vineri, 24 aprilie 2009

FC Baia Mare, aproape promovată

FC Baia Mare, echipa-fanion a judeţului Maramureş, este în proporţie de 99 % promovată în Liga a II-a, după egalul obţinut, in-extremis, pe terenul principalei contracandidate la promovare, FC Silvania Şimleu Silvaniei.

Jucătorii formaţiei maramureşene, probabil cu gândul că o victorie ar aduce promovarea matematică a formaţiei în liga secundă, au început mai slab partida, iar gazdele au deschis scorul în chiar secunda 40 a partidei, prin Ulmeanu, care a marcat în urma unei lovituri de colţ. FC Silvania a atacat în permanenţă în prima repriză, cât şi în startul părţii secunde, însă nu a reuşit să marcheze golul desprinderii. Ba, mai mult, în minutul 79, golgheterul băimărenilor, Paul Batin, l-a presat pe căpitanul Silvaniei, Mureşan, care a trimis greşit către propriul portar, marcând în propria poartă.

În urma acestui rezultat de egalitate, FC Baia Mare continuă să păstreze şefia clasamentului la o distanţă importantă faţă de urmăritoare, având 68 de puncte, faţă de cele doar 49 ale lui CSM Sebeş, care a profitat de pasul greşit al Silvaniei şi a trecut pe locul doi. Asta înseamnă că o victorie a băimărenilor în partida de pe 1 mai, cu CSM Sebeş, ar îndeplini visul judeţului Maramureş, de a reveni cu o echipă în primele două eşaloane.

În altă ordine de idei, cealaltă echipă din judeţ care evoluează în Liga a III-a, Marmaţia Sighetu-Marmaţiei, a reuşit, după aproape şase luni, să câştige un meci, învingând cu scorul de 3-1 una din cele mai incomode echipe din serie, Bihorul Beiuş, ocupanta unui excelent loc 5. Victoria nu îi ajută însă deloc pe sigheteni, care ocupă ultima poziţie în clasament încă din tur şi nu mai au şanse de salvare.

FC Silvania Şimleu Silvaniei - FC Baia Mare 1-1 (1-0)

Au marcat : Mureşan (79' - autogol) / Ulmeanu (1').


FC Silvania : Gabor - S.Crişan (94' Schnellenperger), R.Crişan, Mureşan (cpt.), Varga, Muntean (86' Breaz), Petcuţ, Schwarzkopf , Brata, Ulmeanu (68' Puţi), Gavrilescu (54' Dănilă).

FC Baia Mare :
Bota - Colar, Hodor, Iodi, Bar, Ardelean, Bichiri (89' Berky), Iaţu (63' Ernszt), Negrea (cpt.), Barboloviciu (68' Achim), Batin.


Stadion : Măgura. Spectatori : 300. A arbitrat : Monea Dan (Cluj-Napoca).


Luţac Răzvan

Un comentariu:

Anonim spunea...

f bun articolul......