luni, 20 aprilie 2009

Rafa el rey de Monte Carlo



Rafa e cel mai bun jucator din lume la ora actuala .Acest lucru nu il contesta nimeni , nici chiar adversarii sai care ii recunosc superioritatea.

Aseara in finala de la Monte Carlo , Rafa a reusit dupa dupa un meci neasteptat de echilibrat si spectaculos impotriva lui Novak Djokovic sa castige pentru a 5 a oara in cariera dar si consecutiv trofeul din principat.

Rafa pornea clar favorit in finala , avand o cota de 1,05 la victorie la cele mai multe din casele de pariuri.Mie mi s-a parut o cota incredibila pentru o finala , insa ea era data de dominatia lui Rafa pe aceasta suprafata.Insa totusi nu mi se pare corect o astfel de cota cand joci cu un jucator din top 5 ATP si acest lucru s-a dovedit.

Novak a jucat foarte bine de-alungul turneului reusind o evolutie peste asteptari pe zgura , saptamana incununata cu aceasta finala .A jucat foartebine in finala timp de doua seturi , insa valoarea si experienta superioara a spaniolului si-a spus cuvantul .

Cheia jocului a fost jocul agresiv a lui Novak care a stiut cum sa contracareze loviturile lui Rafa .De asemenea un avantaj pentru sarb a fost serviciul slab a lui Rafa .Chiar Rafa a declarat dupa meci ca trebuie sa isi imbunatateasca serviciul pentru ca jocul sau sa nu aiba suferit de pe urma acestui aspect foarte important in tenisul actual.

Rafa a reusit insa dupa aproape 3 ore de joc sa castige scor 6-3 2-6 6-1 .Un meci spectaculos, entuziasmant , cu mai multe gameuri care au durat intre 7-10 minute fiecare la finalul caruia Rafa a reusit sa scrie din nou istorie pentru tenisul masculin .

Niciun comentariu: