sâmbătă, 16 mai 2009

Români marcatori în Europa

Doi fotbalişti români care evoluează în campionate străine au marcat în această după-amiază pentru formaţiile lor.

Mai întâi, Ciprian Tănasă, atacantul lui Metalurg Doneţk, a deschis scorul în partida câştigată de formaţia sa, pe teren propriu, cu Vorskla Poltava (2-1). Tănasă a marcat în minutul 9.



În 3.Liga (liga a treia germană), Vali Năstase (foto), fostul fundaş al lui Dinamo Bucureşti, a reuşit să marcheze chiar o dublă pentru formaţia sa, Eintracht Braunschweig, în întâlnirea cu formaţia Sandhursten, într-un meci cu o evoluţie incredibilă a scorului. El a deschis scorul în minutul 3 pentru formaţia sa, transformând o lovitură de departajare, însă, pe rând, Boskovic ('10), Muller ('45) şi Ozturk ('56) au reuşit să îi aducă un avantaj aparent liniştitor echipei oaspete, Sandhursten. Braunschweig a revenit în joc prin Onuegbu, care a marcat cu un sfert de oră înainte de final, pentru ca Năstase să fie cel care să stabilească scorul final, 3-3, printr-un gol marcat în minutul 82.

În Rusia, Daniel Pancu nu a reuşit o evoluţie la fel de bună ca în etapa trecută, ba, mai mult, a fost eliminat în meciul pierdut ruşinos (0-4) de Terek Groznîi în deplasarea de la Moscova, împotriva lui Lokomotiv, la care Răzvan Cociş a fost integralist. Ceilalţi doi români implicaţi în acest meci, Andrei Mărgăritescu şi Florentin Petre, au fost ambii titulari, iar Petre a fost schimbat la pauză, la scorul de 1-0 pentru gazde.

În această după-amiază, vor mai evolua în campionate străine, printre alţii, Ciprian Marica şi Emil Jula (ambii titulari în meciul din Bundesliga dintre Stuttgart şi Energie Cottbus), Vlad Munteanu (titular în Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld), Max Nicu (rezervă în Hertha Berlin - Schalke 04), Cristi Chivu şi Paul Codrea (anunţaţi titular în Inter - Siena) sau Răzvan Raţ (Zorya - Şahtior). Printre absenţi, îi remarcăm pe Burcă (Energie Cottbus), Ghioane şi Cernat (Dinamo Kiev) sau Mutu (Fiorentina).

Un comentariu:

Neogen spunea...

sper ca Tanasa sa fie luat la nationala...iar de Nastase nici nu mai credeam ca joaka ....bv lor..avem cu ce sa ne mandrim