joi, 2 decembrie 2010

Alte surprise în Europa – Young Boys şi Harkov profită, iar Aris detonează bomba pe “Vicente Calderon”


A cincea etapă a Europa League a mai adus pe lângă surprinzătoarea eliminare a lui Juventus şi alte câteva surprise. Young Boys Berna şi-a asigurat biletele pentru tururile eliminatorii, profitând de situaţia lui Stuttgart. Echipa din Baden – Wurtemberg avea déjà patru victorii şi calificarea asigurată, astfel că nu avea niciun motiv să joace pe viaţă şi pe moarte. Zăpada ce a căzut din belşug în Elveţia, a fost de bun augur pentru echipa din capitala “Ţării Cantoanelor”, care s-a impus cu 4-2, după ce în minutul 82, tabela arăta 1-2! Astfel, elveţienii, merg la braţ cu echipa lui Marica în şaisprezecimi.
În Ucraina, la Harkov, Metalist a bătut oarecum previzibil, modesta Debrecen, care n-avea niciun punct la ora jocului, dar calificarea depindea şi de celălalt meci, Sampdoria – PSV. Singurul rezultat bun pentru ucrainieni era victoria oaspeţilor. Pazini a deschis scorul pentru echipa genoveză, chiar înainte de pauză, dar olandezii au conştientizat că o înfrângere le poate periclita calificare şi au revenit în joc imediat după reluare. În minutul 90, echipa batavă mai înscrie odată, facilitând astfel o altă calificare a unei echipe est – europene în dauna uneia din Italia.
Din punct de vedere al rezultatului, cea mai mare surpriză a serii s-a consumat pe stadionul deţinătoarei trofeului Ligii Europa, “Vicente Calderon”. După ce a condus cu 2-1 şi avea calificarea în buzunar, Atletico Madrid s-a văzut învinsă pentru a doua oară de modesta Aris Salonic, practic al treilea club al oraşului grec, după PAOK şi Iraklis. Astfel, cele două sunt acum la egalitate de puncte, cu un mare avantaj pentru eleni, fiindcă în caz că egalitate persistă şi la finalul ultimei etape, mai departe merge Aris, care a bătut şi în tur cu 1-0. Tot ceea ce trebuie să facă grecii este să-i învingă acasă pe norvegienii de la Rosenborg, care sunt deja eliminaţi din competiţie. Singurul atu al lui Atletico este experienţa net superioară, pe care în astfel de momente o poate gestiona mai bine, chiar dacă meciul lor este mai dificil: deplasare la liderul detaşat al grupei, Bayer Leverkusen.

Niciun comentariu: