sâmbătă, 14 august 2010

De pe strazile din Lisabona pe Old Trafford

Rareori mai auzi o poveste ca cea a noului transferat la Manchester Unitec, Bebe. Cand era copil, Bebe a fost crescut la un orfelinat in Loures, Portugalia. Parintii sai nu au avut posibilitatea sa il creasca asa ca au pasat responsabilitatea unui orfelinat. Cand a ajuns la maturitatea, Bebe nu avea un loc de munca si locuia pe strazi. El a fost remarcat in ultima liga din Portugalia, unde antrenamentele se rezumau la o alergare in jurul parcului, si a fost chemat sa reprezinte nationala Portugaliei la Campionatul Mondial al celor fara locuinta. Bebe a excelat la Campionatul Mondial si la intoarcere a semnat cu Estrela Amadora. Dupa un sezon, cu 4 goluri in 26 de meciuri el a semnat cu Vitoria Guimaraes, una dintre echipele de mijloc ale Portugaliei. Asta se intampla acum 5 saptamani.

Da, doar 5 saptamani dupa ce a semnat cu Vitoria Guimaraes si cativa ani in care s-a pregatit la echipa celor fara adapost, Bebe sau Tiago Manuel Dias Correia, a semnat cu Manchester United, una dintre cele mai faimoase echipe din lume. Conform zvonurilor Manchester a platit 10 milioane de euro pe Bebe. El are doar un sezon intreg la profesionisti in Portugalia. Nimeni nu poate stii sigur daca el se va adapta in campionatul englez  dar totusi ascensiunea sa e remarcabila.

Pentru Vitoria Guimaraes el a jucat doar 5 meciuri amicale.In aceste 5 meciuri el a inscris 5 goluri si a avut evolutii foarte bune la fiecare aparitie. Real Madrid a fost foarte aproape de a semna cu atacantul de 20 de ani deoarece Mourinho a aflat ca este un tanar de perspectiva. Din fericire pentru Bebe sau poate pentru fanii celor de la Man.Utd, Sir Alex Ferguson a fost in Portugalia, unde s-a intalnit cu antrenorul nationalei, Carlos Quieroz, care i l-a recomandat pe tanarul  atacant. A doua zi Sir Alex Ferguson s-a intalnit cu Bebe si l-a convins sa vine la Manchester in dauna celor de la Real.

Bebe are doar 20 de ani si poate juca ca mijlocas ofensiv sau ca atacant. Probabil ca el nu va fi o soulutie pentru prezent deoarece Manchester. Utd are foarte multe talente in atac insa pe viitor poate fi o solutie. Sir Bobby Charlton, George Best, Eric Cantona, Ryan Giggs,Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney......acum Bebe are o sansa. Aceasta poveste ne reaminteste ca visele sunt facute sa fie implinite....Bafta Bebe in visul tau !

Niciun comentariu: