slovacia: Mucha, Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik, Weiss, Kucka, Hamsik, Stoch, Jendrisek, Vittek.

Meciul s-a disputat pe stadionul Durban si a avut la centru pe arbitrul  Alberto Undiano din Spania ajutat de Stephane Lannoy din Franta si de Mohamed Raouraoura din Algeria.

Meciul a inceput si dupa cateva momente in care slovacii au avut posesia, Olanda porneste in atac prin Robben care incearca un dribling in banda dreapta insa greseste si slovacii pornesc pe un contraatac finalizat cu sutul lui Sestak care trece pe langa poarta. Olanda a pornit din nou in atac prin Robben care-i paseaza lui Sneijder insa acesta trimite un sut slab spre poarta aparata de Mucha.Primul corner al partidei a venit dupa o ocazie a lui Van Persie din min 7 insa olandezii nu profita de corner si slovacii resping in out.
Undeva aproape de minutul 15 Kucka suteaza pe langa poarta aparata de Stekelenburg. In minutul 18 Robben inscrie dupa ce a driblat in lateral iar mai apoi a sutat la coltul scurt si scorul devenea 1 - 0 pentru Olanda. In tribune spectatorii faceau valuri in timp ce pe teren Olanda mentinea posesia cat mai mult dar parca erau speriati la gandul sa atace.
In minutul 30 slovacii au o lovitura libera insa nimeni nu reaia din centrarea venita in careul Olandei.Spre sfarsitul primei reprize Slovacia se instaleaza in terenul olandezilor insa pe tabela scorul ramane 1 - 0. Pana la pauza Robben si Kucka primesc cartonase galbene.



Dupa pauza Olanda a iesit mai motivata de la vestiare poate si cu gandul la ce li s-a intamplat italienilor in meciul cu Slovacia. Inca de la inceputul reprizei Robben suteaza in portar dupa o faza identica cu cea de la primul gol si repriza incepea bine pentru Olanda. In minutul 68, Vittek a ratat singur cu portarul, probabil cea mai mare ocazie a slovacilor. Pana in minutul 80 doar vuvuzelele au mai rasunat, pana la intrarea pe teren al lui Huntelaar in locul lui Van Persie. In minutul 84 a venit si golul lui Sneijder dupa o pasa venita de la Kuyt care a profitat de greseala portarului Mucha. In minutul 92 a intrat tanarul Afellay in locul lui Sneijder. In minutul 94 au inscris si slovacii, a inscris Vittek din penalty.

Cu acest gol Vittek are 4 goluri la acest Mondial si devine cel mai bun marcator slovac cu 23 de goluri la nationala. Dupa acest meci Olanda este neinvinsa de 23 de meciuri. Omul meciului a fost ales olandezul Robben. Olanda va juca in sfertui cu castigatoarea dintre Brazilia si Chile.

Niciun comentariu: