luni, 6 decembrie 2010

Steaua 3-0 U Cluj

Steaua a castigat partida de pe teren propriu cu U Cluj, scor 3-0, ultima din acest an din campionat. Golurile au fost marcate de Novak Martinovic, Marius Bilasco si Bogdan Stancu. Steaua incheie anul pe locul 7, iar U Cluj pe locul 14.

Anghelov si Bilasco au adus primii pericol in careul advers, pentru ca adevaratele ocazii de gol sa vina din partea lui Cristi Tanase. Acesta a tras de doua ori din pozitii foarte bune, insa de fiecare data mingea a trecut peste poarta.

Deschiderea scorului a venit in minutul 21 de la Novak Martinovic, aflat la prima sa reusita in tricoul ros-albastru. Jucatorul adus in vara acestui an de la Pandurii Tg. Jiu a sutat cu multa forta din afara careului, Alex Pacurar a deviat usor mingea, dar destul cat sa-l incurce pe Hutan, care n-a mai reusit sa respinga.

Cristi Tanase a acuzat probleme musculare si a fost scos in afara terenului pentru a primi ingrijiri. Dupa cateva minute, in care Lacatus deja il scosese la incalzire pe Romeo Surdu, verdictul medicilor a fost ca Tanase nu mai poate continua partida.

Imediat dupa ce s-a produs inlocuirea a venit si prima ocazie de gol a clujenilor. Niculescu a pasat pe culoar pentru Bostina, aflat la limita offside-ului, acesta a preluat scurt si a sutat din pozitie ideala in partea stanga, insa Tatarusanu s-a intins si a reusit sa scoata in corner.

Au urmat apoi alte ocazii ale Stelei, prin Bilasco si Bonfim, de fiecare data responsabil cu pasa finala fiind Banel Nicolita. Insa prima repriza s-a incheiat fara ca echipa din Ghencea sa mai reuseasca un gol. Startul partii secunde a debutat cu alte doua mari ocazii de gol ale Stelei, semnate de Bilasco si Surdu.


O lovitura libera din pozitie centrala de la 25 de metri a fost singura faza care a crescut nivelul emotiilor in careul lui Tatarusanu, dar portarul Stelei a retinut cu siguranta executia lui Claudiu Niculescu pe centrul portii. Steaua si-a reluat pe urma jocul de posesie si presiune in jumatatea adversa, iar in minutul 67 Surdu a creat faza din care s-a marcat al doilea gol. Acesta a primit de la Ricardo, l-a fentat usor pe Izvoranu si a pasat din apropiere in gura portii pentru Bilasco, atacantul avand de indeplinit o singura formalitate.

Scorul final a fost stabilit de golgheterul Stelei, Bogdan Stancu, in minutele de prelungiri. Atacantul ros-albastrilor a executat cu un sut in stanga zidului pe jos, o lovitura libera si a dus scorul la un categoric 3-0.

Un comentariu:

criticul spunea...

Victoria Stelei cu,,U''Cluj este neconcludenta,chiar daca a fost obtinuta clar,cu scorul de 3-0, intrucat a fost obtinuta in fata unei echipe foarte slabe valoric,in meciul din deplasare de la Napoli din Liga Europa va fi cu totul si cu totul altceva.