vineri, 1 mai 2009

Semifinalele turneului de la Roma



Saptamana aceasta s-a desfasurat turneul de la Roma, al doilea mare turneu pe zgura al anului , dupa Monte Carlo.

Turneul nu a fost unul lipsit de surprize dar de asemenea ua existat si confirmari.Prima mare zurpriza a turneului a fost eliminarea lui James Blake de catre Victor Crivoi in chiar primul tur scor 7-5 6-3.O zi mai tarziu o alta mare surpriza a ost produsa de argentinianul Juan Monaco care l-a eliminat pe favoritul 4 al turneului, britanicul Andy Murray, semifinalist la Monte Carlo acum doua saptamani.

Insa ca deobicei , in ultima vreme , din semifinale nu pot lipsi nume mari ale tenisului ca Rafa Nadal, Roger Federer sau Novak Djokovic.Cei trei sunt deja calificati in semifinale deja , ultimul semifinalist urmand a fi ales dintre Juan Monaco si Fernando Gonzalez.

Calificarea lui Rafa in semifinala nu este deloc o supriza .Fata de anul trecut, cand a fost eliminat de Juan Carlos Ferrero in turul 2 , Rafa a ajuns in semifinale dupa un parcurs aproape perefect reusind sa nu piarda niciun set la jucatori ca Seppi, Soderling si Verdasco.Fata de turneul de la Monte Carlo , Rafa si-a imbunatatit serviciul si nu pare a avea nicio problema pentru a ajunge intr-o noua finala el urmand sa joace in semifinala cu invingatorul meciului Monaco-Gonzalez.Un nou titlu pare foarte aproape..

Dupa infrangerea de la Monte Carlo in fata lui Wawrinka, Roger Federer pare as fi recuperat o parte din forma de alta data .Elvetianul a jucat destul de convingator reusind sa se impuna fara mari probleme in fata unor adversari ca Ivo Karlovic, Stepanek sau Zverev.De remarcat este ca Roger inca nu are niciun titlu anul acesta , lucru ce il poate ambitiona in obtinerea unui rezultat bun aici.

Novak Djokovic este detinatorul titlului de la Roma.Dupa o finala excelenta facuta in fata lui Rafa la Monte Carlo, Novak este increzator in sansele sale de asi apara titlul.Ca si ceilalti doi , el nu a avut nicio problema in a trece in minimum de seturi sa treaca de adversarii sai :Montanes, Robredo si Del Potro.

In semifinale vom avea o reeditare a semifinalei de la Miami , intre Roger Federer si Novak Djokovic.Atunci sarbul a avut castig de cauza dupa un meci de trei seturi , in care un rol esential la avut vantul care a dus la comiterea multor greseli de ambele parti.Cred ca Novak se va impune fara mari probleme in fata lui Roger , jocul sarbului fiind in acest mult mai solid pe zgura decat cel al elvetianului.

Rafael Nadal va intalni in semifinale un jucator sud american , indiferent daca acesta va fi Gonzalez sau Monaco.Acestia sunt buni jucatori pe zgura si pot pune probleme .Daca Monaco l-a eliminat pe Murray ,Gonzalez este un jucator constant in ultima vreme care poate produce surpriza la un astfel de turneul .Insa cred ca indiferent de adversar Rafa va merge in finala , unde indiferent de adversar are prima sansa la un al patrulea titlu aici dupa cele din 2005-2007.

Daca Rafa va castiga la Roma, el va obtine cel de al 15 lea turneu din seria Masters din cariera depasindu-l astfel pe Roger Federer care are 14 si se va apropia la doar 2 trofee de recordul all time al lui Andre Agassi-17.

Un comentariu:

vlad z. spunea...

De mult nu am mai vazut un jucator precum Zverev...A avut in jur de 25 de mingi jucate la fileu din care 20,21 au fost puncte,incredibil... Sper ca Roger sa joace mai bine cu Djokovic si eventual sa acceada in finala unde Nadal este calificat 80% indiferent care va fi ultimul semifinalist...