miercuri, 1 septembrie 2010

Morientes s-a retras

Fostul atacant al Spaniei, Fernando Morientes s-a retras din fotbal la varsta de 34 de ani. Morientes a pus capat unei cariere pline de succes, in care a castigat 16 trofeee majore.

Cunoscut pentru perioada sa glorioasa la Real Madrid, Morientes si-a facut debutul la doar 17 ani la echipa Albacete ca mai api in 1995 sa ajunga la Real Zaragoza. De acolo a plecat 2 ani mai tarziu la Real Madrid unde acesta s-a bucurat de cea mai glorioasa perioada a sa. In 8 ani, cat a stat la Real, a castigat trofeul Champions League de 3 ori, Primera Division de 2 ori, supercupa spaniei de 3 ori si supercupa europei in 2002. In sezonul 2003/04, Morientes s-a transferat sub forma de imprumut la Monaco, unde a jucat in finala Champions League pierduta in fata celor de la F.C Porto.

Dupa cele 72 de goluri reusite in 182 de meciuri la Real Madrid, el s-a transferat la Liverpool, echipa cu care a castigat Supercupa Europei si F.A Cup. Dupa 1 an si jumatate petrecut pe Anfield, Morientes s-a intors in Spania, langa David Villa la Valencia. In cei 4 ani petrecuti in Spania el a castigat Cupa Spaniei in sezonul 2007–08. Ultimul an din cariera sa plina de sucese si l-a petrecut in Franta la campioana Olympique Marseille, unde a castigat campionatul si cupa frantei. Lipsa din primul 11 al francezilor probabil l-a facut sa se retraga, in ciuda numeroaselor oferte.

Atacantul si-a aratat măiestria si la nationala Spaniei, pentru care a marcat 27 de goluri in 47 de meciuri. El a participat la Cupa Mondiala din 1998 si la cea din 2002 iar ultimul sau turneu final a fost Campionatul European din 2004.

 Multumim Morientes pentru demonstratia de fotbal din intrega ta cariera !

Un comentariu:

DlMuresan spunea...

Mare jucator.. il apreciez ca nu s-a retras de la vreo echipa arabă, ci de la Marseille, desi mai mergea un sezon gâfâind prin desertul arab.