sâmbătă, 16 octombrie 2010

Dinamo - Steaua// File de poveste


A fost odata ca niciodata un mare derby-n Bucuresti. In saptamana lui cu totii cantau in cor ....Steaua - Dinamo, meciul meciurilor. Gigi se vedea deja invingator la 5 oi distanta in timp ce "lesinatul" Borcea vedea doar 2 in globul sau de la Miami. Pe de o parte avem simbolurile din teren ale echipelor: Banel "autogol" Nicolita si Ionel "steauandinamo" Danciulescu...apoi avem gurile de foc: Bogdan "0cuFranta" Stancu vs Marius "nuDaGol" Niculae. In spate avem gardienii: Emilian "fetita" Dolha vs Ciprian "1,5mil€ " Tatarusanu si stalpii defensivei: Cosmin "6pacheteKent" Moti vs Geraldo "frateleLuiBruno" Alves. Mai are rost sa mentionam "pianistii": Adrian "micutu" Cristea vs Cristi "dodel" Tanase.

Sa cunoastem si centralul partidei: Marius "fiulCCA" Avram iar ca tusieri avem doi.....DOI !

Sa cunoastem putin si performantele acestor echipe: Steaua are 23 de titluri in Liga 1...daca punem si titlurile din anii in care erau cu armata si aduceau cu forta jucatori de la echipele din provincie. In afara de cele 20 de Cupe, Steaua mai are un trofeu foarte pretios si anume trofeul Uefa Champions League...iar despre traseul din acel an vreau sa vorbim. Steaua a ajuns sa castige trofeul si din cauza traseului foarte usor de la acea vreme. Ei au trecut de echipe precum: Vejle, Budapest Honvéd si Kuusysi iar dupa aceea trebuie sa recunosc ca au dat peste 2 echipe foarte bune si anume Anderlecht in semifinala si Barcelona in finala de la Sevilla. P.S: Mai e si Supercupa Europei castigata tot in acel sezon in fata celor de la Dinamo Kiev.

La Dinamo e usor cu palmaresul...18 titluri, 12 cupe ale romaniei si o semifinala de Cupa Campionilor in sezonul 1989-90. In actualul format Champions League Dinamo a jucat doar tururi preliminare...dar inca se pregateste de Champions League. Sa mai zic ca Dinamo a desfiintat trofeul "Gheata de aur" ( trofeu oferit fotbalistului care marca cele mai multe goluri in Europa)...cum au desfiintat trofeul? simplu: Adversarii din campionat erau obligati nu numai sa se lase invinsi, dar sa se dea si la o parte din calea atacantilor dinamovisti alesi pentru a iesi golgeteri si asa revista France Football nu a mai acordat acest trofeu.

Dupa ce am vorbit despre protagonistii derby-ului si despre palamareul celor 2 echipe cred ca ar  rebui sa scriu ceva si despre cei 2 antrenori: la Steaua avem o fost "mare" glorie, Marius Lacatus iar la Dinamo o alta glorie, Ioan Andone....desi nu pre au cum sa aiba glorii daca nu au avut mari performante. Ca tot am zis de glorii: am scos si un pronostic de la Ropotan ( pe facebook). VEZI pronosticul AICI.

Niciun comentariu: