miercuri, 9 iunie 2010

Vor izbuti europenii sa se impuna in premiera pe un alt continent?

Vineri 11 iunie, la ora 17:00 se da startul celei de-a 19-a editii a Campionatului Mondial, prima care se disputa in Africa. Meciul inaugural va avea la start gazdele, Africa de Sud si Mexicul.
Precedentele 18 editii au fost castigate doar de reprezentantele Europei si Americii de Sud, scorul general fiind egal, 9-9 ! Cine va prelua conducerea? Vor izbuti europenii sa se impuna in premiera pe un alt continent? Vom avea, tot in premiera, o castigatoare din afara Europei si a Americii de Sud? La toate aceste intrebari, raspunsul il vom afla pe 11 iulie, cand este programata finala competitiei.


Aceasta a patra editie cu 32 de participante, se anunta fparte interesanta. Favorite, cel putin pe hartie, par a fi doua echipe din Europa, Spania, campioana Europei si Anglia si doua din America de Sud, vesnic puternicele Brazilia si Argentina. Nu trebuie omise nici Olanda (a marcat 10 goluri in ultimele 2 amicale) si nici Germania ( se stie doar ca nemtii si atunci cand joaca prost ajung in finala). Specialistii nu prea acorda sanse celor doua fionaliste din 2006, Itaia si Franta. Campioana mondiala nu se afla in apele ei, Dupa esecul din amicalul cu Mexic ( 1-2 ), italienii au cazut pe ganduri insa le-a mai venit putin inima la loc dupa egalul (1-1) cu Elvetia. Franta pare total debusolata, pierzand chiar si-n fata Chinei, cu 0-1.

De 48 de ani nicio echipa n-a reusit sa-si adjudege doua titluri la rand (a facut-o ultima data Brazilia, in 1958 si 1962). Din 1930 incoace, doar sapte tari au izbutit sa triumfe la Mondiale, Uruguay, Italia, Germania, Brazilia, Anglia, Argentina si Franta. Toate aceste echipe vor fi prezente in Africa de Sud astfel ca spectacolul va fi garantat.

Niciun comentariu: