duminică, 26 septembrie 2010

Mastile “profesionistilor”

' articol scris de newsted de pe mysport '

In urma cu 14-15 ani, cand intamplator mi-a fost coleg la Liceul Traian Demetrecu din Craiova, Cristi Chivu era un baiat cu bun-simt. Nu era fitos ca majoritatea colegilor lui de la clasa sportiva care prinsesera un meci sau doua in postura de copii de migi la meciurile Univeristatii si acum erau deja cu o clasa peste prostime. Era un baiat simplu, nu i se cunostea prezenta. Asa a fost cand a debutat la echipa mare a Universitatii si tot asa a continuat si la Ajax , a fost pus capitan al Nationalei , in cele din urma ajungand in Italia, la Roma. Prin ziare nu citeam de tampenii si fite d-ale lui…erau Mutu si Lobont care faceau si pentru el.

Dupa descinderea in Italia insa a inceput sa-si faca de cap. Privea de sus cand venea la Nationala, i-a facut “fricosi si bagatori cu fundul in poarta” pe cei care s-au clasat cel mai sus in istoria fotbalului romanesc la nivel de echipa nationala, au inceput sa scrie ziarele despre escapade nocturne cu el in prim-plan. In ultimul timp e mai mereu cel mai slab de pe teren, la Nationala se iau goluri pe greselile lui, in Italia e criticat, a intrat in silenzio stampa ( cam ciudata atitudinea asta fiind capitalui Nationalei ). Ultimele boacane sunt legate de meciurile Roma-Inter, adica meciurile dintre fosta si actuala echipa a sa.

Ieri-seara a cerut cu impertinenta arbitrului sa opreasca jocul pentru ca el era fluierat si injurat de catre suporterii Romeni. Pai Cristi, tata…ce vrei sa faca? Suporterii nu pot fi “profesionisti”, cum sunteti voi. Ei nu schimba echipele si nu pot accepta ca tu sa pleci la una dintre rivalele de moarte. Chiar sunt de condamnat pentru statornicia lor si aversiunea fata de unul care le tradeaza increderea pleacand la rivali? Tu esti “profesionist”, e adevarat, dar esti profesionist pe bani. Oamenii aia isi iubesc echipele, isi consuma mare parte din viata pe iubirea fata de o echipa. Dar tu, ca “profesionist” ar trebui sa stii ca nu trebuie sa scuipi acolo unde odata ai mancat. Si ma refer la gesturile pe care le-ai facut catre ei, la ultimul meci direct. Acum nu-ti convine ca te injura. Am o veste proasta pentru tine: ai putea avea pretentiile astea daca ai juca de placere. Pana una-alta joci pe bani grei, i-ai tradat, plecand la o rivala si i-ai mai si batjocorit la ultimul meci direct. Profesionistule, joaca in orice conditii! Asta ai vrut, asta ai!

Tu Cristi…si voi ceilalti “profesionisti”, pricepeti odata ca nu puteti sa va ascundeti dupa vorba asta. Cand plecati la o rivala a echipei la care ati jucat e normal sa va asteptati la aversiune. Voi sunteti nevestele ce si-au lasat barbatii pentru altii , burtosi dar mai bogati. Incasati-le peste fata, asa cum le incaseaza si un director ce pleaca la o firma rivala, asa cum le incaseaza si un inginer de la Mercedes plecat la BMW. Incasati-le, ca sunteti niste privilegiati, le incasati pe bani multi. Macar aveti decenta sa faceti asta, plangaciosilor! Si, din cand in cand, mai dati si cu piciorul serios in basica aia, ca aveti o gramada de oameni dispusi sa faca orice pentru a le da voi cate o mica bucurie. Voi insa, de la inaltimea “profesionism-profesionalismului” cadeti ca spicele la cea mai mica atingere, simulati in draci, incercati sa pacaliti pe oricine, dati goluri din offside sau cu mana, de rad fetele de la handbal de voi. Vreti sa vedeti antrenamente si meciuri dure? Antrenati-va odata cu ele! Apropos, au ajuns in finala Cupei Mondiale!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte reusit articolul. Felicitari!

Ai perfecta dreptate...Lipsa totala de profesionalism. Chiar lucrez la un material amplu despre acest subiect...Sper sa il citesti de indata ce il voi publica...