duminică, 7 noiembrie 2010

O Classico - F.C Porto vs Benfica

F.C Porto vs Benfica sau O Classico este  unul dintre cele mai importante meciuri din fotbalul portughez. Multi vad in acest meci 2 combatante, F.C Porto ( noua forta in Portugalia) vs Benfica ( o forta traditionala a fotbalului portughez).
Desi echipa cu o mai mare traditie in fotbalul portughez e Benfica, in ultimii 20 de ani F.C Porto a castigat campionatul de 14 ori si Cupa Portugaliei de 8 ori plus trofeul Champions League in 2004 si Cupa Uefa in 2003.

Un episod al derby-ului dintre cele 2 echipe a avut loc in 1997 cand presedintele celor de la Bnefica a declarat razboi intre cele 2 echipe in presa. Pe teren, colegi la nationala  Joao Pinto (Benfica) si Paulinho Santos (Porto) au declarat deschis ura unuia fata de celalalt iar in timpul meciului cei doi au fost eliminati deoarece s-au lovit reciproc si cartonasele au "inflorit" in acel meci.
Rivalitatea dintre cele 2 echipe a crescut recent cand mijlocasul celor de la Benfica Cristian Rodriguez, care era la sfarsitul contractului, a semnat cu Porto.

In competitile oficiale din Portugalia Benfica a invins  de 65 de ori in timp ce Porto de 60 de ori.
In competitile internationale Benfica a invins de 3 ori in timp ce Porto s-a impus in 6 meciuri.

F.C Porto si Benfica s-au intalnit in meciurile oficiale de 216 ori. Porto a invins in 82 de meciuri, Benfica in 81 iar meciul s-a terminat egal de 51 de ori. In toate meciurile dintre cele 2 echipe Benfica a inscris 351 goluri in timp ce Porto a marcat de 314 ori.


Preview F.C Porto vs Benfica

F.C Porto

Porto are un parcurs excelent in ultimele luni. Ultimul meci oficial pierdut a fost in data de 21.03.2010 contra celo de la Benfica (3-0) in cupa. De la acea data Porto a disputat 27 de meciuri din care a invins in 25 si a facut egal in 2. Ultima infrangere acasa suferita de Porto a fost in data de 25.10.2008 ( 3-2 ) in fata celor de la  Leixoes. Falcao si Hulk sunt cei mai in forma jucatori de la Porto, primul inscriind 4 goluri in ultimele 4 meciuri de acasa.

Benfica

Benfica pe de alta parte nu e asa de buna in deplasare, avand 2 victorii si 5 infrangeri in ultimele 7 meciuri din deplasare. Echipa a jucat saptamana asta in Champions League, unde a invins cu greu pe Lyon desi echipa portugheza a condus cu 4-0, scorul final fiind 4-3. Ultimele 14 intalniri dintre Porto si Benfica s-au terminat cu 10 victorii, 3 egaluri si doar o infrangere pentru Porto. Daca Porto invinge astazi diferenta dintre ei si ocupanta locului 2 ( Benfica) devine de 10 puncte.

Jucatori de urmarit: F.C Porto: Hulk
                                  Benfica: Fabio Coentrao

*Meciul este in aceasta seara de la 22:15 pe DolceSport.

4 comentarii:

Pavel spunea...

Televizat în România?

DrogBa spunea...

@Pavel da...e la Dolce Sport.

Pavel spunea...

Mulțam! Nu-l prind. O săoptez pentru Real-Atletico :)

DrogBa spunea...

@Pavel oricand ai netu la-ndemana :D.