joi, 30 aprilie 2009

Fotbalul=Ceva Special

Pe langa scandaluri si certuri sefii din Liga1 cat si din alte campionate ar trebui sa isi dea seama ca fotbalul inseamna mai mult decat o afacere.Fotbalul este ceva special ......ceva ce nu prea se poate exprima in cuvinte iar de aceea voi posta urmatorul video:

Dynamo Kiev-Sakhtar Donetsk 1-1 Lucescu spera la finala!!!

In prima semifinala a ultimei editii de cupa UEFA,s-au intalnit cele doua mari rivale ale campionatului ucrainean de fotbal,Dynamo respectiv Sakhtar,meci disputat la Kiev.Mircea Lucescu declara inaintea acestui meci ca daca vor marca in aceasta deplasare sansele lor de a se califica se vor mari considerabil.

Meciul a inceput foarte prost pentru echipa lui Lucescu,care se vedea condusa inca din minutul 22,autogol marcat de Chigrinski.Gazdele au presat in continuare sperand sa dubleze avantajul insa apararea oaspetilor a rezistat.In repriza secunda Sakhtar a intrat mult mai motivata pe teren si incet dar sigur a prealuat controlul jocului.In minutul 68 Fernandinho restabileste egalitatea.Oaspetii au presat in continuare insa nu au izbutit sa mai marcheze.Scor final 1-1,remiza care ii face favoriti la calificarea in finala pe elevii lui Lucescu.

Autogolul lui Chigrinski

Un singur gol marcat in semifinalele Champions League

Barcelona-Chelsea 0-0-----Londonezii au obtinut egalul dorit-----

Atmosfera a fost fantastica pe Camp Nou unde peste 90.000 de suporteri si-au sustinut favoritii contra meciului cu Chelsea.Guardiola a avut dreptate cand a declarat faptul ca o sa fie un meci inchis si ca returul din Londra va fi decisiv.Echipa lui Hiddink a jucat foarte prundent,a practicat un joc inchis precum o echipa italieneasca.Messi a incercat in repetate randuri sa treaca de apararea “albastrilor” insa nu a parut in cea mai buna forma a sa.Daniel Alves,Iniesta sau Xavi au trimis repetat suturi foarte puternice insa de la mare distanta.Drogba rateaza o imensa ocazie de a marca in prima repriza,insa Valdez s-a dovedit providential aparand in doua randuri si salvadu-si echipa de la primirea unui gol.In repriza secunda Marquez s-a accidentat grav la genunchiul stang si va rata restul sezonului.Scorul final este 0-0,insa este un rezultat foarte periculos pentru Chelsea,in conditiile in care Barca nu are nevoie decat de un gol pentru a transa meciul.Intre timp pentru catalani urmeaza “El Clasico”,in care trebuie sa castige cu “galacticii” pentru a fi siguri de titlu in acest sezon.

Manchester United-Arsenal 1-0-----O’Shea aduce victoria pentru United

Manchester pornea favorita la castigarea acestui meci,mai ales ca jucau acasa.Arsenal a avut numeroase probleme legate de lotul echipei multi jucatori fiind accidentati:Van Persia,Rosicky,Clichy sau Gallas.Wenger nu a putut sa conteze nici pe “tunarul momentului” Arshavin,acesta neavand dreptul sa joace pentru londonezi.O’Shea marcheaza in minutul 17 dupa o centrare deviata de catre Silvestre,un fost jucator al lui Manchester”.Apoi Tevez,Rooney si Ronaldo au avut ocazii foarte mari de a marca,insa Almunia a aparat excelent,fiind omul meciului pentru Arsenal.Scor final 1-0 pentru Manchester,care inca nu poate rasufla usurata in conditiile in care returul se va juca pe Emirates.


miercuri, 29 aprilie 2009

NHL Play-Off ... Sferturi

227px-2009_stanley_cup_playoffs_svg.png


Seara trecuta s-au jucat ultimele 2 meciuri din sferturile conferintelor. Ambele in Conferinta de Est, cea mai echilibrata pana acum, in care 2 infruntari au avut nevoie de 7 jocuri pentru a stabili cine merge mai departe.
Astfel, in Prudential Center din New Jersey, Carolina Huricanes a invins cu 4-3 echipa gazda, New Jersey Devils, iar in celalalt meci Washinghton Capitals au invins pe New York Rangers cu 2-1.

Iata si tabloul complet al sferturilor :
Conferinta de Est:

Boston Bruins - Montreal Canadiens 4-0
Bruins au intrat in play-off dupa ce au terminat sezonul regulat cu cel mai mare numar de puncte din Conferinta de Est, 116. de cealalta parte Canadiens s-au calificat de pe locul 8, cu 93 de puncte, la egalitate cu Forida Panthers, insa cu avantaj in rezultatele directe, 6 puncte fata de 3.
Cel mai echilibrat meci a fost primul cand la 2-2, Boston a inscris in superioritate, apoi majorand scorul in ultimele minute cand canadienii au scos portarul. In meciul 2, Bruins a inscris 3 goluri in superioritate, meciul terminanadus-e cu scorul de 5-1. Jocul 3 a semanat cu primul, cand la 2-2, Boston a inscris ducand scorul la 4-2. Boston a dominat apoi meciul 4 impunandu-se cu 4-1 si castigand seria cu 4-0 la general.

Pittsburg Penguins - Philadelphia Flyers 4-2
Ambele echipe s-au calificat in play-off cu acelasi numar de puncte, 99, insa despartite de numarul total de victorii (45 la 44).
Pittsburg a castigat seria in 6 meciuri. Echipa lui Sidney Crosby si Evgheni Malkin a profitat de avantajul terenului propriu, castigand primele 2 meciuri 4-1 si 3-2 (in prelungiri). In meciul 3, Flyers au castigat cu 6-3, insa in jocul 4 Penguins au anulat acesta victorie, castigand cu 3-1. Philadelphia reduce din diferenta printr-o victorie cu 3-0, insa in meciul 6 Pittsburgh invinge cu 5-3, castigand si seria cu 4-2.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4-3
Devils au intrat in play-off de pe locul 3, fiind castigatoarea Diviziei Atlantic cu 106 puncte iar Huricanes au terminat pe 6 in sezonul regulat, cu 97 de puncte.
Dupa primele 2 partide scorul era egal 1-1, Devils castigand primul meci cu 4-1 si pierzand meciul 2 in prelungiri cu 2-1. Meciul 3 are nevoie din nou de over-time, de aceasta data Devils i-si i-a revansa, castigand cu 3-2. Carolina egaleaza in meciul 4 printr-o victorie cu 4-3, insa cedeaza in meciul 5, pierzand cu 1-0, iar celor din New Jersey le mai trebuia o victorie pentru a merge mai departe. Hurricanes egaleaza situatia printr-o victorie cu 4-0 pe propriul teren si merg in New Jersey pentru meciul decisiv. In meciul 7, dupa primele 2 reprize, Devils conduc cu 3-2, dar Jokinen si Staal intorc rezultatul pentru Carolina, care castiga cu 4-3, scor identic cu cel general.

Washinghton Capitals - New York Rangers 4-3
Sau cel mai bun atac impotriva celei mai dure aparai. Capitals au intrat in play-off de pe locul 2, cu 108 puncte, iar Rangers au prins un loc 7 la finalul sezonului regulat.

Echipa din New York a debutat in forta castigand primele 2 meciuri cu 4-3 si 1-0, chiar in Verizon Center din Washinghton. In urmatoarele meciuri din New York scorul la intalniri se termina 1-1, cu o victorie categorica in primul meci pentru Capitals cu 4-0, dar Rangers revine in meciul urmator si castiga cu 2-1, desi Washinghton a avut 10 minute de superioritate in repriza a 3-a, dar si un portar de nebatut in fata, Henrik Lundquist. Cu scorul general de 3-1, Rangers mai avea nevoie de o victorie in urmatoarele 3 meciuri. Dar in meciul 5, Capitals au dominat clar, castigand cu 4-0, cu o bijuterie de gol marca Oveckhin, oaspetii avand doar 20 de suturi la poarta. La fel si meciul 6, in care Capitals au invins cu 5-3, dupa ce conduceau cu 5-1 dupa primele 2 reprize. Mecul decisiv s-a jucat in Verizon Center din Washighton si cu toate ca Rangers a deschis scorul, Semin si Fedorov au intors meciul in favoarea gazdelor, care s-au impus cu 2-1, castigand si seria cu 4-3.

Conferinta de Vest:

Vancouver Canucks - St. Louis Blues 4-0
Canucks au intrat in play-off de pe locul 3, cu 100 de puncte, in timp ce St. Louis nu s-a mai calificat in play-off din 2004.
Seria a fost castigata lejer de Canucks, care s-a impus atat acasa, 2-1 si 3-0, cat si in deplasare, 3-2 in ambele meciuri, terminand cu un 4-0 sec la general.

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets
Pentru Columbus acesta a fost prima calificare in play-off din istoria francizei, aceasta prinzand un loc 7 in sezonul regulat. De partea cealalta nu era decat campiona en-titre, Detroit, calificata de pe 2, campioana a Diviziei Centrale cu 112 puncte.
De departe cea mai dezechilibrata serie, Detroit castigand la peste 3 goluri primele 3 partide, 4-1, 4-0 si 4-1 din nou, doar meciul 4 fiind mai strans, scor 6-5. De remarcat si portarul celor din Detroit, Cris Osgood, care in primele 3 partide a primit 2 goluri din 78 de suturi. Cu 4-0 la general, Red Wings meerg mai departe in semifinale.

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 4-2
Ocupantele locurilor 4 si 5 din sezonul regulat si-au dat intalnire in sferturile Stanley Cup.
Se anunta o serie echilibrata si asa a fost. Dupa primele patru meciuri scorul era 2-2, fiecare echipa castigand jocurile disputate pe teren propriu, 3-2 (in prelungiri) si inca un 3-2 in meciul al 2-lea pentru Chicago, Calgary castigand cu 4-2 si 6-4 in meciurile 3 si 4, echilibrand situatia. Chicago a castigat meciul 5 jucat acasa cu 5-1 si apoi a reusit break-ul in Calgary unde a invins cu 4-1, castigand si seria cu 4-2.

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-2
San Jose intra in play-off de pe primul loc, cu cel mai bun punctaj din sezonul regulat, 117 puncte. Pe de alta parte Anaheim a prins ultimul tren care ducea spre play-off, locul 8, cu 91 de puncte, neavand un sezon prea stralucit.
Insa cum socoteala din sezonul regulat nu se potriveste cu cea din play-off, Ducks a reusit surpriza, conducand dupa primele 4 meciuri cu 3-1, prin victoriile din deplasare, 2-0 si 3-2, si cea de acasa cu 4-0, Sharks reusind doar un succes cu 4-3. In meciul 5, San Jose castiga in prelungiri cu 3-2. Cum mai avea nevoie de o victorie, Anaheim se pune pe treaba si castiga meciul 6 cu 4-1, inchizand seria la 4-2.

Ce urmeaza ?
Semifinalele, care debuteaza joi seara, Canucks vs Blackhawks. Dar iata si tabloul complet :
Conferinta de Est:
Boston Bruins vs Carolina Hurricanes
Washinghton Capitals vs Pittsburgh Penguins (abia astept duelul Crosby vs Ovechkin)
Conferinta de Vest:
Detroit Red Wings vs Anaheim Ducks (duelul ultimelor doua campioane)
Vancouver Canucks vs Chicago Blackhawks

Dupa 12 ani........Dinamo-Poli 1-4

Aseara s-a disputat Dinamo-Poli,un derby pentru cei mai multi dintre fanii echipei timisoarene.Deoarece unii fanii ai echipei Dinamo au afisat bannere rasiste in meciul cu Rapid,meciul s-a jucat fara spectatori.Inca o nedreptate in Romania au spus unii insa eu sunt de parere ca faptul ca nici macar galeria Timisoareana nu a putut sa vada meciul din tribune a fost pur si simplu un furt pe fata realizat de FRF in frunte cu Mircea Sandu care inca o data a demonstrat cat de mult o iubeste el pe Poli.In Timisoara autoritatile au montat un ecran mare in Piata Unirii pe care fanii au putut vedea o victorie a Politehnici dupa 12 ani in fata echipei Dinamo Bucuresti.
FC Timisoara a spulberat-o pe Dinamo Bucuresti, invingand-o cu 4-1, in semifinalele Cupei Romaniei Timisoreana, intr-un joc disputat fara spectatori, la Cluj. Echipa noastra ajunge din nou in finala Cupei Romaniei dupa doi ani.
Nu voi vorbi foarte mult despre goluri insa voi vorbi despre jocul facut de Poli Timisoara.Golurile au fost inscrise de Magera(min25),Abiodun(60),Ad.Cristea(72),G.Bucur(82),Nibombe(86) insa spectacolul a fost "la greu".Bucur(capitan) s-a distrat cu apararea dinamovistilor iar Magera a aratat ca chiar si dupa plecarea lui Uhrin poate juca fotbal.Nibombe a aratat destul de sigur in apararea lui Poli insa la mingile usoare pe jos a gresit destul de mult.Cisovsky a avut un rol foarte important in echipa,el fiind inlocuitorul lui Alexa la mijlocul terenului.
Dupa sfarsitul meciului Poli a salutat galeria adica pe Dan Alexa care a fost prezent la meci doar ca spectator el fiind accidentat.Fanii din piata unirii au dat drumul la bucuria unui meci in care jucatorii lui Poli au jucat pentru fanii Politehnici care asteptau aceasta victorie din 1997.
Omul meciului ales de presa a fost Gigel Bucur.Iata ce a declarat acesta la intoarcerea de la Cluj:

Si acum la sfarsit niste mesaje luate de pe violamania:

"Bravoooo Duracel, esti o perla pt Timisoara"-Mesaj pentru G.Bucur

"Ce mai poate fi spus: va multumim si va iubim !!! bravo baieti !!!

"Succesul a fost 10% inspiratie si 90% transpiratie"

"Sambata ar trebui sa umplem stadionul si sa-i felicitam pe baieti pentru super victoria cu dinamo, bravo POLI TIMISOARA"

McLaren scapa usor

In urma audierii grupului McLaren Mercedes de la Paris,desfasurat astazi29 aprilie,consiliul automobilistic a decis sa nu recurga la sanctiuni financiare ci doar sa dea un ultim avertisment grupului anglo-german.Insa la urmatoarea greseala cei de la FIA au anuntat ca va pedepsi drastic echipa lui Hamilton,nu numai financiar ci chiar si depunctare in clasamentul constructorilor.Datele ar fi stat altfel daca Ron Dennis nu ar fi demisionat de la sefia lui McLaren,el fiind principalul vinovat in evenimentul in care Hamilton a fost implicat la Marele Circuit al Australiei.Astfel cei de la McLaren scapa de o amenda care ar fi fost destul de mare.Acum ca apele nu mai sunt tulburi,grupul anglo-german spera in evolutii cat mai bune ale pilotilor sai.Urmatoarea etapa de campionat mondial va avea loc pe 10 mai pe circuitul din Barcelona,Spania.

Mercedes OUT din Formula 1?

In presa sportiva germana se zvoneste din ce in ce mai mult despre o eventuala retragere a constructorului german Mercedes din diverse motive,dupa cum afirma patronul nemtilor,Dieter Zetsche.Principalul motiv se pare a fi desele conflicte ale grupului McLaren-Mercedes cu Federatia Internationala de Automobilism,mai ales ca cei de la McLaren se asteapta la o pedeapsa destul de mare in cazul in care sunt implicati(sefii echipei i-au spus lui Hamilton sa depaseasca urmatorul adversar desi pe pista era safety-car-ul).Acest eveniment s-a petrecut la prima etapa de campionat mondial,la Australia moment in care FIA l-a descalificat pe Hamilton,desi vina nu era a sa ci a liderilor grupului anglo-german.

Consiliul mondial al automobilismului ii va audia pe cei de la McLaren pe data de 29 aprilie la Paris.Parcursul lor dupa 4 etape este mai mult decat modest la constructori fiind abia pe locul 4 cu 13 puncte.Pilotii echipei nici ei nu stau mai bine la puncte:Hamilton este abia pe locul 7 cu 9 puncte,iar Heikki Kovalainen pe locul 10 cu 4 puncte.

luni, 27 aprilie 2009

Primera Division-Etapa 33

Etapa cu numarul 33 din prima liga spaniola a gazduit doua meci foarte interesante,derby-uri ale fotbalului spaniol.Valencia a trebuit sa infrunta acasa pe Barcelona,in timp ce Sevilla a trebuit sa infrunte Real Madrid.Cu doar 4 etape inainte de finalul campionatului Barcelona ramane principala favorita la titlu insa urmeaza “El Clasico”,in care daca “albii” castiga atunci pot recupera diferenta fata de catalani.


Valencia-Barcelona 2-2 Show total pe Mestalla!!!


Valencia a avut de infruntat un adversar foarte puternic,ocupanta primei pozitii in clasament,Barcelona.Messi deschide scorul in minutul 24 insa Maduro si Hernandez inscriu fiecare cate un gol si Valencia intra la pauza cu un avantaj minim scor 2-1.Repriza secunda gazdele au incercat sa forteze si sa inscrie un al treilea gol care sa le asigure victoria.Insa catalanii egaleaza prin Henry in minutul 86 si salveaza un punct pentru Barcelona care ramane pe primul loc.


Getafe-Villareal 1-2 Getafe la doar 2 puncte de primul loc retrogradabil

Echipa lui Contra a avut de disputat un meci cu un Villareal in forma,echipa ce inca spera sa prinda un loc de Champions League.Meciul a fost unul tensionat cu un eliminat de fiecare parte:Rafa la gazde si Angel la oaspeti.Pentru Getafe a marcat Moral in minutul 82 din penalty.La Villareal Capdevilla a inscris in minutul 16 si Llorente in minutul 43.


Recreativo Huelva-Mallorca 2-4 Meci plin de cartonase la Huelva

Recreativo avea nevoie disperata de o victorie contra celor din Mallorca.Insa oaspetii au fost cei care au dictat tonul meciului si la sfarsit au castigat meritat,intr-un meci cu foarte multe cartonase galbene.Pentru gazde au punctat Sisi si Camunas,iar pentru oaspeti Marin,Arango,Castro si Keita.Numai in acest meci au fost acordate 10 cartonase galbene,Castro fiind eliminat pentru 2 “galbene” primite.


Sevilla-Real Madrid 2-4 Madrilenii inca spera la titlu!!!

Juande Ramos se reintorcea la Sevilla,insa in postura de antrenor al lui Real.Echipa sa trebuia sa castige pentru a profita de pasul gresit facut de Barcelona la Valencia,unde catalanii au remizat,scor 2-2.Renato a deschis scorul in minutul 17,apoi Raul a marcat un hat-trick.Capel inscrie golul doi al andaluzilor,insa pe final Marcelo inchide tabele la 4-2 pentru Real Madrid care inca spera la titlu de campioana,mai ales ca urmeaza etapa viitoare “EL CLASICO”.


Celelalte rezultate:


Malaga-Deportivo La Coruna 1-1(Luque min 32/Sergio min 50)


Almeria-Numancia 2-1(Uche min 6,Soriano min 42/Goiria min 81)


Athletic Bilbao-Racing Santander 2-1(Llorente min 17,Lopez min 41/Pinillos min 56).

In acest meci au fost 5 eliminati Yeste,Orbaiz la gazde,Marcano,Pinillis si Pereira la oaspeti.16 CARTONASE GALBENE si un cartonas rosu direct primit de Orbaiz,in total 17 cartonase intr-un singur meci!!!.


Espanyol-Betis Sevilla 2-0(Garcia min 4,Martinez min 83)


Valladolid-Osasuna 0-0


Atletico Madrid-Sporting Gijon 3-1(Forlan min 27,Simao min 41,Aguero min 46/Bilic min 47)


TOP 5 Primera Division dupa etapa 33:

1.Barcelona---82 pct

2.Real Madrid---78 pct

3.Sevilla---57 pct

4.Valencia ---56 pct

5.Villarreal---55 pct

duminică, 26 aprilie 2009

Button castiga in Bahrain si spera la titlu de campion in acest sezon

Cursa de la Bahrain a fost din nou una spectaculoasa ,o cursa in care Brawn GP a castigat din nou prin Jenson Button.Desi Trulli a pornit din pole position acesta a terminat cursa pe podium,insa doar pe locul 3.Pustiul lui Red Bull,Vettel a confirmat forma buna in care se afla terminand pe locul 2.Hamilton a facut o cursa relativ buna insa locul 4 nu i-a convenit britanicului care declara surprinzator ca se gandeste la retragere daca va continua in acest ritm.Cei de la Ferrari in sfarsit au terminat in puncte cursa,insa locul 6 este poate fi considerat unul modest pentru un fost campion mondial ca Kimi Raikkonen.Fernando Alonso nici el nu pare sa treaca de pasa proasta prin care trece,terminand cursa de astazi pe ultimul loc in puncte,si anume pe locul 8.De asemenea Kubica nu pare deloc in apele sale,ca si Massa,ambii piloti neavand nici macar un punct pana acum.


Dupa cele 57 de tururi ierarhia a fost astfel:

1.J.Button---Brawn

2.S.Vettel-Red Bull

3.J.Trulli-Toyota

4.L.Hamilton-McLaren

5.R.Barrichello-Brawn

6.K.Raikkonen-Ferrari

7.T.Glock---Toyota

8.F.Alonso---Renault

9.N.Rosberg---Williams

10.N.Piquet Jr.---Renault

11.M.Weber---Red Bull

12.H.Kovalainen-McLaren

13.S.Bourdais---Toro Rosso

14.F.Massa---Ferrari

15.G.Fisichella-Force India

16.A.Sutil---Force India

17.S.Buemi---Toro Rosso

18.R.Kubica---BMW Sauber

19.N.Heinfeld---BMW Sauber

20.K.Nakajima(retras)---Williams


Clasamentul pilotilor dupa 4 etape:

1.J.Button---31 pct

2.R.Barichello---19 pct

3.S.Vettel---18 pct

4.J.Trulli---14.5 pct

5.T.Glock---12 pct

6.M.Weber---9.5 pct

7.L.Hamilton---9 pct

8.F.Alonso---5 pct

9.N.Heinfeld--- 4 pct

10.H.Kovalainen---4 pct

11.N.Rosberg---3.5 pct

12.K.Raikkonen---3 pct

13.S.Buemi---3 pct

14.S.Bourdais---1 pct

15-20.Massa,Kubica,Nakajima,Piquet Junior,Fisichella nu au strans niciun punct pana acum.

Bundesliga-Etapa 29

Etapa cu numarul 29 din prima liga germana de fotbal a gazduit doua derby-uri si anume cele dintre Bayern Munchen si Schalke 04,respectiv Borussia Dortmund-Hamburg SV.Insa marile surprize ale etapei au fost infrangerile pe teren propriu a lui Leverkusen in fata lui Karlsruhe,respectiv infrangerea din deplasarea de la Cottbus a lui Wolfsburg.


Hoffenheim-Hertha Berlin 0-1 Hertha inca spera la titlu

Echipa berlineza a avut un meci dificil in deplasarea de la Hoffenheim,o echipa care dupa startul fabulos de sezon a ajuns la mijlocul clasamentului.Singurul gol al meciului a fost marcat in minutul 41 de catre Ebert,gol ce a adus o victorie vitala echipei lui Max Nicu in lupta pentru titlu.Hertha urca pe locul 2 in timp ce Hoffenheim ramane pe locul 8.


Bayer Leverkusen-Karlsruhe 0-1 Ultima clasata invinge la Leverkusen!!!

Cei din Leverkusen sperau sa profite de pasul gresit facut de Hoffenheim,sa invinga pe Karlsruhe si sa urce pe locul 8.Insa oaspetii au jucat neasteptat de bine si au reusit sa invinga prin golul din minutul 70,gol marcat de Langkamp.Scor final 0-1 pentru Karlsruhe care ramane pe ultimul loc in clasament,insa cu speranta ca va reusi in extremis sa evite retrogradarea.


Bayern Munchen-Schalke 04 0-1 Derby cu scandal castigat de Schalke!!!

Bayern Munchen trebuia neaparat sa invinga ca sa se mentina in apropierea liderului Wolfsburg,insa au avut de infruntat o echipa puternica si anume pe Schalke 04.In minutul 21 Altintop inscrie pentru Schalke unicul gol al meciului.Totusi meciul a fost unul tensionat cu doua eliminari de fiecare parte:Jones la oaspeti,respectiv Ribery la gazde,ambii eliminati pentru al doilea cartonas galben primit.Bayern pierde 3 puncte pretioase in lupta pentru titlu in timp ce Schalke inca spera la o calificare in Europa League.


Borussia Dortmund-Hamburg 2-0 Gazdele se impun usor.

Un alt meci interesant a fost cel dintre Dortmund si Hamburg.Oaspetii vroiau o eventuala victorie pentru a-i egala pe cei de la Wolfsburg,gazdele pentru a spera in continuare la o participare in Europa League.Cei care au dominat au fost cei din Dortmund.Apararea lor a facut fata cu brio in fata cuplului croat Petric-Olic.Kehl a inscris in prima repriza in minutul 32,iar pe finalul meciului Frei a inchis tabela la 2-0 pentru gazde.HSV coboara pe 5 insa inca spera la primul loc in clasament.


Hannover-Cologne 2-1 Andreasen aduce victoria gazdelor.

Acesta a fost un meci intre doua vecine de clasament,ambele echipe fiind in jumatatea a II-a a clasamentului.”Dubla” lui Andreasen a adus victoria celor de la Hannover care se indeparteaza de zona retrogradabila a clasamentului.Pentru oaspeti Novakovic a inscris golul de onoare.


VFB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 2-0 Svabii spera la titlu!!!

Stuttgart a avut un meci facil contra celor de la Frankfurt meci in care ei au impus jocul.Cacau deschide scorul in minutul 33 iar in minutul 48 Gomez dubleaza avantajul svabilor si inchide tabela la 2-0 pentru gazde.Astfel Stuttgart se apropie la doar 3 puncte de primul loc in Bundesliga iar in acest moment obiectivul svabilor de a participa in Champions League pare unul realizabil.


Werder Bremen-VFL Bochum 3-2 Gazdele revin de la 0-2 si castiga!!!!

Werder Bremen a avut un sezon foarte slab,ocupand in prezent un loc la mijlocul clasamentului.Meciul a inceput foarte prost pentru gazde,datorita dublei lui Sestak din prima repriza(goluri in minutele 16 si 44).Insa in repriza secunda cei din Bremen isi revin si puncteaza de trei ori prin Almeida(min 54),Naldo(min 70) si Diego(min 79).Bremen ramane pe locul 10 cu aceasta victorie.


Energie Cottbus-Wolfsburg 2-0 Wolfsburg pierde lamentabil sansa de a se distanta de locul 2

Era clar inaintea acestui meci ca principala favorita la victorie era Wolfsburg,in conditiile in care echipa de pe locul 1 infrunta penultimul loc din clasamentul primei ligi germane.Golurile marcate de Rangelov si Skela au adus o victorie nesperata gazdelor care inca spera la evitarea retrogradarii.De parte cealalta este o mare dezamagire pentru elevii lui Magath care ar fi putut sa se distanteze la 5 puncte de locul 2.


Borussia Monchengladbach-Arminia Bielefeld 1-1 O remiza ce nu ajuta pe nimeni

Acest meci a fost un”derby” al retrogradarii,fiecare echipa sperand sa obtina victoria pentru a scapa din zona retrogradabila a clasamentului.Pentru gazde a marcat Matmour(min 13) iar pentru oaspeti Tesche(min 33).Scor final 1-1,un egal ce nu avantajeaza pe nici pe Monchengladbach nici pe Arminia.


TOP 5 Bundesliga dupa 29 etape:

1.Wolfsburg---57 pct

2.Hertha Berlin---55 pct

3.Bayern Munchen---54 pct

4.VFB Stuttgart---54 pct

5.Hamburg---54 pct

Vitesse Arnhem-Utrecht 6-1,scorul etapei in Eredivisie

Echipa lui Mihai Nesu,FC Utrecht,pornea favorita la castigarea meciului cu Arnhem.Prima repriza nu a fost una spectaculoasa,doar cu un gol marcat de Hofs pentru oaspeti marcat in minutul 46,in prelungirile primei reprize.Insa repriza secunda a fost una dominata categoric de oaspeti care au marcat de inca cinci ori prin Claudemir(min.61 si 62),Verbaegh(min.65),Buttner(min.84),Struijk (min.88).Golul de onoare al oaspetilor a fost marcat de catre Somers in minutul 70.

In derby-ul din Eredivie campioana Alkmaar a terminat la egalitate,scor 1-1 meciul cu Ajax Amsterdam,meci jucat pe Amsterdam Arena.Lens a marcat pentru oaspeti in minutul 23.Suarez a fost "inger si demon" pentru lancieri care din doua panalty-uri nu a inscris decat o singura data,ratand astfel ocazia unei victorii de orgoliu contra unei mari rivale.

PSV Eindhoven nu a avut probleme in deplasarea contra lui Heracles Almelo,impunandu-se cu scorul de 2-0,goluri marcate de Dzsudzsak(min.22) si Koevermans(min.76).

Celelalte rezultate au fost:

Sparta Rotterdam-De Graafschap 0-0

Roda Kerkrade-FC Volendam 1-1(Bodor min 26/Platje min 83)

NEC Nijmegen-NAC Breda 2-3(Schøne min 45 si 56/Kwakman min 45,Boukhari min 47,Luring min 90)

SC Heerenveen-FC Twente Enschede 1-1(Henrique min 77/Janssen min 90)

ADO Den Haag-Feyenoord 2-3(Derickj min 61,Knopper min80/Tomasson min 64 si 75,Makaay min 82)

FC Groningen-Willem II Tilburg 0-0

TOP 5 Eredivisie dupa etapa 32
1.AZ Alkmaar---77 pct
2.Twente---66 pct
3.Ajax Amsterdam---65 pct
4.PSV Eindhoven---61 pct
5.SC Heerenveen---59 pct

vineri, 24 aprilie 2009

FC Baia Mare, aproape promovată

FC Baia Mare, echipa-fanion a judeţului Maramureş, este în proporţie de 99 % promovată în Liga a II-a, după egalul obţinut, in-extremis, pe terenul principalei contracandidate la promovare, FC Silvania Şimleu Silvaniei.

Jucătorii formaţiei maramureşene, probabil cu gândul că o victorie ar aduce promovarea matematică a formaţiei în liga secundă, au început mai slab partida, iar gazdele au deschis scorul în chiar secunda 40 a partidei, prin Ulmeanu, care a marcat în urma unei lovituri de colţ. FC Silvania a atacat în permanenţă în prima repriză, cât şi în startul părţii secunde, însă nu a reuşit să marcheze golul desprinderii. Ba, mai mult, în minutul 79, golgheterul băimărenilor, Paul Batin, l-a presat pe căpitanul Silvaniei, Mureşan, care a trimis greşit către propriul portar, marcând în propria poartă.

În urma acestui rezultat de egalitate, FC Baia Mare continuă să păstreze şefia clasamentului la o distanţă importantă faţă de urmăritoare, având 68 de puncte, faţă de cele doar 49 ale lui CSM Sebeş, care a profitat de pasul greşit al Silvaniei şi a trecut pe locul doi. Asta înseamnă că o victorie a băimărenilor în partida de pe 1 mai, cu CSM Sebeş, ar îndeplini visul judeţului Maramureş, de a reveni cu o echipă în primele două eşaloane.

În altă ordine de idei, cealaltă echipă din judeţ care evoluează în Liga a III-a, Marmaţia Sighetu-Marmaţiei, a reuşit, după aproape şase luni, să câştige un meci, învingând cu scorul de 3-1 una din cele mai incomode echipe din serie, Bihorul Beiuş, ocupanta unui excelent loc 5. Victoria nu îi ajută însă deloc pe sigheteni, care ocupă ultima poziţie în clasament încă din tur şi nu mai au şanse de salvare.

FC Silvania Şimleu Silvaniei - FC Baia Mare 1-1 (1-0)

Au marcat : Mureşan (79' - autogol) / Ulmeanu (1').


FC Silvania : Gabor - S.Crişan (94' Schnellenperger), R.Crişan, Mureşan (cpt.), Varga, Muntean (86' Breaz), Petcuţ, Schwarzkopf , Brata, Ulmeanu (68' Puţi), Gavrilescu (54' Dănilă).

FC Baia Mare :
Bota - Colar, Hodor, Iodi, Bar, Ardelean, Bichiri (89' Berky), Iaţu (63' Ernszt), Negrea (cpt.), Barboloviciu (68' Achim), Batin.


Stadion : Măgura. Spectatori : 300. A arbitrat : Monea Dan (Cluj-Napoca).


Luţac Răzvan

joi, 23 aprilie 2009

Steaua - CFR, ex. derby de Champions League

OOO Daaaaa. A venit si "marele meci". 

Ceea ce anul trecut era considerat "derby" de Champions League, anul acesta a fost un meci intre doua echipe mediocre, situate destul de jos in clasament, avand in vedere pretentiile lor.

Pe de o parte Steaua, care a avut un sezon dezastruos, cu un patron la puscarie, un antrenor slab si jucatori pe cat de nepriceputi in ale fotbalului pe atat de indolenti.

Pe de alta parte CFR, o echipa care a schimbat in trei sferturi de campionat 4 antrenori, incercand parca sa imite modelul Becali.

Meciul a inceput destul de in forta, cu CFR napustindu-se in atac, fapt confirmat de rezultatul inregistrat pe tabela inca din minutul 9. O greseala a apararii, pe care Ogararu si-a insusit-o, cu toate ca eu cred ca o parte din vina o poarta si Goian si gata. Culio profita si inscrie. Unu zero pentru adversari. Nimic nou sub soare in curtea Stelei. (la ora aceea faceau plaja sub nocturna, cel putin pana prin minutul 15).

Mai trece ceva timp, paiele ard, si de prin minutul 15 Steaua incepe sa dea semne de viata. Incearca sa construiasca ceva, sa atace furtunos, orice, numai golul sa iasa.

Merg ei asa si POC. Toja o da in bara. Nu a comis-o ci chiar a dat in bara. Din interiorul careului a nimerit stalpul de la coltul scurt al portii aparate de Stancioiu cu un sut umpic anemic si cu ceva efect. Din pacate dezamagire mare si din faza aceea nu a iesit nimic. Doar o bara pentru a fi subiect de presa 2-3 zile.

Daca nu a comis-o Toja de ce sa nu o comita cineva. Ei bine, Lovin, care se saturase de fotbal si de pase inapoi intra cu picioarele inainte la un Culio. Bineinteles vede cartonasul rosu, meritat 100% de altfel si in minutul 42 pleaca la cabine, lasand Steaua in 10 oameni.

Sincer ma asteptam sa resimta din plin acea eliminare, totusi in repriza a doua jucatorii au intrat motivati si au reusit sa domine jocul de la un capat la celalalt.

Pam Pam ... vine minutul 53. O verticalizare. Atat. O simpla verticalizare. Ceva ce in alte meciuri ale Stelei ne-a fost interzis sa vedem. Acea verticalizare banala l-a lasat pe Dayro Moreno singur cu portarul la nici 20 de metri de poarta. A fost o faza adevarata de fotbal si in final s-a soldat cu un mult asteptat GOL.

In minutul 70, turbata de furie "Fiara" sare la gatul lui Craciunescu Jr., care nu are nimic in comun cu arbitrajul si este cu multe clase sub tatal sau si este trimis in tribune.

Suparat pe faptul ca Steaua joaca in 10 si ii domina, Panin s-a gandit ca ar fi mai bine sa fie egalitate, macar sa nu se supere unii daca iau bataie, ca ei au jucat cu un om in minus. Astfel, la o faza anonima, cand jocul era oprit, loveste balonul si il trimite in aut. Excelent motiv pentru a primi si cel de-al doilea cartonas galben, rezultand o eliminare de toata frumusetea.

Pana in finalul meciului Steaua a mai avut cateva ocazii, ratate insa cu indolenta, printre care si o bara a lui Kapetanos la un sut in forta din interiorul careului. 

Per total un meci destul de bun al Stelei, probabil cel mai bun din acest retur dar un rezultat injust avand in vedere ce s-a intamplat pe teren. Daca ne uitam totusi la celelalte meciuri din acest retur ale Stelei vom vedea ca rezultatul nu mai este asa injust si daca ar fi tras la fel in toate meciurile acum ar fi fost pe o pozitie fruntasa, ocupand un loc de care suporterilor sa nu le fie rusine si sa nu mai aibe motiv sa ii injure la toate meciurile.

CFR un nou joc slab, continuand parca seria jocurilor slabe de la plecarea lui Andone. Doar intamplarea face sa mai faca vreun joc bun sau valoarea unor jucatori care reusesc sa inscrie si sa adune puncte. Nu stiu de ce dar planul lui Muresan privind constructia CFR-ului nu mai miroase asa bine. Are un iz becaliot.

Arbitrajul a fost unul slab, nu corupt sau partinitor ca sa se vada de pe Luna. Doar ca Teo Craciunescu a dovedit inca odata, daca mai era nevoie, ca nu se poate ridica la nivelul tatalui sau si poate oricand sa se specializeze in alt domeniu.

miercuri, 22 aprilie 2009

Porto-Super Fotbal si Super Afacere

Se poate spune ca Porto este la acest moment cea mai puternica formatie portugheza.Dupa ce clubul a fost preluat de catre Pinto da Costa,”dragonii” au cunoscut o perioada infloritoare cu numeroase succese pe plan intern si extern.Antrenorul care a marcat istoria moderna a lui Porto este fara indoiala Jose Mourinho care a adus al doilea trofeu suprem din Europa,si anume Liga Campionilor in 2004.Precedentul trofeu a fost castigat in 1987.
Portughezul reusise sa faureasca o echipa solida care desi nu inscria des,avea o aparare excelenta.

In acea echipa se numarau:Baia,Ferreira,Carvalho,Deco,Carlos Alberto,Derlei si altii.
Succesul in Liga Campionilor a reprezentat o lovitura in privinta imaginii si in privinta banilor,echipa incasand peste 40 de milioane de euro numai de la UEFA.Evolutiile bune ale jucatorilor,precum si plecarea lui Mourinho la Chelsea,au facut ca jucatorii importanti din acele sezoane sa fie vanduti pe bani grei in campionatele puternice din Europa.

Paulo Ferreira
Jucatorul a fost cumparat de echipa din Porto de la Vitoria Setubal in 2002.Odata ajuns sub comanda lui Mourinho acesta s-a reprofilat din mijlocas dreapta in fundas dreapta.Doua sezoane au fost de ajuns la Porto,in care a bifat 62 de meciuri.Evolutia excelenta din finala cu Monaco a fost ultimul pas pentru ca Abramovic sa cheltuiasca 13.2 milioane de lire sterline pentru Ferreira.

Ricardo Carvalho
6 sezoane a petrecut Carvalho la Porto,in doua dintre ele fiind imprumutat.Fundas central cu o tehnica deosebita a reusit sa se impuna titular in echipa lui Porto.De asemenea Carvalho a fost un om cheie in succesul contra lui Monaco.Carvalho a fost imediat transferat la Chelsea,care a platit o suma foarte mare,de 19.850.000 lire sterline.Porto platise doar taxa de formare a jucatorului clubului de juniori Leca,o taxa infima comparativ cu suma de transfer la echipa londoneza.

Deco
Deco poate fi considerat unul dintre cei mai buni mijlocasi pe care Porto i-a avut.In cinci sezoane a bifat 154 de meciuri si a inscris 32 de goluri.Om providential in finala cu Monaco,Deco a atras atentia multor cluburi,in special Barcelona.Catalanii au platit o suma aparent mica,de 12 milioane de euro.Insa alaturi de aceasta suma a fost dat si Ricardo Quaresma,o alta afacere pentru Porto.

Anderson
Transferul sau la Manchester United a fost un soc pe piata de atunci.In doi ani mijlocasul brazilian jucase doar 18 meciuri in care marcase de doua ori.Manchester United platea in 2007 pentru acest pusti de doar 19 ani aproape 18 milioane de lire sterline!!!



Ricardo Quaresma
Un fost fotbalist al lui Sporting ajungea la Porto,in urma intelegerii dintre lusitani si Barcelona,insa transferul lui Deco.Pe langa cele 12 milioane de euro,catalanii l-au cedat si pe Ricardo Quaresma care avea sa devina un jucator de baza.In 112 meciuri reuseste sa inscrie de 25 de ori.Apoi Inter Milano in jur de 19 milioane de euro plus tanarul mijlocas portughez Pele.

Jose Bosingwa
Un excelent fundas dreapta care se transferase la Porto de la marea rivala Boavista.In cinci sezoane bifeaza 107 prezente si inscrie de 3 ori.Bosingwa a fost transferat la Chelsea in 2008 contra sumei de 20.6 milioane de euro si a fost inlocuit in echipa “dragonilor” de catre Cristian Sapunaru.

In momentul de fata Porto are jucatorii foarte bine cotati,in urma evolutiilor excelente din Liga Campionilor,unde au cedat greu in sferturile de finala contra celor de la Manchester United.Lucho,Lissandro,Hulk,Rodrigues si multi altii sunt asteptati sa fie vanduti marilor cluburi europene.Un alt merit al lui Pinto da Costa poate fi considerat faptul ca arena “Dragao” din Porto a fost construita integral cu bani veniti de la consiliul din Porto,patronul nefiind nevoit sa plateasca pentru construirea acestuia.
"articol realizat de vlad z"

marți, 21 aprilie 2009

NBA Playoffs 09 : La un pas de dezastru

Chicago BULLS – Boston CELTICS
115 – 118

---MECIUL 2 // Prima runda Playoffs 09---
----SCOR GENERAL : 1-1----



Arena: TD Banknorth Garden, Boston
Fani: 18,624
Arbitri: Steve Javie, Ron Garretson, Pat Fraher

Seara a inceput bine pentru fanii gazdelor care si-au vazut echipa conducand inca din primele minute. Cat timp Rondo a fost tinut pe banca, Chicago a reusit sa il anihileze perfect pe Pierce, sa recupereze sase puncte si sa treaca la carma partidei prin cosul de trei puncte a lui Brad Miller : 36-35. Imediat ce Rondo a reintrat pe teren, jocul s-a incins pentru gazde, publicul s-a ridicat in picioare si Boston s-a distantat la cinci puncte.

Absentul serii, Kevin Garnett (Boston), a ratat 23 din ultimele 27 de meciuri din cauza unei accidentari la genunchiul stang si inca nu s-a stabilit o data pentru operatie, fiind mari sanse sa rateze complet finalul sezonului.

Doc Rivers a avut tot timpul ceva de comentat la adresa arbitrilor si s-a ales cu un fault tehnic in prima parte a jocului. Dupa sapte minute din cel de-al doilea sfert, Rondo s-a accidentat la piciorul drept si a fost nevoit sa ia loc din nou pe banca de rezerve. Faulturile s-au inmultit si au fost din ce in ce mai multe probleme de efectiv pentru gazde. Efectul Rondo piere si Chicago trece din nou in avantaj.

Fara cei doi titulari, Garnett si Rondo, Boston a fost departe de forma aratata sezonul trecut, atunci cand a castigat cel de-al 17-lea titlu din istorie.

Al doilea jucator din istoria NBA care a inscris mai mult de 35 de puncte si a dat peste 10 pase decisive la debut, Derek Rose (Chicago), a impresionat publicul din nou prin evolutia sa.

Oaspetii au terminat prima jumatate a meciului cu un avantaj de trei puncte. 61-58.

In partea secunda, Boston au accelerat prin Ray Allen (30 de puncte) si “copillul” Davis (26 de puncte), care au facut uitatata absenta lui Kevin Garnett. Din nefericire pentru Gordon (Chicago), care a facut un meci extraordinar, inscriind 42 de puncte, echipa lui a parasit cu capul plecat arena din Boston, fiind la un pas de o mare surpriza.

A doua confruntare s-a terminat cu scorul final de 115-118 si Celtics spera sa invinga si in meciul de la Chicago.







luni, 20 aprilie 2009

SERIE A-Retrospectiva etapei 32

Etapa cu numarul 32 a gazduit un derby clasic al fotbalului italian si anume cel dintre Juventus Torino si Inter Milano.Se poate spune deja ca Inter este campioana Italiei,dat fiind faptul ca are 10 puncte in fata principalelor urmaritoare:Milan si Juventus.La subsolul clasamentului 4 echipe se zbat pentru evitarea retrogradarii:Torino,Bologna,Lecce si Reggina.

Genoa-Lazio 0-1 Genovezii rateaza ocazia de a se departa la 5 pct de Fiorentina!!!

Despre Genoa se poate spune ca a avut un sezon exceptional.Momentan are reale sanse de a prinde locul 4,loc ce duce in preliminariile Ligii Campionilor.Gazdele au avut de infruntat o echipa dificila si anume pe Lazio,echipa care a avut un sezon modest pana acum.Zarate a fost cel ce a adus victoria echipei sale prin golul din minutul 65.Astfel Lazio urca pe locul 9,in timp ce Genoa ramane pe locul 4.

Juventus-Inter 1-1 Torinezii obtin remiza pe final de meci!!!

Chiar si daca ar fi castigat acest meci diferenta dintre milanezi si cei din Torino ar fi fost de 7 puncte.Inter inscrie in repriza secunda prin Balotelli in minutul 64.In minutul 76 cei de la Juventus raman in 10 oameni dupa ce Tiago vede cartonasul rosu direct.Pe final Grygera inscrie “un gol al consolarii” pentru gazde si scorul se incheie la egalitate 1-1.
Diferenta dintre cele doua echipe ramane neschimbata,insa Milanul o egaleaza pe Juve la numarul de puncte si se anunta o lupta stransa pentru locul 2.



Milan-Torino 5-1 Inzaghi marcheaza un hat-trick
Milanul a pare sa creasca in joc de la meci la meci.Echipa antrenata de Ancelotti a avut de infruntat o echipa aproape retrogradata ce nu le-a pus probleme in joc.Inzaghi pare in mare revenire de forma dupa ce a inscris aseara un hat-trick(goluri in minutele 13,37 si 60).A mai marcat Kaka(min.68 din penalty) si Ambrosini in minutul 90.Pentru oaspeti golul de onoare a fost marcat de catre Franceschini in minutul 80.Astfel Milan profita de pasul gresit facut de Juventus si urca pe locul 2 al clasamentului,insa fiind la egalitate de puncte cu echipa antrenata de Ranieri.


Celelalte rezultate au fost:

AS Roma-Lecce 3-2(Totti/min 3 si 59 penalty,Brighi/min 13---Munari/min 31,Papadoupulos/min 55)

Atalanta-Reggina 0-1(Ceravolo/min 40)

Cagliari-Napoli 2-0(Jedda/min 5,Lazzari/min 90)

Catania-Sampdoria 2-0(Mascara/min 39 penalty,Martinez/min 48)

Palermo-Bologna 4-1(Belleri autogol/min 6, Kjær/min44,Succi./min 63,Cavani/min 90---Di Vaio/min 84)

Siena-Chievo 0-2(Pellsier/min 22 si 48)

Udinese-Fiorentina 3-1(Asamoah/min 9,D’Agostino/min 47 penalty si 69---Dainelli min 67)

Top 10 Serie A dupa 32 de etape:
1.Inter---74 pct
2.Milan--- 64 pct
3.Juventus---64 pct
4.Genoa---57 pct
5.Fiorentina---55 pct
6.Roma---52 pct
7.Palermo---49 pct
8.Cagliari---48 pct
9.Lazio---47 pct
10.Udinese---42 pct

"articol realizat de vlad z"

Bundesliga-Retrospectiva etapei 28

Etapa cu numarul 28 din prima liga din Germania a gazduit un derby interesant si anume cel dintre liderul la zi din Bundesliga,Wolfsburg si Bayer Leverkusen,o echipa ce a avut pana acum un sezon modest si spera doar la o eventuala calificare in Europa League.Un alt derby poate fi considerat duelul dintre Hertha Berlin si Werder Bremen,meci in care Maximilian Nicu a jucat pentru gazde.

Schalke 04-Energie Cottbus 4-0 Gazdele se impun lejer!
Schalke a avut de disputat pe teren propriu un meci facil contra unei candidate la retrogradare si anume echipa romanilor Burca si Jula,Energie Cottbus.Gazdele incep tare meciul si deschid scorul in minutul 4 prin Pander.In minutul 23 Altintop inscrie si dubleaza avantajul celor de la Schalke.Repriza secunda a decurs precum prima cu alte doua goluri inscrise de catre Jones(min.60) si Kuranyi(min.88).Datorita prestatiei modeste a echipei oaspete,sefii de la Cottbus au luat decizia surprinzatoare de a le returna banii suporterilor ce au venit in deplasarea de la Gelsenkirchen.Schalke urca pe locul 6,Cottbus ramane penultima in clasament.

FC Cologne-VFB Stuttgart 0-3 Gomez marcheaza un hat-trick pentru svabi!
Echipa lui Marica avea mare nevoie de cele 3 puncte din deplasarea de la Koln,pentru a prinde un loc de Europa League.Despre Marica nu se poate spune ca a jucat rau,insa omul meciului a fost fara indoiala Mario Gomez care a marcat toate cele trei goluri in minutele 16,55,71.Cei de la Cologne raman in a doua parte a clasamentului,pe locul 12,in timp ce Stuttgart ramane pe locul 5.

Arminia Bielefeld-Bayern Munchen 0-1 Toni aduce victoria lui Bayern!

Bayern avea nevoie disperata de victorie pentru a mai putea spera la titlul din Bundesliga.Meciul a fost unul cu putine faze importante de poarta.In repriza secunda Luca Toni marcheaza unicul gol al meciului in minutul 64 si aduce o victorie deosebit de importanta lui Bayern care ramane pe 2 in spatele lui Wolfsburg.Echipa lui Vlad Munteanu ramane in zone rosie a clasamentului,pe locul 15.

VFL Bochum-Borussia Dortmund 0-2

Borussia pornea ca favorita la castigarea acestui meci si dorea cele 3 puncte puse in joc pentru o eventuala accedere in Europa League.Oaspetii au dominat jocul inscriid prin Owomoyela in minutul 11 si prin Valdez in minutul 54.Bochum ramane la o distanta sigura de primul loc retrogradabul insa 5 puncte reprezinta un avantaj fragil.

Karlsruhe-Hoffenheim 2-2 Hoffenheim se impiedica de ultima clasata!

Oaspetii aveau nevoie de victorie astazi pentru a spera la participarea intr-o cupa europeana.Dupa un start fantastic de sezon,cand au fost vreme de etape bune lideri in Bundesliga ,cei de la Hoffenheim au pierdut multe puncte valoroase,fapt ce a adus-o pana pe locul 8.Oaspetii incep bine si inscriu in minutul 28 prin Salihovic,insa gazdele egaleaza,Fries cinci minute mai tarziu.Taber o readuce pe Hoffenheim in avantaj dupa ce marcheaza golul de 2-1.Insa Federico inscrie golul egalarii in minutul 65 stabilind rezultatul final 2-2,rezultat ce nu ajuta nicio echipa.Karlsruhe e mai mult ca sigur retrogradata,iar Hoffenheim inca spera la Europa League.

Wolfsuburg-Bayer Leverkusen 2-1 Echipa lui Magath ramane lider!
Gazdele au avut de infruntat un adversar dificil si anume pe Leverkusen care a avut un sezon modest pana acum.”Dubla” lui Grafite a fost cea care a adus victoria lui Wolfsurg,goluri inscrise in minutele 23(penalty) si 85,in timp ce Leverkusen a marcat prin Kroos(min 53).Scorul se incheie 2-1 pentru gazde care raman pe primul loc la 3 puncte de Bayern.

Eintracht Frankfurt-Borussia Monchengladbach 4-1 Gazdele obtin o victorie facila!
Cei din Frankfurt au avut un meci facil de disputat contra unei candidate certe la retrogradare si anume Monchengladbach.Gazdele au punctat prin Meier(min 40),Liberopoulos(min 47),Russ(min 80) si Fink(min 89).Oaspetii au marcat golul de onoare prin Daems,gol in minutul 75 marcat din penalty.Scor final 4-1 pentru cei din Frankfurt care se departeaza de zona retrogradabila a clasamentului.

HSV-Hannover 2-1 Victorie cu emotii pentru Hamburg!

Gazdele trebuiau sa castige astazi pentru a spera in continuare la titlul de campioana.Petric marcheaza doua goluri pentru HSV in minutele 2 si 52.Insa oaspetii dau semne de revenire si marcheaza in minutul 70 prin Forsell din penalty.Pe final acelasi Forsell putea sa restabileasca egalitatea,insa sutul sau trece putin pe langa bara.Prin aceasta victorie Hamburg ramane pe 3 la egalitate de puncte cu Bayern si inca spera la titlu.De partea cealalta Hannover trebuie sa traga tare sa ramana in prima liga germana.

Hertha BSC-Werder Bremen 2-1 Berlinezii inving greu in derby!

Echipa romanului Maximilian Nicu a trebuit sa infrunte o echipa solida a celor din Bremen,echipa semifinalista in actuala editia de cupa UEFA.Meciul incepe prost pentru Hertha,oaspetii deschizand scorul prin Mertesacker in minutul 43.Insa in repriza secunda gazdele joaca mult mai bine si reuseste sa invinga prin golurile lui Simunic(min 71) si Rafael(min 87).Scor final 2-1 pentru berlinezi care inca spera la titlu,fiind la 5 puncte de lider.Werder ramane pe un modest loc 10.

Clasament Bundesliga dupa etapa 28:
1.Wolfsburg---57 pct
2.Bayern Munchen---54 pct
3.HSV---54 pct
4.Hertha Berlin---52 pct
5.VFB Stuttgart---51 pct
6.Schalke 04---46 pct
7.Borussia Dortmund---46 pct
8.Hoffenheim---45 pct

Articol realizat de vlad z.

Rafa el rey de Monte Carlo



Rafa e cel mai bun jucator din lume la ora actuala .Acest lucru nu il contesta nimeni , nici chiar adversarii sai care ii recunosc superioritatea.

Aseara in finala de la Monte Carlo , Rafa a reusit dupa dupa un meci neasteptat de echilibrat si spectaculos impotriva lui Novak Djokovic sa castige pentru a 5 a oara in cariera dar si consecutiv trofeul din principat.

Rafa pornea clar favorit in finala , avand o cota de 1,05 la victorie la cele mai multe din casele de pariuri.Mie mi s-a parut o cota incredibila pentru o finala , insa ea era data de dominatia lui Rafa pe aceasta suprafata.Insa totusi nu mi se pare corect o astfel de cota cand joci cu un jucator din top 5 ATP si acest lucru s-a dovedit.

Novak a jucat foarte bine de-alungul turneului reusind o evolutie peste asteptari pe zgura , saptamana incununata cu aceasta finala .A jucat foartebine in finala timp de doua seturi , insa valoarea si experienta superioara a spaniolului si-a spus cuvantul .

Cheia jocului a fost jocul agresiv a lui Novak care a stiut cum sa contracareze loviturile lui Rafa .De asemenea un avantaj pentru sarb a fost serviciul slab a lui Rafa .Chiar Rafa a declarat dupa meci ca trebuie sa isi imbunatateasca serviciul pentru ca jocul sau sa nu aiba suferit de pe urma acestui aspect foarte important in tenisul actual.

Rafa a reusit insa dupa aproape 3 ore de joc sa castige scor 6-3 2-6 6-1 .Un meci spectaculos, entuziasmant , cu mai multe gameuri care au durat intre 7-10 minute fiecare la finalul caruia Rafa a reusit sa scrie din nou istorie pentru tenisul masculin .

duminică, 19 aprilie 2009

Peace Cup 2009

Peace Cup este o competitie organizata de Peace Football Foundation o data la 2 ani la care participa pe baza unei invitatii diferite cluburi de pe continente diferite.Prima editie s-a desfasurat in Coreea de Sud in anul 2003 si a fost castigata de PSV Eindhoven.Echipa care castiga Peace Cup castiga si 2 milioane de dolari.

Echipele care au castigat Peace Cup: PSV Eindhoven(2003);Tottenham Hotspur(2005) si Olympique Lyonnais(2007);

In 2006 s-a creat si Peace Queen Cup care este Peace Cup insa pentru fotbal feminin.La aceasta competitie participa 8 echipe nationale de pe 5 continente diferite.Prima editie a fost castigata de USA.

In acest an Peace Cup se va tine in Spania, orasele gazda urmand a fi Sevilla, Málaga, Jerez si Huelva.Echipele care participa anul acesta sunt:Olympique Lyonnais,Real Madrid,Sevilla, Quito,Juventus,F.C. Porto,Aston Villa,Fenerbahce,Celtic,Seongnam,Malaga,Al-Ittihad.Peace Cup 2009 va incepe in 24 iulie,primul meci se va disputa intre Sevilla si Juventus.

Grupele Peace Cup din acest an sunt:
GrupaA:Juventus,Sevilla,Seongnam Ilhwa
GrupaB:Real Madrid, Al Ittihad, Liga de Quito
GrupaC:Malaga, Aston Villa, Celtic
GrupaD:Lyon, Fenerbahce, Porto
Scurt istoric al competitiei:
Prima editie a fost castigata de PSV Eindhoven care a invins in finala pe Olympique Lyon cu scorul de 1-0 ,singurul gol fiind inscris de Mark Van Bommel.



Doi ani mai tarziu in 2005 a venit randul englezilor de la Tottenham Hotspur sa castige Peace Cup dupa o finala nebuna castigata cu scorul de 3-1 in fata celor de la Olympique Lyon in fata a 40.000 de spectatori.



In 2007 dupa 2 finale pierdute a venit si randul celor de la Lyon sa castige Peace Cup dupa ce i-a batut in finala pe Bolton Wanderers cu scorul de 1-0.


sâmbătă, 18 aprilie 2009

Cine va castiga la Monte Carlo?

Turneul de la Monte Carlo a ajuns la final.Detinatorul titlului spaniolul Rafael Nadal s-a calificat perntru a cincea oara consecutiv in finala turneului de la Monte Carlo.
Daca in perioada anterioara adversarii sai au fost Guillermo Coria (2005) si Roger Federer (2006-2008) de data aceasta in calea sa pentru un nou trofeu ii va sta Novak Djokovic.

Sarbul a facut un turneu bun eliminadu-l in sferturi pe Fernando Verdasco, semifinalistul de la Australian Open,iar in semifinale a trecut de "calaul " lui Federer, Stanislas Wawrinka 4-6 6-1 6-3.

Nadal in schimb a avut meciuri destul de facile reusind sa treaca pe rand de Juan Ignacio Chela, Nicolas Lapentti, Ivan Ljubicic in timp ce in semifinale a trecut de scotianul Andy Murray scor 6-2 7-6.Numarul 4 mondial s-a aflat la prima sa semifinala pe zgura din cariera .

Rafa va incerca astfel maine sa devina cvintuplu campion la Monte Carlo,dominatie nemaintalnita la acest turneu.Intr-o conferinta de presa Rafa a declarat ca acesta este turneul sau favorit si ca isi doreste sa castige din nou titlul aici.Probabil simte acest lucru datorita faptului ca la Monte Carlo in 2005 a venit prima s-a victorie intr-un turneu de Masters Series.

Iata istoria finalelor jucate si castigate de Rafael Nadal la Monte Carlo:

1.2005 Nadal-Coria 6–3, 6–1, 0–6, 7–5


2.2006 Nadal-Federer 6–2, 6–7(2), 6–3, 7–6(5)


3.2007 Nadal -Federer 6–4, 6–4


4.2008 Nadal-Federer 7–5, 7–5


Cine va castiga in acest an?Desi Novak a progresat pe zgura cred ca Rafa se va impune , destul de facil in aceasta finala demonstrandu-si inca o data "maiestria " pe aceasta suprafata.

Craiova a demonstrat ca se poate … voi cand aveti de gand sa jucati fotbal??!!

U. Craiova: o echipa care joaca fotbal adevarat si nu simuleaza la orice faza, nu trage de timp daca conduce insa joaca fotbal. In Romania nu prea mai gasesti o echipa care sa joace fotbal adevarat. O echipa formata din tinere sperante sau chiar fotbalisti in devenire. Fratii Costea care fac spectacol ... eu nu am mai auzit sau vazut frati care sa joace asa de bine impreuna.

Florin Costea probabil daca nu era Roman era deja cotat la 20 de milioane sau cel putin ajungea la o ehipa mare a Europei insa ghinionul lui e ca s-a nascut in Romania iar norocul e ca nu s-a nascut in Bucuresti. Probabil ca daca era din Bucuresti ajungea la una dintre marile puteri: Dinamo sau Steaua. Daca juca la Dinamo nu avea loc de “rebuturi” ca de exemplu Niculescu, Mitea, Marius Niculae, Zicu si lista poate continua. Daca juca la Steaua poate se afla printre jucatorii care au fugit de pe teren ca niste lasi dupa acel scandal cu bricheta din Giulesti. Insa e la Craiova si demonstreaza tuturor ca stie sa joace fotbal si ca nu conteaza ca nu are experienta ci conteaza sa joci fotbal cu placere si nu numai pentru bani.

Mihai Costea probabil a fost adus de Florin la Craiova insa si el a demonstrat ca poate juca fotbal in Liga 1.

Pusti "teribili" ai Craiovei joaca meci de meci joaca cu o inversunare puternica si joaca atat pentru fanii Craiovei care spera sa mai joace si Stiinta lor o data intr-o cupa europeana cat si pentru a arata lumii intregi ca si in Romania se poate juca fotbal ... totul tine de vointa.

La Craiova toata echipa demonstreaza la fiecare meci ca si tinerii pot juca fotbal in adevaratul sens al cuvantului si faptul ca nu au experienta e doar un lucru minor ce nu conteaza intr-un meci de fotbal. Ceea ce ma impresionat cel mai mult e faptul ca niste pusti au demonstrat ca se poate juca si fotbal in Romania.

Dupa U. Craiova speram ca si alte echipe din Liga1 sa se gandeasca serios sa joace fotbal si sa redescopere bucuria de a juca fotbal si din placere nu numai pentru bani.

« Craiova a demonstrat ca se poate … voi cand aveti de gand sa jucati fotbal??!! »


Foto:BDF

joi, 16 aprilie 2009

Salutare

      Acesta este un nou blog dedicat sportului. Noi, echipa care ne ocupam de el vom incerca sa va tinem la curent cu ultimele noutati din sport, prezentate intr-un mod cat mai obiectiv cu putinta si mai civilizat. Va rugam ca pe acest blog sa respectati normele decentei elementare. Echipa blogului "Golden-sport" va multumeste.