duminică, 28 noiembrie 2010

Steaua 2-2 CFR Cluj

Ardelenii au inceput meciul din Ghencea cu gandul clar de a se intoarce cu un rezultat pozitiv in Gruia dupa meciul de la Basel si au pus presiune in preajma careului advers inca din start. Iar dupa numai 10 minute clujenii au deschis scorul. Hora a patruns frumos pe dreapta in careu, l-a fentat pe Latovlevici si a pasat in centru la Culio, al carui sut din prima l-a lasat fara sanse pe Tatarusanu.

Stelistii au reactionat rapid si au declansat asediul in careul lui Nuno Claro, elevii lui Lacatus ajungand tot mai amenintator la poarta acestuia. Iar dupa un sfert de ora de dominare, Pantelis Kapetanos a obtinut un penalty, in urma unui fault al portarului campioanei. Bogdan Stancu a sutat de la 11 metri in dreapta, Claro a sarit in partea opusa si echilibrul s-a restabilit pe tabela.

Din acel moment s-a echilibrat si jocul. Ambele echipe si-au creat faze de poarta, mai intai Traore ratand pentru CFR, pentru ca apoi, in finalul primei reprize, Stancu si Surdu sa fie aproape de a marca, insa sutul celui din urma a fost parat excelent de Claro.

Steaua a iesit mai concentrata de la vestiare si la 5 minute de la startul reprizei secunde, Bogdan Stancu a reusit dubla, in urma unei faze superbe a ros-albastrilor. Tanase a pasat lung din banda stanga pentru Surdu, acesta a trimis de la bara a doua in centru la Stancu, iar golgheterul Stelei l-a invins pentru a doua oara pe Claro cu un sut puternic.

Trupa lui Lacatus putea sa-si majoreze avantajul pe tabela in minutul 58, cand acelasi Bogdan Stancu a fost gasit complet singur in careul advers, insa, in loc sa trateze faza cu calm si sa-si aseze mingea, a preferat sa traga din prima si l-a luat la tinta pe portarul clujenilor. La cateva minute distanta, Kapetanos si Surdu au ratat alte doua mari sanse ale stelistilor de a se desprinde.

Spre finalul meciului, ros-albastrii s-au retras tot mai mult in propria jumatate, permitandu-le ardelenilor sa atace tot mai mult, dar nu si mai periculos, Tatarusanu neavand emotii mari la atacurile oaspetilor. Mai periculosi s-au aratat tot stelistii, in minutul 81 Stancu ratand incredibil din careul mic al clujenilor. Atacantul a incercat inexplicabil sa preia mingea din pasa lui Tanase de pe stanga, in loc sa suteze, si mingea i-a sarit din picior pe langa poarta.

La faza imediat urmatoare, clujenii au urcat in viteza pe contraatac, Culio a primit in stanga de unde a centrat excelent pentru Peralta, iar acesta a marcat cu un sut din alergare. Tatarusanu a atins mingea, dar nu a reusit s-o indeparteze de pe cadrul portii.

Ultimele minute ale intalnirii au fost incendiare la ambele porti. Kapetanos si Bilasco, pentru Steaua, si Bastos si Traore, pentru CFR au stat la baza unor mari ocazii de a inscrie golul victoriei pentru una dintre cele doua echipe.


2 comentarii:

Marian ŞANIA spunea...

@BeniOno: Blogul Fotbal pe banda rulanta s-a mutat pe un domeniu propriu, http://www.fotbal123.com. Te rog sa modifici linkul in blogroll-ul tau. Multumesc, Marian.

steroids online spunea...

Un rezultat f bun!