luni, 6 decembrie 2010

Jurnal de Liga Campionilor


Faza grupelor Ligii Campionilor se încheie în această săptămână cu cea de-a şasea etapă, iar dintre cele şaisprezece locuri din optimi, doar patru sunt în acest moment neadjudecate, dintre care două în grupa H, acolo unde Arsenal Londra, Şahtior Doneţsk şi Sporting Braga au şanse de calificare.

Grupa A
Singura necunoscută este furnizată de debutanta Totenham, care trebuie să demonstreze că are forţa să termine grupa pe primul loc, în faţa campioanei en-titre Inter Milano. Ambele sunt deja calificate, iar la capitolul rezultate directe, echipa londoneză este în avantaj (6-5). Astfel, englezii câştige grupa, dacă obţin cel puţin la fel de multe puncte din duelul cu Twente, pe cât obţin şi milanezii din deplasarea de la Bremen. Chiar dacă Werder câştigă şi o ajunge la capitolul puncte pe campioana Olandei, aceasta din urmă are garantat locul trei, în urma rezultatelor directe, smulgându-i reprezentantei Germaniei patru puncte.

Grupa B
Schalke 04 şi Olympique Lyon sunt sigure de calificare, diferenţa dintre ele fiind de un singur punct, trecut în dreptul formaţiei germane. Pentru a trece pe primul loc, Lyon trebuie să o bată pe Hapoel Tel Aviv şi să spere ca Schalke să nu se impună la Benfica. În caz de egalitate de puncte, echipa din Gelsenkirchen are garantat primul loc din grupă, ca urmare a rezultatelor directe favorabile în faţa septuplei campioane a Franţei.

Grupa C
Ca şi în primele două grupe, singura întrebare pe care ne-o punem este: “cine termină pe primul loc?”. Candidatele sunt Manchester United şi Valencia, cu un avantaj de trei puncte pentru prima dintre ele, care însă va juca acasă ultimul meci împotriva “liliecilor”. Locul trei este deja acontat de Glasgow Rangers, care va încheia campania din Ligă printr-o vizită la Bursaspor, echipă fără niciun punct şi cu doar un gol marcat.

Grupa D
Barcelona şi-a asigurat prima poziţie în grupă, în timp ce pentru locul secund se luptă FC Copenhaga şi Rubin Kazan. Şansele mai mari sunt de partea campioanei Danemarcei, care pe lângă avantajul de un punct are şi un meci mai uşor: acasă cu Panathinaikos, în timp ce “tătarii” se deplasează pe Camp Nou.

Grupa E
Bayern Munchen este deja calificată de pe primul loc, în timp ce bătălia pentru poziţia secundă se dă între AS Roma şi FC Basel. Echipa italiană are trei puncte avans şi un meci mult mai uşor, în deplasare la CFR Cluj, în care îi este suficient şi un egal.

Grupa F
Victoria cu 3-0 a lui Marseille în deplasare la Spartak Moscova, a fost de natură să le asigure un avans de trei puncte faţă de formaţia moscovită şi astfel, să le garanteze calificarea de pe locul doi, în spatele câştigătoarei grupei, Chelsea Londra.

Grupa G
Lucrurile sunt simple, întrucât încă din etapa trecută, Real Madrid şi AC Milan şi-au asigurat calificarea, în această ordine.

Grupa H
Este singura dintre cele opt în care nicio echipă nu este sigură de calificare. Şahtior este pe primul loc, cu trei puncte mai mult decât Arsenal şi Braga şi au meci direct acasă cu aceasta din urmă. Totuşi ca echipa lui Mircea Lucescu să nu se califice trebuie să primească cel puţin patru goluri şi să nu înscrie mai mult de unul, iar Arsenal să o bată pe Partizan. De altfel, dacă londonezii câştigă pe propriul teren îşi asigură calificarea indifferent de rezultatul celeilalte partide.

Niciun comentariu: