vineri, 15 mai 2009

NHL Play-Off ... Semifinale

Asera s-a incheiat una dintre cele mai lungi serii din istoria semifinalelor din hocheiul nord-american, in care 3 intalniri au avut nevoie de meciul 7 pentru a stabili cine merge mai departe. In Banknorth Garden din Boston, Carolina a produs surpriza, invingand in prelungiri cu 3-2, Iar in Joe Louis Arena din Detroit, gazdele Red Wings au reusit sa invinga buturuga mica, Anaheim Ducks.

cropy.JPG
Iata tabloul complet al semifinalelor :
Conferinta de Est:
Pittsburgh Penguins - Washinghton Capitals 4-3
Capitals venea in semifinale dupa o serie interminabila cu New York Rangers, iar Penguins dupa duelul traditional cu Flyers. Washinghton a inceput tare si castiga primul meci acasa cu 3-2. Duelul Ovechkin vs Crosby se face simtit in meciul 2, cand ambii jucatori au realizat cate un hattrick, iar David Steckel puncteaza pentru 4-3 in favoarea celor din Washinghton. 2-0 dupa primele meciuri, dar penguins nu sunt de acord si egaleaza situatia, cu doua victorii acasa cu 3-2(in prelungiri) si 5-3. Mai mult inving si in deplasare cu 4-3(dupa prelungiri), dar avantajul e rapid anulat prin victoria celor de la Capitals cu 5-4. Astfel toate drumurile duceau la meciul decisiv nr. 7, in Verizon Center din Washinghton. Acolo Capitals au revenit la normal, dovedind ca au una dintre cele mai slabe aparari, incasand un sec 6-2, care duce pe Pittsburgh in finala.
Carolina Huricanes - Boston Bruins 4-3
O noua serie de 7 meciuri in Conferinta de Est. Bruins erau echipa care a dominat sezonul regulat in Est, iar Hurricanes nu era decat o outsidera. Si totusi dupa primele 2 meciuri, scorul era 1-1, cu victorie Boston in primul meci, 4-1 si Carolina in al 2-lea, 3-0. In RBC Center, Hurricanes castiga ambele meciuri, 3-2(in prelungiri) si 4-1, si conduc cu 3-1 la general. Dar Boston isi aduc aminte ca au fost ce mai buna echipa din sezonul regulat si egaleaza situatia in urmatoarele doua meciuri, 4-0 si 4-2. Totul se decidea in meciul 7, iar acolo Carolina a reusit surpriza invingand cu 3-2, dupa prelungiri si inchizand seria la 4-3.
Conferinta de Vest:
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4-2
Singura intalnire care s-a terminat in 6 jocuri. Dupa primele 2 jocuri situatia era echilibrata, 1-1, prin victoria lui Canucks cu 5-3, si a Blackhawks cu 6-3. La fel si in urmatoarele 2 meciuri, 3-1 pentru Canucks si 2-1(in prelungiri) pentru Blackhawks. Chicago se desprinde decisiv in urmatoarele 2 jocuri, castigand cu 4-2 si 7-5, incheind seria la 4-2.
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 4-3
Red Wings avanseaza in cea de-a treia finala consecutiva in Vest, dupa ce au invins pe Ducks cu 4-3, in meciul ultimelor doua campioane.
Detroit a inceput cu o victorie, 3-2, in meciul 1, dar s-a vazut rapid egalata in meciul al 2-lea, cand Ducks au invins cu 4-3(dupa 3 reprize de prelungiri). Meciul 3 a fost castigat tot de Anaheim, cu 2-1, dar in meciul 4 au fost spulberati cu 6-3 de Red Wings. Situatia a ramas egala si dupa urmatoarele 2 meciuri, 4-1 Detroit, in meciul 5 si 2-1 Anaheim in meciul 6. Din nou aveam o serie de 7 meciuri. In decisiv Anaheim n-a putut produce surpriza, pierzand cu 4-3 la Detroit, care avanseaza spre finala.
Ce urmeaza ?
Binenteles finalele din Conferinte:
In Est:
Pittsburgh Penguins vs Carolina Hurricanes
In Vest:
Detroit Red Wings vs Chicago Blackhawks
Dupa cate se pare ne indreptam spre o reeditare a finalei de anul trecut, Detroit vs Pittsburgh. Ramane de vazut insa si ce cuvant vor avea de spus cele doua outsidere, Chicago si Carolina.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pittsburgh Penguins sunt favoriti certi contra celor de la Hurricanes.Cealalta finala pare putin mai echilibrata,insa cei din Detroit par mai in forma...