vineri, 8 mai 2009

Alonso spera sa prinda podiumul la Barcelona

In acest sfarsit de saptamana va avea loc etapa cu numarul 5 a campionatului mondial de Formula 1 care se va disputa in Spania,la Barcelona.Cu siguranta ca favoritul numarul 1 al publicului va fi spaniolul Fernando Alonso,primul pilot al echipei Renault.Constructorul francez nu a avut un inceput de sezon prea stralucit ca si principalii rivali Ferrari si McLaren.Ei se afla la mare distanta de Brawn GP care au 50 de puncte,pe cand Renault are doar 5.Alonso a strans doar 5 puncte pana acum,colegul sau N.Piquet Jr. nici macar un punct.

Insa francezii au o "arma secreta" pentru aceasta cursa.Masinile celor doi piloti vor avea de acum "controversatul" difuzor dublu,cu ajutorul caruia Toyota,Red Bull si Brawn GP au obtinut rezultate fantastice.Testele au aratat ca cele doua monoposturi se comporta mult mai bine cu aceste difuzoare,motiv pentru care Renault spera macar ca un pilot de-al lor sa prinda podiumul.

Alonso a declarat:
"Intotdeauna este ceva special cand concurezi in Spania.Sprijinul fanilor mi-a dat intotdeauna un impuls si sper sa ii fac fericiti.Va fi greu sa ma lupt la podium insa sper sa avem o prestatie buna in calificari si sa castigam cat mai multe puncte."

Niciun comentariu: