duminică, 24 octombrie 2010

Noi talente: Mario Gotze

Nume: Mario Gotze                                                     
Club: Borussia Dortmund
Debut: 21 Noiembrie 2009 vs  FSV Mainz
Post: Mijlocas
Nationalitate: Neamt
Data nasterii: 03/06/92

Capitanul echipei care a castigat Campionatul European Under-17 in 2009 , Gotze a avut o crestere rapida si deja multi i prevad un viitor stralucit in fotbal. Milocasul ofensiv de 18 ani al celor de la Borussia Dortmund a avut 5 aparitii in sezonul trecut, nici una mai mult de 15 minute insa in acest sezon el a jucat in 4 dintre cele 7 meciuri din Bundesliga si 4 meciuri in Cupa Germaniei si in Europa League.

Gotze, a carui familie s-a mutat in Dortmund din  Bavaria cand avea 6 ani, a casigat de 2 ori trofeul  Fritz Walter  oferit de federatia germana celui mai promitator fotbalist. Fotbalistul de 1.71 m este cunoscut pentru abtitudinile sale cand are mingea la picior. Cu un picior stang la fel de puternic ca dreptul el reprezinta un real pericol pentru poarta adversa iar acest lucru i permite sa joace pe cat mai multe pozitii la mijlocul terenului.

Borussia Dortmund a semnat un contract cu el pana in 2014 iar pentru a-l proteja de presa clubul i-a interzis sa dea interviuri. Fratele sau mai mare, Fabian (20 de ani) a jucat si el la Borusia insa acum e la  FSV Mainz unde joaca pentru echipa secunda.

FC Karpaty Lviv 3-4 Borussia Dortmund
16 Septembrie 2009, Grupele Europa League

Gotze a inscris de doua ori in victoria dramatica reusita de Dortumnd in fata celor de la Karpaty in meciul de deschidere al grupei J. Dupa un "un-doi" pefect cu Lucas Barrios, Gotze a facut 2-0 pentru Dortmund insa cu 12 minute inainte de final Borussia se vedea condusa cu 3-2 de catre Karpaty. Barrios a egalat scorul la 3 in minutul 87 si Gotze a adus victoria pentru Dortmund in minutul 90+2'.

" Cati ani are Mario ? Doar 18 - e nebun. In seara asta el ne-a salvat" Neven Subotic ( fundasul central de la Dortmund) dupa victoria de la Karpaty Lviv.

" El este foarte individualist, cum ne place noua sa spunem. Îi plac duelurile "unu la unu", nu are respect pentru "numele mari" si cel mai important e faptul ca e letal in fata portii. Cred ca el este unul dintre cele mai mari talente pe care le avem in Germania. Ar fi bine daca el ar ramane la Borussia pentru o perioada mai mare."  Karl-Heinz Riedle, castigator al trofeului Uefa Champions League in 1997 cu Borussia Dortmund.

2 comentarii:

DlMuresan spunea...

vezi ca e vorba de grupele Europa League, nu de CL

Anonim spunea...

34 ρoіnts, 10 rebounds anԁ eіght assiѕts.

As pаrt οf а hіstoric еvent fоr UK's online entrepreneurs as Mark Anastasi online dating the SECRETS on how to recognize support and resistance levels are. Put briefly, Emmis and its controlling shareholder have hatched an ingenious plan to make any purchases other than necessities because of uncertainties. Following this, the company and ask them for advice on the best online dating to buy for 2012, due to similar fears.

my web page; HTTP://hasslefreedatingtv.com/