luni, 6 septembrie 2010

Noi romanii

Am pornit o noua lupta pentru un loc la Campionatul European. Am castigat aceasta lupta acum 4 ani, dupa ce am dat si am primit multi pumni. Insa pumnii primiti nu au fost de la adversarele noastre, ci de la sustinatorii echipei nationale. Asta a durut si a avut repercursiuni la Euro, unde am fost mult prea umili si asta din frica de a nu primi si alti pumni.
Acum nationala Romaniei a inceput campania de calificare, dupa o serie de lovituri dureroase. Multi specialisti analizeaza ceea ce nu este de analizat. Multa lume comenteaza ceea ce nu e de comentat. Toti vorbesc, toti se cred destepti dar uita sa gandeasca.

In primul rand, cine suntem noi ca tara????

Suntem nimeni. Nu demult a fost o intrunire a oficialitatilor statelor din UE, la care a participat si presedintele tarii Traian Basescu, Sunt binecunoscute imaginile in care acesta se plimba si incerca sa se bage si el in seama, insa nimeni nu se uita la el si il evita. Nu vreau sa intru in politica, insa si asta demonstreaza cine suntem noi ca tara in Lume. Suntem nimeni.

Cine suntem si am fost noi in fotbal????

Suntem pe nicaieri, am fost candva undeva. Noi acum avem pretentia sa castigam meci de meci, sa ne calificam la turnee finale, insa noi demult nu mai avem cu cine. Inainte aveam un centru de copii si juniori care furnizau echipei nationale multi jucatori talentati. Batranii vorbesc de anumiti jucatori de prin anii 70-80 ca de niste zei, insa nu vad nimic in palmaresul echipei nationale din acei ani. La alte sporturi intr-adevar am fost adevarati zei, dar in fotbal niciodata, cu precadere la echipa nationala.
In anii 90 am avut multi jucatori buni, care au explodat la echipele de club din Europa, insa la nationala am fost cam la acelasi nivel. Nici un trofeu, doar calificari. Daca e sa ne ducem la extrema rautacioasa pe care o adopta acum presa, ma intreb si eu: ce trofee sau cate finale a jucat nationala pe vremea marelui Dobrin, pe vremea Craiovei Maxima, a Stelei 86 sau a lui Dinamo 90???? Oare nu am fost noi in fotbal mereu pe aceeasi linie?

Ne bucuram de acel sfert de finala de parca am fi luat trofeul. Fasss!!!Ucraina ne-a egalat performanta la prima ei participare la o Cupa Mondiala. Grecia,Danemarca au castigat un trofeu.
Deci si in concluzie…de unde atatia nervi, de unde atatea pretentii?

Acest articol a fost scris de noul membru Golden Football, "amicu" (de pe mysport).

2 comentarii:

EO spunea...

hm, in primul rand, ai schimbat tema. excelenta cea noua.

campionatul european a fost compromis inca de cand a fost numic lucescu inferior. tactic, dpdv al selectiei s.a este cel mai slab selectioner din istoria romaniei.

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro