marți, 30 noiembrie 2010

La manita tika-taka

Barcelona-Real, un clasico mult asteptat de intreaga planeta si-a respectat renumele. Chiar daca de aceasta data se astepta la un meci foarte echilibrat, din prisma loturilor dar mai ales a tehnicienior care preagatesc cele doua echipe, Barcelona lui Guardiola nu a fost de-acord cu acest lucru. Cu un orgoliu ranit, dupa ce toate privirile erau atintite spre Jose Murinho, bascii a pornit ca din tun El Clasico.


Morisca de pase odata pornita, nu a mai putut fi oprita pana la fluierul de final. Apararea mult laudata a Realului, a fost punctul slab in prima repriza. Pedro si Dani Alves s-au distrat cu Marcelo, iar Messi a tras primul semnal de alarma, cand a executat un lob superb din marginea careului, lateral dreapta, tintind bara portii aparate de Casillias. Si golul nu s-a lasat mult asteptat. Pasa magistrala a lui Iniesta, Xavi ramas singur cu Casillias,dupa ce Marcelo care il scosese din offside a alunecat stupid cand sa loveasca mingea, il executa cu un lob perfect. Era 1-0, iar elevii lui Murinho erau din ce in ce mai nervosi. Pe o ploaie sacaitoare, acestia isi tineau cu greu echilibrul. Marcelo alunecand in cateva faze, punandu-i pe catalani in situatii bune de gol,. Si golul doi a picat dupa o balbaiala in apararea madrilena, Villa lipeste mingea de piept, patrunde in careu, centreaza, Casillias nu izbuteste nici de data aceasta sa devieze mingea, iar Petro nejenat introduce sigur cu latul in plasa.
Cristiano Ronaldo, fara nici o realizare pana atunci, reuseste sa se faca remarcat pe teren, prin bruscarea antrenorului gazda, la un banal aut de linie. Spiritele se incing, insa arbitrul se rezuma a acodra un cartonas galben lui Cristiano, dar si lui Valdes care a venit intr-o suflare a-i lua apararea profesorului Guardiola. O lovitura libera a lui Ronaldo si un sut din prima a lui Di Maria, au fost singurele ocazii ale Realului in prima repriza.

Repriza a doua a inceput la fel de tare ca prima. Cu Barcelona la conducerea si in minutul 55 Villa primeste o pasa excelenta de la Messi si isi trece si el numele pe tabela de marcaj. Era 3-0, Realul la pamant. Morisca de pase se intesifica, acompaniata de oleurile a o suta de mii de suflete, magicienii blau-grana trec la “floricele” si morisca de pase se trasnforma in morisca de calcaie. Galacticii sunt impasibili, iar tika-taka ii enerveaza la culme. Cu nervi intinsi la maxim, acesta recurg la anumite faulturi destul de dure incurajati de faptul ca arbitrul a lasat meciul liber.

Guardiola le face un serviciu marcatorilor si ii schimba pe rand, pentru ca astestia sa primeasca elogiile suporterilor. Si fara un Xavi, Villa sau Pedro, Barcelona a ramas aceeasi. Iar pustiul Jeffren, ultimul intrat, pune si cireasa de pe tort.
Un 5-0, care egaleaza cea mai mare infrangere a Realului in fata Barcelonei. O mana de goluri meritate, dupa felul in care s-a jucat. Un 5-0 care poate fi si diferenta dintre Barcelona si Real in acest tur de campionat.

Felicitari castigatorilor!

Jucatorul meciului: Messi (chiar daca nu a marcat, a facut toate fazele de gol si a tras echipa dupa el)

By amicu

Niciun comentariu: