marți, 8 septembrie 2009

Tot noi stricăm naţionala… Hai să vedem ce poate să facă Luce!

După primele 3 meciuri ale lui Lucescu jr. la naţionala României, acesta este deja invidiat, criticat, însă numai după invidia altora îţi dai seama de propria ta valoare
-
După ce experţii fotbalului, GB şi CB au criticat selecţia antrenorului şi jocul prestat de către tricolori, e rândul şi fostului selecţioner, Victor Piţurcă. Acelaşi om, care, mie personal, mi-a luat câţiva ani din viaţă uitându-mă la meciurile naţionalei, şi care m-a făcut să mă gândesc că privind naţionala lui cum joacă îmi irosesc timpul aiurea.
-
Invidia pe care “Piţi”, cel închis şi nepoliticos, o poartă asupra lui Răzvan cel comunicativ e din ce în ce mai vizibilă. Asta nu e bine. A invidia înseamnă a te recunoaşte mai inferior…
La ce s-a gândit atunci fostul selecţioner? De ce Lucescu să fie considerat mai bun ca mine? Ia să bag eu nişte strâmbe în presă ca să stric atmosfera în cadrul lotului tricolor. Omul cu care a plănuit totul nu este altul decât bunul său prieten, europarlamentarul care acum câteva luni spunea că “nu-l mai interesează fotbalul”.
-
Contra :) -GB n-a avut dreptate
Patronul stelei a ieşit imediat la înaintare imediat, şi, după meciul de pe Stade de France, l-a luat imediat în colimator pe Luce Jr., dar şi pe jucătorii Max Nicu, Bogdan Mara, Iulian Apostol, şi chiar şi pe eroul Coman, pe care numai el putea să-l critice. Evra, jucător la Manchester United a spus că Dani a fost fenomenal! Cum să spui că Pantilimon prindea mingile alea fără emoţii?!
Despre “neamţ” a zis că e de Liga a 2 a. Probabil că, neştiind germană, n-a înţeles că Max e un jucător de bază pentru Hertha, echipă care în sezonul trecut se bătea la titlu în 1. Bundesliga.
Doar despre Mara GB a mai avut cât de cât dreptate… CFR-istul n-a reuşit cel mai bun meci al său, însă cred că nici preferatul Bănel, care, mai ales fanilor stelişti, le-a scos multe fire albe, şi nici Adrian Cristea, dat afară după actele de indisciplină, n-ar fi fost potriviţi.
Despre Apostol a spus că “are tehnică, şi doar atât”. Poate a văzut alt meci. Lass Diarra ştie de ce ;)
-
Pro :) -GB tot n-a avut dreptate
Acum, să considerăm că patronul stelist a avut dreptate. Ok. Nicu, Mara şi Apostol de mâna a doua. Nu trebuiau convocaţi. Păi, dacă tricolorii selecţionaţi de Răzvan au scos un 1-1 în deplasare în faţa unei echipe care avea pe bancă jucători care valorează cât tot fotbalul românesc, asta nu înseamă că Luce jr. e un antrenor bun? Să scoţi un 1-1 cu Surdu, Apostol, Mara, Maftei contra lui Henry, Benzema, Lass Diarra, Sagna, Gourcuff şi Anelka pare de domeniul fantasticului.
-
Să nu ne grăbim să-l judecăm pe noul selecţioner încă. Avem voie doar după Campionatul European din 2012. Pe Piţurcă l-am suportat mai mult de 5 ani, de ce să nu-i dăm o şansă şi lui Luce?
A aştepta să culegi dintr-un pămât decât ceea ce a fost semănat în el, ar fi o copilărie!

Niciun comentariu: