duminică, 4 iulie 2010

Dezamagirile mele la acest Mondial

     Cu siguranta inaintea sferturilor de finala nu ma asteptam ca Argentina si Brazilia sa plece acasa insa daca ma gandesc mai bine Brazilia a dat cu fotbalul frumos de pamant si a adaptat stilul "Mourinho" crezand ca poate cuceri titul mondial cu un joc nemaifolosit in istoria Braziliei asa ca Dunga isi merita soarta, deoarece el a impus stilu "italian" desi in echipa Braziliei se afla jucatori precum Robinho,Kaka etc. Probabil si neconvocarea lui Ronaldinho si Pato de la Milan in dauna lui Nilmar si Grafite e una din cazuele nereusitei. Infrangerea venita in fata Olandei a venit dupa pauza. Pana in minutul 54 Brazilia a controlat meciul  insa dupa pauza  brazilienii se vedeau campioni mondiali iar Sneijder i-a adus cu picioarele pe pamant cu ajutorul lui Felipe Melo care a deviat in poarta proprie o centrare venita de la Sneijder iar in minutul 73 la scorul de 2-1 a luat rosu. Dupa acest meci aventura lui Dunga la nationala a luat sfarsit iar Brazilia spera sa cucereasca titlul mondial in 2014 chiar la ea acasa.


                                                    
   Despre Argentina nu prea am multe de zis. Erau favoritii mei la acest turneu dar anul asta nu a fost sa fie. Maradona a demonstrat ca mai degraba e un psiholog decat antrenor, Messi nu a prins un turneu foarte bun desi a avut evolutii destul de bune in mai toate meciurile insa nu a reusit sa inscrie, dar dupa atatea meciuri in Spania si in UCL trebuie sa intelegem ca si oboseala a fost un factor. Meciul pierdut in fata Germaniei a fost un soc dupa ce la acest turneu au castigat grupa B iar in sferturi au invins Mexic cu 3-1 insa acest meci a fost un duel al antrenorilor. Pe deoparte l-am avut pe Maradona care la un momentdat avea pe teren 4 atacanti iar Germani l-a avut pe Joachim Loew care a asezat perfect echipa germaniei care a facut presing inca din primul minut si a reusit sa inscrie inca din min 3 prin Mueler, cel despre care Maradona zicea ca nu sta cu acest copil de mingi la o conferinta de presa, ei bine acest "copil de mingi" poate-i va da un autograf lui Maradona peste cativa ani.
    









   Imi pare rau de Mradona dar in acelasi timp cred ca ar trebui respectat deoarece a avut curajul sa preia nationala desi multa lume din Argentina l-a contestat si chiar Pele a zis ca Maradona a preluat nationala doar pentru bani insa cine e Pele?! Un fotbalist care a inscris 1 000 si ceva de goluri insa nu a mai avut curajul sa se implice in fenomen, poate doar in campanii. Poate contesta pe oricine, dar atata timp cat pentru el fotbalul mai inseamna doar cateva campanii nu are dreptul sa judece pe nimeni. Maradona va fi unic pentru nebunia aratata atat ca jucator cat si ca antrenor insa sambata aroganta l-a costat cel mai mult.
Surse foto: http://www.fifa.com/ si http://www.daylife.com/

Un comentariu:

Anonim spunea...

In mare masura sunt de acord cu tine in privinta Braziliei si a pumelor. Da, Maradona a dovedit intr-o oarecare masura ca e un psiholog, insa nicidecum nu antrenor. Privirea speriata, deznadajduita l-a dat de gol, in ultimele minute ale macelului cu Mannschaft-ul.
Dan

http://danolteanu.wordpress.com