duminică, 19 aprilie 2009

Peace Cup 2009

Peace Cup este o competitie organizata de Peace Football Foundation o data la 2 ani la care participa pe baza unei invitatii diferite cluburi de pe continente diferite.Prima editie s-a desfasurat in Coreea de Sud in anul 2003 si a fost castigata de PSV Eindhoven.Echipa care castiga Peace Cup castiga si 2 milioane de dolari.

Echipele care au castigat Peace Cup: PSV Eindhoven(2003);Tottenham Hotspur(2005) si Olympique Lyonnais(2007);

In 2006 s-a creat si Peace Queen Cup care este Peace Cup insa pentru fotbal feminin.La aceasta competitie participa 8 echipe nationale de pe 5 continente diferite.Prima editie a fost castigata de USA.

In acest an Peace Cup se va tine in Spania, orasele gazda urmand a fi Sevilla, Málaga, Jerez si Huelva.Echipele care participa anul acesta sunt:Olympique Lyonnais,Real Madrid,Sevilla, Quito,Juventus,F.C. Porto,Aston Villa,Fenerbahce,Celtic,Seongnam,Malaga,Al-Ittihad.Peace Cup 2009 va incepe in 24 iulie,primul meci se va disputa intre Sevilla si Juventus.

Grupele Peace Cup din acest an sunt:
GrupaA:Juventus,Sevilla,Seongnam Ilhwa
GrupaB:Real Madrid, Al Ittihad, Liga de Quito
GrupaC:Malaga, Aston Villa, Celtic
GrupaD:Lyon, Fenerbahce, Porto
Scurt istoric al competitiei:
Prima editie a fost castigata de PSV Eindhoven care a invins in finala pe Olympique Lyon cu scorul de 1-0 ,singurul gol fiind inscris de Mark Van Bommel.



Doi ani mai tarziu in 2005 a venit randul englezilor de la Tottenham Hotspur sa castige Peace Cup dupa o finala nebuna castigata cu scorul de 3-1 in fata celor de la Olympique Lyon in fata a 40.000 de spectatori.



In 2007 dupa 2 finale pierdute a venit si randul celor de la Lyon sa castige Peace Cup dupa ce i-a batut in finala pe Bolton Wanderers cu scorul de 1-0.


Niciun comentariu: