duminică, 3 mai 2009

Ghioane loveşte din nou în Ucraina !

Fotbalistul român Tiberiu Ghioane a marcat un nou gol pentru formaţia sa, Dinamo Kiev, în partida din prima ligă a Ucrainei cu Zorya Luhansk. Ghioane a marcat golul victoriei pentru vice-campioana en-titre a Ucrainei.

Mijlocaşul român a marcat unicul gol al acestei partide, care poate aduce titlul la Kiev, după ce în sezonul trecut a fost câştigat de "minerii" de la Şahtior Doneţk. După o cursă a lui Ismael Bangoura, mingea a ajuns la tânărul de 19 ani Zozulya, care i-a pasat decisiv românului. Deşi a învins doar cu 1-0, Dinamo Kiev a fost clar mai bună în partida de pe "Avangard" din Luhansk, doar neşansa făcând ca, la finalul partidei, victoria să fie la un singur gol diferenţă. În urma acestei victorii, Dinamo acumulează 67 de puncte, cu 15 mai multe decât Şahtior Doneţk, care evoluează în acest moment la Krvoi Rog, cu Krivbas. În cazul unui rezultat nefavorabil al elevilor lui Mircea Lucescu, Ghioane, Cernat şi compania vor fi matematic campioni, deoarece o diferenţă de 14 sau 15 puncte nu va mai putea fi surmentată de Şahtior în doar patru etape, câte mai sunt de disputat până la încheierea campionatului.

Zorya Luhansk - Dinamo Kiev 0-1

A marcat : Ghioane (52')

Zorya : Komariţkiy - Tsimarkudze, Kurylov (75' Kolesnicenko), Duray, Hrinchenko, Bolohan - Omoko, Kamenyuka (cpt.), Şevciuk (68' Antonov), Junior - Baga (55' Moldovan).

Dinamo Kiev : Şovkovski (cpt.) - Nesmachniy, Asatiani, Mandzyuk - Eremenko (78' Vukojevic), Ghioane, Yussuf Ayila, Kravcenko (46' Aliyev), Husev (66' Ninkovic) - Bangoura, Zozulya.

Un comentariu:

vlad z. spunea...

Speram sa il convoace Lucescu Jr. la nationala.Sincer cred ca merita sa joace in primul "11" pentru ca ar aduce ceva creativitate la mijlocul terenului pentru "tricolori".