miercuri, 30 iunie 2010

Interviu Adrian Pit, romanul de la AS Roma

Fotbalistul Adrian Pit a revenit la Roma pentru 6 luni, iar a doua jumătate a sezonului a petrecut-o la Triestina. El a ajuns la AS Roma in 2007 insa a jucat doar trei meciuri pentru "romani", fiind imprumutat in sezonul 2008/2009 la Pisa la Seria B iar la inceputul acestui an a mai fost imprumutat pentru 6 luni tot in B la Triestina. El se afla in vacanta la Arad iar cei de la ziarul Fotbal Vest i-au luat un interviu:


Rep: Cum a fost pentru tine sezonul care a trecut?
A.P: A fost destul de bun. Am inceput la Roma, cu Ranieri, un antrenor care mi-a dat incredere. Am jucat doua meciuri in campionat si unul in Cupa Italiei, chiar cu Triestina, formatia unde am fost imprumutat.

Rep: Apoi ai facut trecerea din Seria A, in B ...
A.P: Aveam nevoie de o echipa la care sa joc, iar Triestina a fost locul potrivit.

Rep: Cum a fost trecerea de la Roma la Triestina?
A.P: La Triestina lumea e mai rea, nu am avut un grup unit de jucatori, cum era la Roma. Dar m-am adaptat.

Rep: E greu de inteles cum te adaptezi cand vii in Romania?
A.P: Pai aici am familia, prietenii, rudele.

Rep:  Si fotbalul a ramas la un nivel bun, insa doar in Liga I.
A.P: Iar in Liga II-a se joaca fotbal cu vacile in spatele portii. Nu e normal, nu exista stadioane sau conditii pentru performanta.

Rep: Inseamna ca nu se pune problema sa te intorci in fotbalul romanesc ...
A.P: Nu prea am la ce sa vin. Conditiile care sunt in Italia sau Elvetia, unde am mai jucat, sunt fata de Romania, ca de la cer la pamant.

Rep: Dupa incheierea vacantei ...
A.P: ... ma intorc la Roma, imprumutul la Triestina s-a incheiat. Bine ca am scpat de antrenor, de Arrigoni. Era antifotbal.

Rep: De ce a fost nepriceput?
A.P: Juca prea defensiv. Noi trebuia sa ne salvam de la retrogradare, iar el juca cu un singur varf. Din pacate nu-i plac jucatorii care joaca fotbal. Am si retrogradat.

Rep: Dupa baraj... Bine.Avand in vedere ca in campionatul intern sunt foarte multi straini, Razvan Lucescu s-a orientat spre jucatori noi, din strainatate. Te gandesti la nationala?
A.P: Da, niciodata nu e prea tarziu. Altii au prins nationala la 29 sau 30 de ani. Am timp, important este sa joc (Pit are 27 de ani) mai mult la echipa de club. Sub tricolor ar putea sa joace Ianu. In elvetia marcheaza din orice pozitie.

Rep: Ai plecat de la UTA odata cu Todea si Ianu, in 2003. Ai jucat cu ei si la Belinzona, in Elvetia. Te-ai gandit sa mai joci cu ei, la Arad?
A.P: Este un vis al meu. Sper sa se indeplineasca.

Rep: Cine va castiga Campionatul Mondial?
A.P: In fotbalul de azi nu mai poti sa pariezi pe vreo echipa. Surprizele sunt la tot pasul. Imi place fotbalul, de aceea spun Argentina si Spania.

Rep: Dupa Miircea Lucescu, in 1984, e randul fiului sa formeze o echipa nationala care sa participe la un turneu final. Va reusi?
A.P: Razvan stie ce are de facut, nu ne permitem noi sa-i dam sfaturi. Este apropiat de jucatori, iar acest lucru este foarte important.

SURSA: Ziarul Fotbal Vest

Un comentariu:

TYPOGRAPHY spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.