miercuri, 29 aprilie 2009

NHL Play-Off ... Sferturi

227px-2009_stanley_cup_playoffs_svg.png


Seara trecuta s-au jucat ultimele 2 meciuri din sferturile conferintelor. Ambele in Conferinta de Est, cea mai echilibrata pana acum, in care 2 infruntari au avut nevoie de 7 jocuri pentru a stabili cine merge mai departe.
Astfel, in Prudential Center din New Jersey, Carolina Huricanes a invins cu 4-3 echipa gazda, New Jersey Devils, iar in celalalt meci Washinghton Capitals au invins pe New York Rangers cu 2-1.

Iata si tabloul complet al sferturilor :
Conferinta de Est:

Boston Bruins - Montreal Canadiens 4-0
Bruins au intrat in play-off dupa ce au terminat sezonul regulat cu cel mai mare numar de puncte din Conferinta de Est, 116. de cealalta parte Canadiens s-au calificat de pe locul 8, cu 93 de puncte, la egalitate cu Forida Panthers, insa cu avantaj in rezultatele directe, 6 puncte fata de 3.
Cel mai echilibrat meci a fost primul cand la 2-2, Boston a inscris in superioritate, apoi majorand scorul in ultimele minute cand canadienii au scos portarul. In meciul 2, Bruins a inscris 3 goluri in superioritate, meciul terminanadus-e cu scorul de 5-1. Jocul 3 a semanat cu primul, cand la 2-2, Boston a inscris ducand scorul la 4-2. Boston a dominat apoi meciul 4 impunandu-se cu 4-1 si castigand seria cu 4-0 la general.

Pittsburg Penguins - Philadelphia Flyers 4-2
Ambele echipe s-au calificat in play-off cu acelasi numar de puncte, 99, insa despartite de numarul total de victorii (45 la 44).
Pittsburg a castigat seria in 6 meciuri. Echipa lui Sidney Crosby si Evgheni Malkin a profitat de avantajul terenului propriu, castigand primele 2 meciuri 4-1 si 3-2 (in prelungiri). In meciul 3, Flyers au castigat cu 6-3, insa in jocul 4 Penguins au anulat acesta victorie, castigand cu 3-1. Philadelphia reduce din diferenta printr-o victorie cu 3-0, insa in meciul 6 Pittsburgh invinge cu 5-3, castigand si seria cu 4-2.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4-3
Devils au intrat in play-off de pe locul 3, fiind castigatoarea Diviziei Atlantic cu 106 puncte iar Huricanes au terminat pe 6 in sezonul regulat, cu 97 de puncte.
Dupa primele 2 partide scorul era egal 1-1, Devils castigand primul meci cu 4-1 si pierzand meciul 2 in prelungiri cu 2-1. Meciul 3 are nevoie din nou de over-time, de aceasta data Devils i-si i-a revansa, castigand cu 3-2. Carolina egaleaza in meciul 4 printr-o victorie cu 4-3, insa cedeaza in meciul 5, pierzand cu 1-0, iar celor din New Jersey le mai trebuia o victorie pentru a merge mai departe. Hurricanes egaleaza situatia printr-o victorie cu 4-0 pe propriul teren si merg in New Jersey pentru meciul decisiv. In meciul 7, dupa primele 2 reprize, Devils conduc cu 3-2, dar Jokinen si Staal intorc rezultatul pentru Carolina, care castiga cu 4-3, scor identic cu cel general.

Washinghton Capitals - New York Rangers 4-3
Sau cel mai bun atac impotriva celei mai dure aparai. Capitals au intrat in play-off de pe locul 2, cu 108 puncte, iar Rangers au prins un loc 7 la finalul sezonului regulat.

Echipa din New York a debutat in forta castigand primele 2 meciuri cu 4-3 si 1-0, chiar in Verizon Center din Washinghton. In urmatoarele meciuri din New York scorul la intalniri se termina 1-1, cu o victorie categorica in primul meci pentru Capitals cu 4-0, dar Rangers revine in meciul urmator si castiga cu 2-1, desi Washinghton a avut 10 minute de superioritate in repriza a 3-a, dar si un portar de nebatut in fata, Henrik Lundquist. Cu scorul general de 3-1, Rangers mai avea nevoie de o victorie in urmatoarele 3 meciuri. Dar in meciul 5, Capitals au dominat clar, castigand cu 4-0, cu o bijuterie de gol marca Oveckhin, oaspetii avand doar 20 de suturi la poarta. La fel si meciul 6, in care Capitals au invins cu 5-3, dupa ce conduceau cu 5-1 dupa primele 2 reprize. Mecul decisiv s-a jucat in Verizon Center din Washighton si cu toate ca Rangers a deschis scorul, Semin si Fedorov au intors meciul in favoarea gazdelor, care s-au impus cu 2-1, castigand si seria cu 4-3.

Conferinta de Vest:

Vancouver Canucks - St. Louis Blues 4-0
Canucks au intrat in play-off de pe locul 3, cu 100 de puncte, in timp ce St. Louis nu s-a mai calificat in play-off din 2004.
Seria a fost castigata lejer de Canucks, care s-a impus atat acasa, 2-1 si 3-0, cat si in deplasare, 3-2 in ambele meciuri, terminand cu un 4-0 sec la general.

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets
Pentru Columbus acesta a fost prima calificare in play-off din istoria francizei, aceasta prinzand un loc 7 in sezonul regulat. De partea cealalta nu era decat campiona en-titre, Detroit, calificata de pe 2, campioana a Diviziei Centrale cu 112 puncte.
De departe cea mai dezechilibrata serie, Detroit castigand la peste 3 goluri primele 3 partide, 4-1, 4-0 si 4-1 din nou, doar meciul 4 fiind mai strans, scor 6-5. De remarcat si portarul celor din Detroit, Cris Osgood, care in primele 3 partide a primit 2 goluri din 78 de suturi. Cu 4-0 la general, Red Wings meerg mai departe in semifinale.

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 4-2
Ocupantele locurilor 4 si 5 din sezonul regulat si-au dat intalnire in sferturile Stanley Cup.
Se anunta o serie echilibrata si asa a fost. Dupa primele patru meciuri scorul era 2-2, fiecare echipa castigand jocurile disputate pe teren propriu, 3-2 (in prelungiri) si inca un 3-2 in meciul al 2-lea pentru Chicago, Calgary castigand cu 4-2 si 6-4 in meciurile 3 si 4, echilibrand situatia. Chicago a castigat meciul 5 jucat acasa cu 5-1 si apoi a reusit break-ul in Calgary unde a invins cu 4-1, castigand si seria cu 4-2.

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-2
San Jose intra in play-off de pe primul loc, cu cel mai bun punctaj din sezonul regulat, 117 puncte. Pe de alta parte Anaheim a prins ultimul tren care ducea spre play-off, locul 8, cu 91 de puncte, neavand un sezon prea stralucit.
Insa cum socoteala din sezonul regulat nu se potriveste cu cea din play-off, Ducks a reusit surpriza, conducand dupa primele 4 meciuri cu 3-1, prin victoriile din deplasare, 2-0 si 3-2, si cea de acasa cu 4-0, Sharks reusind doar un succes cu 4-3. In meciul 5, San Jose castiga in prelungiri cu 3-2. Cum mai avea nevoie de o victorie, Anaheim se pune pe treaba si castiga meciul 6 cu 4-1, inchizand seria la 4-2.

Ce urmeaza ?
Semifinalele, care debuteaza joi seara, Canucks vs Blackhawks. Dar iata si tabloul complet :
Conferinta de Est:
Boston Bruins vs Carolina Hurricanes
Washinghton Capitals vs Pittsburgh Penguins (abia astept duelul Crosby vs Ovechkin)
Conferinta de Vest:
Detroit Red Wings vs Anaheim Ducks (duelul ultimelor doua campioane)
Vancouver Canucks vs Chicago Blackhawks

Niciun comentariu: