sâmbătă, 18 decembrie 2010

Chivu, campion mondial!


Pe 18 decembrie 2010, Inter Milano câştigă Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu românul Cristian Chivu în teren până în minutul 54, italienii au învins cu 3-0 echipa congoleză, TP Mazembe. Golurile au fost înscrise de Pandev, Eto’o şi Biabiany. Aşadar, căpitanul naţionalei României îşi adjudecă cel de-al cincilea trofeu al sezonului!


Chiar dacă pare că Inter a câştigat lejer, meciul a fost mai strâns decât a arătat-o scorul. Cu o posesie de 44%, africanii au stat mai bine la capitolul şuturi: 16-9. Remarcabil pentru echipa învinsă este faptul că dintre cei 11 fotbalişti trimişi pe teren, nu mai puţin de 9 sunt din RD Congo, singurii stranieri fiind tot africani. De altfel şi cei doi ce au intrat pe parcurs sunt tot congolezi. Aşadar o echipă formată din jucători ce provin dintr-o ţară destul de slabă din punct de vedere fotbalistic pe continentul african, a reuşit să ajungă într-o finală oficială împotriva campioanei Europei, o campioană care deşi provine din Italia nu a avut pe teren niciun italian!


Pe banca de rezerve a “nero-azzurilor” s-a afla şi Denis Alibec.




Trofeul obţinut azi este o palidă consolare pentru Rafa Benitez, faţă de prestaţiile din campionat şi cu siguranţă îl va ajuta să continuie, cel puţin deocamdată pe banca tehnică a lui Inter.

Niciun comentariu: