joi, 30 decembrie 2010

Tot ce-i mai bun din deceniul asta fotbalistic

Da, dupa ce Splendoarea Sportului a facut un sondaj in care puteti vota splendizii anului 2010 ca mai apoi sa faca si un sondaj din care reiese cel mai bun blog de sport in 2010,eu m-am gandit sa fac un sondaj cu tot ce a fost mai bun in fotbal din 2000 si pana la sfarsitul acestui an.

Din 2000 si pana acum am vazut trei Campionate Mondiale cu 3 castigatoare diferite de pe 2 continente si anume Brazilia in 2002, Italia in 2006 si normal Spania in 2010. Tot in acesti 10 ani am avut si trei Campionate Europene in care s-au impus Franta in 2000. Grecia in 2004 si Spania in 2008. La nivel de selectioneri am avut 3 (daca imi amintesc eu bine): Iordanescu, Piturca si actualul Razvan Lucescu.

La nivel de nationala am ajuns pana in sferturi la Europeanul din 2000 unde am fost invinsi de Italia (finalista la acel turneu) cu 2-0 si am participat la Euro 2008 unde am facut 2 puncte in grupa cu Olanda, Italia si Franta. La nivel de club cea mai mare performanta a fost acel sfert de finala Steaua - Rapid din sezonul 2005-2006 si semifinala pierduta (3-4) de Steaua impotriva celor de la Middlesbrough, tot in acel sezon. Ttot in acesti 10 ani Dinamo s-a tot pregatit de Champions League, fiind foarte aproape in 2007 cand a pierdut calificarea in fata italienilor de la Lazio.

La nivel de cluburi europene fotbalul s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, in Franta, Anglia si in alte tari fiind adusi jucatori tineri si promitatori din tarile africane ca mai apoi acesti jucatori dezvoltati de europeni sa-i invinga chiar pe cei care i-au adus, un ex fiind victoria Senegalului din grupe (1-0) impotiva Frantei la Mondialul din 2002 sau victoria Africii de Sud impotriva Frantei (2-1) anul acesta la Mondialul din Africa de Sud. In acesti 10 ani am avut echipe fantastice precum Realul la care juca Ronaldo, Zidane, Figo etc sau echipa nemuritoare A.C Milan cu fotbalisti precum Maldini, Cafu, Seedorf, Gattuso, Pirlo si nu in ultimul rand geniul fotalistic Inzaghi. Mai avem Barcelona ultimilor ani care ne-a incantat cu fotbalul frumos practicat de Messi, Xavi, Iniesta, Villa si restul echipei.

Nu mai are rost sa lungim asa de mult povestea asa ca "sa inceapa votarea". (pana pe 25 ianuarie, ca doar vorbim de intregul deceniu.)


















 




 



Si ca o categorie mai amuzanta va prezint: Petarda deceniului sau "Eu sunt mai tare ca sabia lui Zorro". Cu mentinunea ca majoritatea fotbalistilor de la aceasta categorie au fost candva considerate mari talente, uni chiar mai pot demonstra ceva in fotbal.






Si la indemnul lui Daninhodj ( ala ce-o jucat cu legendele ):




3 comentarii:

daninho spunea...

bun sondaju :)

Adrian Baciu spunea...

bun sondaju' insa si mai buna e ideea, intrucat iata ca, aproape fara sa realizam, a trecut peste noi (suporterii, bloggerii) si ei (actorii din teren sau din afara lui) un deceniu...FELICITARI! ;)

Anonim spunea...

Loose [url=http://www.invoicesmaster.com]how to make an invoice[/url] software, inventory software and billing software to conceive masterly invoices in bat of an eye while tracking your customers.