joi, 28 mai 2009

NHL Play-Off ... Finale

227px-2009_stanley_cup_playoffs_svg.png


Aseara s-a jucat ultimul meci din finala Vestului, Red Wings vs Blackhawks, castigat de baietii din Detroit cu 2-1 in prelungiri.
Iata tabloul complet al finalelor :
Conferinta de Est:
052609_pit_car_widget.jpg

Pittsburgh Penguins - Carolina Huricanes 4-0
Penguins au trecut lejer de Huricanes, intr-o serie de patru meciuri cu un scor sec de 4-0 si merg in a doua finala consecutiva de Stanley Cup.
Pittsburgh s-au impus in primul meci cu 3-2, prin golurile lui Satan, Malkin si Boucher. In meciul doi Malkin reuseste un hattrick si Penguins castiga cu 7-4. Meciul trei a adus din nou un festival de goluri, scor 6-2, Malkin inscriind de doua ori. Ultimul meci din serie aduce o victorie cu 4-1 celor de la Pittsburgh, care devin campioni in Conferinta de Est si merg in finala Stanley Cup.
Conferinta de Vest:

untitled-crop.jpg
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4-1
Detroit ajungea in finala dupa o serie nebuna cu Anaheim Ducks, 4-3 in 7 meciuri, si se pregateau sa intalneasa adversara din Central Division, Chicago. Acestia veneau dupa duelul cu Vancouver Canucks, incheiat in 6 meciuri, scor 4-2.
Primul meci a debutat cu o victorie la scor a celor din Detroit, 5-2, goluri Cleary(2), Franzen, Samuelsson si Zetterberg. Red Wings s-au impus si in meciul doi, cu 3-2, in prelungiri, gol Samuelsson. Chicago a revenit in meciul trei, printr-un jucator in mare forma, Patrick Sharp, autor a doua goluri, ultimul in prelungiri, care a adus victoria cu 4-3. Detroit a raspuns rapid in meciul patru cand a castigat cu 6-1 chiar pe terenul adversarei, intr-un meci presarat cu multe duritati din partea celor din Chicago. Meciul cinci a incheiat seria pentru Detroit, care a castigat cu 2-1, cu golul marcat in prelungiri de Helm. Astfel Red Wings devine campioana Conferintei de Vest si se pregateste de duelul cu Penguins in finala Stanley Cup.
Ce urmeaza ?
Finala Cupei Stanley
Detroit Red Wings vs Pittsburgh Penguins
Primul meci in 30 mai in Joe Louis Arena din Detroit.

Niciun comentariu: