miercuri, 30 iunie 2010

Interviu Adrian Pit, romanul de la AS Roma

Fotbalistul Adrian Pit a revenit la Roma pentru 6 luni, iar a doua jumătate a sezonului a petrecut-o la Triestina. El a ajuns la AS Roma in 2007 insa a jucat doar trei meciuri pentru "romani", fiind imprumutat in sezonul 2008/2009 la Pisa la Seria B iar la inceputul acestui an a mai fost imprumutat pentru 6 luni tot in B la Triestina. El se afla in vacanta la Arad iar cei de la ziarul Fotbal Vest i-au luat un interviu:


Rep: Cum a fost pentru tine sezonul care a trecut?
A.P: A fost destul de bun. Am inceput la Roma, cu Ranieri, un antrenor care mi-a dat incredere. Am jucat doua meciuri in campionat si unul in Cupa Italiei, chiar cu Triestina, formatia unde am fost imprumutat.

Rep: Apoi ai facut trecerea din Seria A, in B ...
A.P: Aveam nevoie de o echipa la care sa joc, iar Triestina a fost locul potrivit.

Rep: Cum a fost trecerea de la Roma la Triestina?
A.P: La Triestina lumea e mai rea, nu am avut un grup unit de jucatori, cum era la Roma. Dar m-am adaptat.

Rep: E greu de inteles cum te adaptezi cand vii in Romania?
A.P: Pai aici am familia, prietenii, rudele.

Rep:  Si fotbalul a ramas la un nivel bun, insa doar in Liga I.
A.P: Iar in Liga II-a se joaca fotbal cu vacile in spatele portii. Nu e normal, nu exista stadioane sau conditii pentru performanta.

Rep: Inseamna ca nu se pune problema sa te intorci in fotbalul romanesc ...
A.P: Nu prea am la ce sa vin. Conditiile care sunt in Italia sau Elvetia, unde am mai jucat, sunt fata de Romania, ca de la cer la pamant.

Rep: Dupa incheierea vacantei ...
A.P: ... ma intorc la Roma, imprumutul la Triestina s-a incheiat. Bine ca am scpat de antrenor, de Arrigoni. Era antifotbal.

Rep: De ce a fost nepriceput?
A.P: Juca prea defensiv. Noi trebuia sa ne salvam de la retrogradare, iar el juca cu un singur varf. Din pacate nu-i plac jucatorii care joaca fotbal. Am si retrogradat.

Rep: Dupa baraj... Bine.Avand in vedere ca in campionatul intern sunt foarte multi straini, Razvan Lucescu s-a orientat spre jucatori noi, din strainatate. Te gandesti la nationala?
A.P: Da, niciodata nu e prea tarziu. Altii au prins nationala la 29 sau 30 de ani. Am timp, important este sa joc (Pit are 27 de ani) mai mult la echipa de club. Sub tricolor ar putea sa joace Ianu. In elvetia marcheaza din orice pozitie.

Rep: Ai plecat de la UTA odata cu Todea si Ianu, in 2003. Ai jucat cu ei si la Belinzona, in Elvetia. Te-ai gandit sa mai joci cu ei, la Arad?
A.P: Este un vis al meu. Sper sa se indeplineasca.

Rep: Cine va castiga Campionatul Mondial?
A.P: In fotbalul de azi nu mai poti sa pariezi pe vreo echipa. Surprizele sunt la tot pasul. Imi place fotbalul, de aceea spun Argentina si Spania.

Rep: Dupa Miircea Lucescu, in 1984, e randul fiului sa formeze o echipa nationala care sa participe la un turneu final. Va reusi?
A.P: Razvan stie ce are de facut, nu ne permitem noi sa-i dam sfaturi. Este apropiat de jucatori, iar acest lucru este foarte important.

SURSA: Ziarul Fotbal Vest

marți, 29 iunie 2010

Steaua sus rasare?

Cica la Steaua Piturca a dat "militaria jos din pod". Cu ditamai trei sedinte de pregatire zilnice, asa cum nu erau obisnuiti ros-albastrii, trupa din ghencea incearca sa ne convinga ca titlul va reveni in capitala.Nu cunosc amanuntit programul celor 3 antrenamente insa dupa cat de guralivi sunt jucatorii, ne dam seama ca sunt destul de lejere ...
Guralivi am zis?Pai da, iata cateva monstre. Un oarecare Razvan Stanca are impresia ca el si colegii lui sunt la adapost: "Nu ma tem de reactia patronului, fiindca prezenta domnului Piturca ne garanteaza ca nu vom mai fi criticati". Iata o monstra de naivitate simpatica, nu-i asa? Se vede ca acest Stanca e foarte tanar si inca n-a vazut destule in fotbalul romanesc.


Altu, numit oficial Mihai Radut ataca alta mare problema: " Sunt ca Beckham si duc Steaua in optimile ligii. Mi-am facut un tatuaj la fel ca al lui". Uite unde statea secretul succesului! Dupa modelul patronului, adica " gura mare si fapte putine" angajatul sau vrea sa iasa in evidenta cu tot dinadinsul. Sigur ca daca ar fi tacut nimeni nu l-ar fi bagat in seama pe fotbalistul (?!) care inca n-a demonstrat nici macar ca stie sa-si incalte corect ghetele in ghencea. Cat despre idolul lui Radut, ne amintim ca era un jucator bunicel cu acest nume in tricoul lui Man.Utd , cam pana prin anul 2003, cand a luat drumul Madridului. Dupa aceea am auzit doar despre blue jeans "Beckham", after-shave-uri "Beckham" si multe altele. Fotbalul? Pentru el a trecut in planul al saptelea in viata sa, si nu numai din vina sa ...

luni, 28 iunie 2010

Brazilia - Chile 3 - 0// Cu un pas mai aproape de finala

Brazilia: 1. Julio César, 6. Bastos, 4. Juan, 3. Lucio, 2. Maicon, 18. Ramires, 8. Gilberto Silva, 10. Kaka, 13. Dani Alves, 11. Robinho, 9. Luis Fabiano.

Chile: 1. Bravo, 4. Isla, 5. Contreras, 18. Jara, 2. Fuentes, 8. Vidal, 6. Carmona, 15. Beausejour, 7. A. Sánchez, 9. Suazo, 11. M. Gonzales.

Brazilia a invins cu 3 - 0 pe Chile dupa un meci in care Brazilia a demonsatrat ca poate sa castige Campionatul Mondial dar totusi la "colt" o asteapta Olanda cu un fotbal mai putin productiv dar din moment ce nu au mai pierdut de 23 de meciuri cu siguranta vom avea ce vedea. Golurile au fost inscrise de Juan in minutul 34, Luis Fabiano in minutul 38 si Robinho in minutul 59.


Brazil 1-0 Chile

Ricardo


MySpace Video
 

Brazil 2-0 Chile

Ricardo


MySpace Video
 

Brazil 3-0 Chile

Ricardo


MySpace Video

Olanda - Slovacia 2 -1// Cronica de la "tv"


Olanda: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, De Jong, Sneijder, Robben, Van Persie.

Slovacia: Mucha, Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik, Weiss, Kucka, Hamsik, Stoch, Jendrisek, Vittek.

Meciul s-a disputat pe stadionul Durban si a avut la centru pe arbitrul  Alberto Undiano din Spania ajutat de Stephane Lannoy din Franta si de Mohamed Raouraoura din Algeria.

Meciul a inceput si dupa cateva momente in care slovacii au avut posesia, Olanda porneste in atac prin Robben care incearca un dribling in banda dreapta insa greseste si slovacii pornesc pe un contraatac finalizat cu sutul lui Sestak care trece pe langa poarta. Olanda a pornit din nou in atac prin Robben care-i paseaza lui Sneijder insa acesta trimite un sut slab spre poarta aparata de Mucha.Primul corner al partidei a venit dupa o ocazie a lui Van Persie din min 7 insa olandezii nu profita de corner si slovacii resping in out.
Undeva aproape de minutul 15 Kucka suteaza pe langa poarta aparata de Stekelenburg. In minutul 18 Robben inscrie dupa ce a driblat in lateral iar mai apoi a sutat la coltul scurt si scorul devenea 1 - 0 pentru Olanda. In tribune spectatorii faceau valuri in timp ce pe teren Olanda mentinea posesia cat mai mult dar parca erau speriati la gandul sa atace.
In minutul 30 slovacii au o lovitura libera insa nimeni nu reaia din centrarea venita in careul Olandei.Spre sfarsitul primei reprize Slovacia se instaleaza in terenul olandezilor insa pe tabela scorul ramane 1 - 0. Pana la pauza Robben si Kucka primesc cartonase galbene.



Dupa pauza Olanda a iesit mai motivata de la vestiare poate si cu gandul la ce li s-a intamplat italienilor in meciul cu Slovacia. Inca de la inceputul reprizei Robben suteaza in portar dupa o faza identica cu cea de la primul gol si repriza incepea bine pentru Olanda. In minutul 68, Vittek a ratat singur cu portarul, probabil cea mai mare ocazie a slovacilor. Pana in minutul 80 doar vuvuzelele au mai rasunat, pana la intrarea pe teren al lui Huntelaar in locul lui Van Persie. In minutul 84 a venit si golul lui Sneijder dupa o pasa venita de la Kuyt care a profitat de greseala portarului Mucha. In minutul 92 a intrat tanarul Afellay in locul lui Sneijder. In minutul 94 au inscris si slovacii, a inscris Vittek din penalty.

Cu acest gol Vittek are 4 goluri la acest Mondial si devine cel mai bun marcator slovac cu 23 de goluri la nationala. Dupa acest meci Olanda este neinvinsa de 23 de meciuri. Omul meciului a fost ales olandezul Robben. Olanda va juca in sfertui cu castigatoarea dintre Brazilia si Chile.

vineri, 25 iunie 2010

VIDEO// Fabio Capello Show

Azi vi-l prezint pe Fabio Capello pe banca Angliei in meciul cu Slovenia. Singurul moment calm al meciului pentru el a fost imnul Angliei.

 

Cannavaro " Puteam sa ma retrag dupa Mondialul din 2006 dar nu mi s-a parut corect"

Capitanul nationalei Italiei, Cannavaro, crede ca Italia se va chinui in continuare din cauza lipsei de jucatori de top italieni. " Cred ca nu putem schimba foarte multe lucruri acum. In acest moment Italia nu produce jucatori de top, cum au fost cei din generatia mea. Nu e vorba de echipa nationala ci de echipele de club. Avem jucatori de valoare insa cu avem jucatori de top. Am spus de ceva vreme ca sistemul trebuie sa se schimbe, trebuie sa investim mai mult in tineri."

Italia a plecat acasa de la mondial inca din faza grupelor dupa egalurile cu Paraguay si Noua Zeelanda si infrangerea cu debutanta la acest mondial, Slovacia.
Cannavaro, care dupa acest mondial se va retrage de la nationala nu crede ca jucatori ca Balotelli sau Cassano ar fi putut face diferenta. " Cei doi nu sunt fenomene. Daca erau, probabil ar fi fost aici in Africa cu noi. Imi place cum joaca Cassano dar l-am avut la 2 campionate europene si nu am castigat. Balotelli este un tanar promitator insa mai trebuie sa demonstreze multe."


Dupa meciul cu Slovacia, Cannavaro se va retrage de la nationala si va juca inca 2 ani in Dubai la Al-Ahli. " Ar fi fost mult mai usor sa ma retrag dupa succesul din 2006 dar nu mi s-a parut corect. Dupa mondialul din Germania cu siguranta ca a fost greu pentru noi anul asta deoarece atunci am castigat mondialul iar acum toti au avut mari asteptari de la noi. Este un moment greu pentru noi dar cu siguranta nu se va uita performanta din 2006."

miercuri, 23 iunie 2010

POUR L' HONNEUR

Da... pentru onoare trebuia sa joace Franta in meiul cu Africa de Sud, sa demonstreze ca scandalurile din jurul echipei i-au motivat insa degeaba ...de unde sa ceri onoare unora ca Anelka, care nu a fost interesat nici de penalty-ul o putea face pe Chelsea campioana a Europei, dupa cum a declarat el nici macar nu a avut vreodata ca obiectiv mondialele (declaratia a venit dupa ce s-a anuntat lotul Frantei pentru Cupa Mondiala). Un asemenea jucator, cu o asemenea atitudine nu are ce cauta la nationala. Cu un Thierry Henry in pragul retragerii, cu un Ribey plictisit (probabil ducea dorul cuiva), cu un antrenor care trebuia demis de mult, cu acea calificare rusinoasa (mana lui Henry) ... cu toate acestea Franta nu merita nici macar sa fie la acest Mondial iar asta s-a vazut pe teren.

Dupa toate cele 3 meciuri jucate la acest Mondial putem spune cu siguranta ca in nationala Frantei nu sunt fotbalisti ci doar vedete... e doar numele de ei ... daca te uiti la  Eric Abidal, joaca la Barcelona insa in ultimul meci refuza sa joace deoarece "se simte gol"...probabil de la acele 2 goluri luate de la Mexic. Cand vezi lotul Frantei...toti joaca pe la echipe mari din Franta cat si din Europa iar la sfarsitul grupelor...ultimul loc, 1 punct in 3 meciuri, 1 gol marcat. Franta s-a facut de rusine fara un antrenor care sa nu fie luat la misto pana si de proprii jucatori, fara un lider cum era Zidane... acel Zidane care a dus Franta pana in finala din 2006, care a castigat Cupa Mondiala in 98 chiar la Paris in finala cu Brazilia. Viitorul nu suna bine pentru Franta iar chiar si cu un nou antrenor iar noi, romanii asteptam si speram ca vor avea aceiasi forma si in preliminarile pentru Euro 2012.

vineri, 18 iunie 2010

Slovenia - SUA 2 - 2! Show total

Desi mai toti credeau ca SUA se va impune in fata Sloveniei care in primul meci a castigat cu 1-0 meciul cu Nigeria insa dupa 45 de minute tabela arata 2 - 0 pentru Slovenia prin golul inscris de Birsa in minutul 13 printr-un sut de la distanta. Dupa acest gol SUA a contat mai mult in atac si au avut chiar sansa egalarii in minutul 40 cand Brecko a respins din fata lui Donova insa de inscris tot slovenii au inscris prin Ljubijankic, dintr-un contraatac venit in minutul 42 si nimeni nu prevedea ce se va intampla dupa pauza.

Dupa ratarea venita inaintea pauzei, Donovan reuseste sa inscrie printr-un sut fabulos la coltul scurt si meciul devenea interesant.In minutul 83 Michael Bradley, fiul selecţionerului, aduce egalarea dupa o greseala a apararii slovenilor.
Slovenia se afla pe primu loc in grupa C cu 4 puncte iar SUA e pe 2 cu 2 puncte ( depinde ce face Anglia cu Algeria).



Video: Daca ITV ar fi transmis finala World Cup 1966 ?

Argentina - Coreea de Sud 4 - 1 ! Sa inceapa fotbalul

Dupa ce in meciul cu Nigeria, Argentina a inscris doar un gol, in meciul contra celor din Coreea de Sud ei au reusit sa inscrie 4 goluri ( primul a fost autogol) si multi incep sa vorbeasca despre ei ca o posibila Campioana Mondiala. Higuain a dat trei goluri desi dupa primul meci multi nu il vedeau titular in nationala condusa de Maradona. Desi nu a inscris, Messi a fost foarte important pentru Argentina iar Kun Aguero cu acea centrare cu extreriorul ar merita un loc in primul 11. Dupa acest meci Argentina are 6 puncte si este pe primul loc intr-o grupa in care Grecia are nevoie de victorie in ultimul meci cu Argentina pentru a fi siguri de o calificare in optimi.


miercuri, 16 iunie 2010

Vuvuzela infundata ! Spania - Elvetia 0 -1

Cam asa a aratat Spania, ca o vuvuzela infundata desi toata lumea o vedea ca favorita la castigarea Campionatului Mondial. Meciul a inceput ca mai toate de la aceasta editie, plictisitor, Spania parea ca nu se multumeste cu un egal dar totusi un punct e mai bun decat nimic iar Elvetia era mult mai mult decat fericita cu un punct pana in minutul 53 cand Gelson Fernandes a profitat de greselile din apararea Spaniei si a inscris. Din acel momet spaniolii au avut foarte multe ocazii de gol dar si elvetienii prin Derdiyock au avut o bara. Dupa acest meci in grupa H, lider e Chile, la egalitate de puncte (3p) cu Elvetia. Pentru Spania urmeaza meciul cu Honduras in timp ce Elvetia va intalni pe Chile.


sâmbătă, 12 iunie 2010

Coreea de Sud - Grecia 2 - 0

Desi rezultatul poate pare o surpriza, dupa jocul prestat de Coreeni nu m-as mira sa-i vad trecuti de grupe. In acest meci am vazut o nationala a Greciei plictisita, fara dorinta de a castiga si fara idei de joc in timp ce de partea cealalta am vazut niste coreeeni doarte determinati care au demonstrat ca nu degeaba au terminat pe 4 la Mondialul din 2002. Cele 2 goluri au fost inscrise de Lee Jung Soo in minutul 6 si de mijlocasul celor de la Manchester United, Park Ji Sung in minutul 51. Coreeni s-au gasit in pase, au avut mai multa posesie, au avut 18 suturi (7 pe poarta ) in timp ce Grecia a avut doar 6 suturi ( 2 pe poarta).

Si ca o ultima precizare (de pe twitter), Grecia nu a inscris niciun gol la Mondiale in toata istoria sa.



joi, 10 iunie 2010

Italia, spaima germanilor !

Nationala Germaniei a pierdut pana acum 18 meciuri in turneele finale ale Campionatului Mondial. Italia a reusit s-o invinga de trei ori, 4-3 dupa prelungiri, in 1970, 3-1 in 1982 (chiar in finala) si 2-0, tot dupa prelungiri, in 2006. Cele 2 echipe s-au mai intalnit si in 1962 si 1978, ambele partide incheindu-se la egalitate, 0-0.

In rest germanii n-au pierdut mai mult de o singura data, la Campionatul Mondial, in fata vreunei echipe. Cele 15 echipe care se pot lauda cu un succes in fata Germaniei la Mondiale: Algeria, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Cehoslovacia, Croatia, Danemarca, Franta, R.D Germana, Anglia, Iugoslavia, Suedia, Elvetia, Ungaria.

miercuri, 9 iunie 2010

Vor izbuti europenii sa se impuna in premiera pe un alt continent?

Vineri 11 iunie, la ora 17:00 se da startul celei de-a 19-a editii a Campionatului Mondial, prima care se disputa in Africa. Meciul inaugural va avea la start gazdele, Africa de Sud si Mexicul.
Precedentele 18 editii au fost castigate doar de reprezentantele Europei si Americii de Sud, scorul general fiind egal, 9-9 ! Cine va prelua conducerea? Vor izbuti europenii sa se impuna in premiera pe un alt continent? Vom avea, tot in premiera, o castigatoare din afara Europei si a Americii de Sud? La toate aceste intrebari, raspunsul il vom afla pe 11 iulie, cand este programata finala competitiei.


Aceasta a patra editie cu 32 de participante, se anunta fparte interesanta. Favorite, cel putin pe hartie, par a fi doua echipe din Europa, Spania, campioana Europei si Anglia si doua din America de Sud, vesnic puternicele Brazilia si Argentina. Nu trebuie omise nici Olanda (a marcat 10 goluri in ultimele 2 amicale) si nici Germania ( se stie doar ca nemtii si atunci cand joaca prost ajung in finala). Specialistii nu prea acorda sanse celor doua fionaliste din 2006, Itaia si Franta. Campioana mondiala nu se afla in apele ei, Dupa esecul din amicalul cu Mexic ( 1-2 ), italienii au cazut pe ganduri insa le-a mai venit putin inima la loc dupa egalul (1-1) cu Elvetia. Franta pare total debusolata, pierzand chiar si-n fata Chinei, cu 0-1.

De 48 de ani nicio echipa n-a reusit sa-si adjudege doua titluri la rand (a facut-o ultima data Brazilia, in 1958 si 1962). Din 1930 incoace, doar sapte tari au izbutit sa triumfe la Mondiale, Uruguay, Italia, Germania, Brazilia, Anglia, Argentina si Franta. Toate aceste echipe vor fi prezente in Africa de Sud astfel ca spectacolul va fi garantat.

marți, 8 iunie 2010

Doar trei campioane "en-titre" n-au iesit din grupa !

In istoria mondialelor, doar trei echipe care au cucerit titlul n-au izbutit sa treaca de faza grupelor la urmatorul turneu final. Este vorba de Italia, care, dupa ce s-a impus in 1938, n-a depasit faza grupelor in 1950, Brazilia, triumfatoare in 1962 si apoi eliminata din grupe in 1966  si Franta, care dupa succesul din 1998 a fost ultima in grupa in 2002.

De-a lungul anilor, patru campioane mondiale au pierdut in primul joc al urmatoarei editii. Este cazul Italiei (2-3 cu Suedia in 1950), Argentina de doua ori (0-1 cu Belgia, in 1982 si tot 0-1 cu Camerun, in 1990) si Franta (0-1 cu Senegal, in 2002).

Austria si Portugalia, singurele care au revenit de la scorul de 0-3 la Mondiale

 In turneele finale de pana acum doar doua formatii au reusit sa revina si sa castige, dupa ce au fost conduse la un moment dat cu 0-3. S-a intamplat in 1954, cand Austria, dupa ce-a fost condusa de Elvetia, in minutul 18, cu 3-0, s-a impus cu 7-5 si in 1996, cand Portugalia a trecut cu 5-3 de Coreea de Nord, dupa ce asiaticii au avut trei goluri avantaj in prima repriza.
Nationala Portugaliei la Mondialul din 1966, cand a ajuns pana in sferturile de finala.

duminică, 6 iunie 2010

Legendele Campionatului Mondial

Pele, Maradona, Baggio, Zidane si Cruyff ne amintesc de vremurile trecute cand faceau istorie pentru nationalele lor.

sâmbătă, 5 iunie 2010

Mondialul blestemat

Mai sunt 5 zile pana la Mondialul cel asteptat de toata lumea iar amicalele sunt in toi. Olanda invinge Ungaria cu 6-1 insa il pierd pe finalistul Champions League, Robben care s-a accidentat inainte de final dupa ce inscrisese 2 goluri. Pe lista de accidentati il putem trece si pe fundasul celor de la Liverpool, Skrtel, care s-a accidentat in meciul cu Costa Rica.

Nu putem trece cu vederea nici accidentarea mai veche care il tine departe de Mondial si pe Michael Essien. De la Chelsea  vor mai lipsi Ballack,Obi Mikel (ambii accidentati) iar Drogba a fost operat la umar si nu se stie daca va juca. Nici Anglia nu a scapat de blestem iar Rio Ferdinand si Beckham vor privi mondialul la tv. Sa speram ca pana in 11 iunie nimeni nu se mai accidenteaza deoarece avem multi absenti importanti care nu au fost convocati ca de ex Ronaldinho, Pato, Cambiasso, Zanetti iar lista poate continua.

marți, 1 iunie 2010

Inter si Barcelona pe primele pozitii in IFFHS

IFFHS = (International Federation of Football History and Statistics)

Actuala castigatoare a trofeului Champions League cat si Barcelona ocupa primele pozitii in clasamentul IFFHS al echipelor de club cu 297 de puncte. Pe locul trei sa afla echipa argentiniana Estudiantes cu 286 de puncte iar locul patru a fost luat de finalista Champions League de anul acesta, Bayern Munchen cu 257 de puncte.
Cea mai buna echipa din Romania in luna aceasta conform acestui clasament este Steaua care ocupa pozitia 47 cu 167 de puncte. Dupa Steaua vine CFR Cluj pe locul 76 cu 135 de puncte iar F.C Vaslui este a traia din Romania pe locul 99 cu 123 de puncte. In rest in acest top mai avem echipe din Romania precum: Unirea Urziceni, Dinamo, Poli Timisoara si F.C Brasov care este ultima echipa romaneasca din acest clasament.

Top zece

1. Inter Milan (297 puncte)


1. FC Barcelona (297)

3. Estudiantes (286)

4. Bayern Munich (257)

5. Roma (248)

6. Cruzeiro (239)

7. Chelsea (236)

7. Werder Bremen (236)

7. Fulham (236)

10. Atletico Madrid (231)