luni, 7 septembrie 2009

Atentia spre cei mici

Dupa mult dezbatutul punct obtinut pe Stade de France de nationala lui Lucescu , romanii ar trebui sa isi indrepte acum atentia si spre tricolorii lui Sandoi. Ei inca sunt in lupta pentru turneul final si nu doar atat , sunt chiar pe prima pozitie cu un culoar favorabil spre a castiga grupa. Ne plangem mereu ca nu vine nimeni din urma. Nici nu au cum sa vina din moment ce ei nu conteaza , nimeni nu ii baga in seama. Baieti talentati , care cu putina incredere pot ajunge mari. Sustinere , incurajari si sfaturi. Sunt lucruri de care ei au nevoie.

Asadar meci la Craiova cu vecinii de peste Prut. Un meci foarte important , tinand cont ca Rusia a reusit in weekend sa zdrobeasca Letonia in deplasare cu 4-0. Nu avem voie sa ne incurcam , cum au facut-o ei in Feroe. Trebuie sa ne castigam meciurile , mai usoare , sa nu ajungem iar in situatia din campania trecuta de calificare cand am pierdut acasa cu Tara Galilor. Moldovenii vin dupa un 1-1 chinuit in Feroe si o victorie acasa cu Letonia 1-0. Noi avem 3 victorii din 3 meciuri. Doua cu acelasi scor cu Andorra 2-0 si una in Feroe 4-0. Nu sunt victorii de rasunet , dar sunt victorii muncite de niste baieti care vor sa faca performanta.Maine vor evolua probabil in fata unui public calduros , dar si foarte pretentios. Un public care cere spectacol. Nu trebuie sa cada in aceasta capcana. Vrem o victorie , indiferent cum este obtinuta , vrem 3 puncte care sa ne tina la distanta de Rusia. Ei vor juca in Andorra si foarte probabil vor ajunge la cota 9 in clasament.

In ciuda absentelor unor oameni importanti precum Gangioveanu , S.Ilie sau Rusescu , lotul lui Sandoi arata nesperat de bine. Cu oameni in forma la echipele de club si care apar foarte des in liniile de start , realizate de antrenorii din campionatul intern. Cu un nucleu format din jucatori de la Universitatea Craiova si Steaua , Sandoi a reusit sa formeze un lot de jucatori promitatori , talentati si care vor incerca sa duca Romania la un turneu final dupa mult timp.

Echipe probabile:


Romania: S.Lung Jr. - Barboianu , Gaman , Barbu , Parvulescu - Torje , Ionescu , Onicas , Radut - M.Costea , L.Ganea


Moldova : Chirinciuc - Clonin , Bogdan , Andronic , Caraulan - Ionita , Patras , Berbinschi , Vornisel - Sidorenco , Pascenko


Asadar Hai Romania!

Niciun comentariu: